119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 28 664
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Момичета препоръчаите ми какви книжки да си купя за отглеждане на бебето.Гледах в Амазон и Барнес & Нобле, но има прекалено голям избор и не мога да отсея нищо.Също ще съм благодарна ако споделите и автори, които мога да потърся, които имат хубава литература за отглеждането и развитието на децата като цяло.Искам да прочета не само как да го храня и приспивам, а и за етапите на развити, как да го стимулирам и т.н. Предварително благодаря!

# 526
Мики, за съжаление с книжките за отглеждане е трудно - има толкова разлики в родителски философии и прочие, трудно е да се мерят всички с един аршин.  Mr. Green

Аз си купих What to expect the first year и изобщо не я препоръчвам. Ако имате градска библиотека наблизо, отиди и прегледай книжките, които имат във фонда си - ако нещо ти грабне сърцето, винаги можеш да го намериш в амазон.  Peace

# 527
Намирам същата книга, която Яна е споменала за ужасна. И аз не я препоръчвам. Доктор Соп е супер остаряла. Аз имам една френска, също стара там имаха хубави идеи' Аз възпитавам детето" Лоранс Перну. Аз харесвам "След детската градина вече е късно" на Масаро Ибука:

http://lib.ru/KIDS/after3.txt

Препоръчвам я, но всичко зависи от стила ти, както Яна е казала.

# 528
  • САЩ
Ехоо, лонг тайм но сии  Simple Smile

Първо искам да честитя сладкото бебенце на Хуничка! Да ви е жива и здрава Евелин и много, много радост да ви носи   bouquet

Честит имен и рожден ден на патерица на всички празнували през изминалите 3 седмици! Живи и здрави, много късмет и любов ви пожелавам!

Зарка, съболезнования и от мен. Много, много тъжно ми стана като прочетох  Sad

Ние ходихме и се завърнахме благополучно от БГ. Вулкана не ни обърка полетите и слава богу пътувахме нормално. В БГ си прекарахме много добре. Бабите поеха Алекс почти изцяло, а ние с мъжа махахме крачоли по варненските улици като гаджета  Grinning Няма да ви отегчавам с приказки за многото дупки по улиците, бездомни кучета и котки, луди шофьори и тем подобни, те са си част от екзотиката. Обаче силно се впечатлих и хич не ми хареса дето народа масово носи скини джиинс. Това високи-ниски, слаби-дебели, млади-стари, мъже-жени, всичко живо в такива навряно. Гледах, гледах много грозотия видях. Не съм моден експерт и не претендирам за особено елегантен стил ама това наистина ми се наби в погледа.
И само за информация - оказа се че може да се издаде първи паспорт на дете с бърза поръчка ако детето е родено в чужбина. Не ме питайте каква е връзката, не знам. Отидохме с мъжа ми да си подновим личните карти и викаме да изкараме (най после!) БГ паспорт на детето. Е, първо ни върнаха, но в последствие една от служителките забелязала че живеем в чужбина и звънна да пита къде е родено детето и се оказа че за такива като него бърза поръчка може. Та на който се налага да пита и разпитва. Това за Варна, виж в др. градове може и да е различно.

# 529
  • USA
Хитруша, добре завърнала се! Много смешно за скини дънките, ама мода, знеш как е. Наблизо до нас има гимназия и там всички са със скини дънки. Интересно е.  Grinning В България още ли са актуални потурите?  Laughing

# 530
Благодаря ви много момичета за пожеланията!!! Hug Hug

Зарка, ти сигурно си го мислила това...но си мислех нямате ли застраховка, която да покрие разходите, та да не се налага да се местите веднага? В смисъл застраховка може би към моргидж-а или просто лайф? Наистина сега не е много хубав момент за продаване и ако имаше как да изчакае малко би било добре, не само заради пазара, а може би и заради малката.
Тя как е? Ти имаш ли нужда от нещо?   bouquet

Редактирам, защото като се видях каква несвързана глупост съм написала..пропуснала съм половината думи в изречението! ooooh!

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 21:37 от Tandoori

# 531
Да, Хируша, отдавна е така за първи паспорт на дете във Варна. Дори не е с пециално за дете родено в чужбина, а за всички деца. Целта е да се прави проверка от полицията заради трафика на деца. Обикновено, кварталният полицай ходи на място в дома да провери дали наистина там живее детето и дори говорят и със съседите. За деца родени в чужбина, естествено не могат да направят проверката.

Честит имен ден на Елените и на едния Константин!

# 532
  • САЩ
Хитруша, добре завърнала се! Много смешно за скини дънките, ама мода, знеш как е. Наблизо до нас има гимназия и там всички са със скини дънки. Интересно е.  Grinning В България още ли са актуални потурите?  Laughing

Потурите ги има още да, но не са така масово. И тях не ги харесвам  Rolling Eyes Остарявам май ...

А Алекс що въпроси имаше в БГ не е истина просто. Много ми беше забавно. Например това куче/котка къде живее? Тука защо има толкова много котки? Те на кого са? Това жълтото е куче, а това сивото Кумчо Вълчо ли е? Той защо е тука ами не в гората? Това колче за какво е? Мамо, тази леличка (продавачката в магазина) и тя говори български като нас!!! и куп още за които не се сещам сега, но му беше интересно. Отначало говореше на децата на площадката на английски и се чудеше що не го разбират. Тъкмо свикна и си тръгнахме. Сега пък тука им говори на български, голям смях  hahaha

# 533
хитруша добре дошла  Simple Smile ,много ми е интересно като разправяш ..и особено за малкия...сладур Laughing

Мики..аз книга не мога да ти препоръчам ,не съм чела подобни ( в нета попрочитам идеи ако се запъна някъде),само съм чела за майлстоунс за дечицата...но и тях бих пренебрегнала вече..всяко дете си е различно и само панират.

# 534
  • У дома
Честито на именниците!!! Много хубав празник е това.

Аз пък се разправях с разни доноси на работа до сега. Една мързелана дето не си мърда задника за нищо скалъпила разни небивалици и им заявих, че ако не направят формално разследване и си затворат очите, ще ги напускам. Мислех да го направя след няколко месеца, но май ще е по-скоро. Уф, много е неприятно само с жени да работиш.

# 535
Уф, много е неприятно само с жени да работиш.

newsm78 Грозно изказване.

# 536
  • У дома
Защо да е грозно? Аз съм работила в преобладаващо-мъжка атмосфера и беше удоволствие, строго професионални отношения. Докато места, където са само жени са доста трики така да се каже.

# 537
Защо да е грозно? Аз съм работила в преобладаващо-мъжка атмосфера и беше удоволствие, строго професионални отношения. Докато места, където са само жени са доста трики така да се каже.

Тоест жените нямат професионално отношение в офиса, следователно не са добри работници, следователно са номер 2 след мъжете и хоп, върна ни на в началото на 20 век. Ти не си ли жена, Аталанта? Не те ли обижда някой да каже, че не можеш да поддържаш професионални отношения като който и да е взет от улицата мъж? Не ми побира главата как можеш да кажеш такова нещо ей така, като всеизвестна истина и да не се усещаш защо е грозно и обидно.

# 538
И аз не мисля че е толкова грозно. Доколкото разбрах, Atalanta не твърди че жените са неспособни или второстепенни като работници, а че просто не й е приятно да работи само сред жени. Не можем да си кривим душите за тенденцията на жените да клюкарят повече от мъжете, това просто си е факт. Което разбира се не значи, че всички сме такива, но в един офис пълен само с жени, вероятността да попаднеш на клюкарки е много по-голяма отколкото в смесена фирма. Особено ако фирмата е с по-лабав контрол и се допуска такова "скалъпване на небивалици", а такива фирми/институции бол, дори и тук. Аз също не бих работила в офис само с жени, както и не бих учила в женски колеж (сестра ми е в такъв и се побърква горката). В 21ви век сме, да, но това не значи че клюкарството и сплетничеството са изкоренени, те са си просто в природата на много жени. Хиър, не се засягай толкова лично (забелязала съм че си доста touchy на тема феминизъм).

# 539
Съгласна съм с Аталанта.  Женски колектив е къде по-досаден от само мъжки или преобладаващо такъв.
 Всеки ден ще има поне по 2 с беснеещи хормони, всеки ден ще има поне по 3 кисели лелки... Трудно се работи така, да.
 Не е до връщане в началото на 20 век, а до обективност.

Общи условия

Активация на акаунт