Машина за хляб-32 част

• 44 882
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Здравейте да ви споделя малко опит. Тези дни си купувам мляко от едно място и си правя домашно сирене. Остатъчната суровина - цвика го включих в другата ми индустрия - хлебопекарството  Wink Първия път хлябът се надигна много та чак след това леко се вдлъбна, въпреки че всички пропорции бяха по изпитана рецепта. Явно цвика също си съдържа някакъв вид закваска. В момента на хляб с 500 г брашно слагам по-малко от 1 ч.л. мая и ми се получава мнохо сполучлив и вкусен хляб. Ако имате възможност пробвайте.

# 631
  • София
Здравейте да ви споделя малко опит. Тези дни си купувам мляко от едно място и си правя домашно сирене. Остатъчната суровина - цвика го включих в другата ми индустрия - хлебопекарството  Wink Първия път хлябът се надигна много та чак след това леко се вдлъбна, въпреки че всички пропорции бяха по изпитана рецепта. Явно цвика също си съдържа някакъв вид закваска. В момента на хляб с 500 г брашно слагам по-малко от 1 ч.л. мая и ми се получава мнохо сполучлив и вкусен хляб. Ако имате възможност пробвайте.

Много хубав опит, дано успеят всички да го прочетат, защото наистина става страхотен хляб.

Тази сутрин едно домашно мляко ми се пресече и аз използвам суроватката за вода, а вместо мляко пресечката. Даже маяното тесто го направих със суроватка и си нямате на идея как бухна маята, направо откачи.

Та сега меся де, а резултата сигурно към обяд.

# 632
  • София
Здравейте! Отдавна не съм писала тук, че хич нямам време, но пък редовно си меся с машинката.Вчера обаче видях, че се е счупило едното крило на врътката дето води казанчето. /Ама как го обясних ooooh!/ Оказа се, че машината още е в гаранция, но се чудя къде да я занеса: в Технополис от където е купена, или в гаранционния сервиз? Какво бихте ме посъветвали?

# 633
Здравейте! Отдавна не съм писала тук, че хич нямам време, но пък редовно си меся с машинката.Вчера обаче видях, че се е счупило едното крило на врътката дето води казанчето. /Ама как го обясних ooooh!/ Оказа се, че машината още е в гаранция, но се чудя къде да я занеса: в Технополис от където е купена, или в гаранционния сервиз? Какво бихте ме посъветвали?
в сервиза - да. там му е мястото.
но сервиза може да си е сменил адреса, знае ли се  newsm78
така че отиди до Технополис - там може и да знаят има или не сервиз.
абе направи го както ти е удобно на теб

# 634
  • Пловдив
Когато купих машина за нашите питах в Техномаркет и ми казаха при повреда направо в сервиза да се носи. За Технополис не мога да кажа. Обади им се по телефона и питай.

# 635
За първи път правя голям хляб, 1500, започна да пече и опря в капака, дали ще се опече хубаво целия хляб?  Embarassed

# 636
За първи път правя голям хляб, 1500, започна да пече и опря в капака, дали ще се опече хубаво целия хляб?  Embarassed
да
само на външен вид ще има промяна

# 637
Ще е сплескан отгоре ли?

# 638
Тази сутрин едно домашно мляко ми се пресече и аз използвам суроватката за вода, а вместо мляко пресечката. Даже маяното тесто го направих със суроватка и си нямате на идея как бухна маята, направо откачи.

В последно време често  се случва да се пресече млякото, защото таткото докато го донесе в тези жеги.......Та си ядем цяла седмица хляб със суроватка...Абсолютно те подкрепям! Става супер хляба така!

# 639
Ще е сплескан отгоре ли?
логично

# 640
  • София
Ясно!Направо в сервиза.
Благодаря за отговорите!

Алиена, ще остане сватло петно там, където е опрял в капака, но иначе вътре ще си е изпечен.

# 641
Остана петно, иначе се опече много добре, благодаря ви   bouquet

# 642
Добро утро  bouquet!
От много време не съм чела темата, а сега идвам с проблем. Знам, че и при други го имаше същият. Ето за какво става въпрос.
С Аляска съм. От триенето на бъркалката в дъното на контейнера тестото ми се цапа ooooh!. Отдавна е така, но сега е повече. Притеснявам се, защото хляба го ядат основно децата ми Confused. Дали мога да направя нещо? Машината ми е от 3 години, гаранцията е минала отдавна. Мога ли да купя нов контейнер с бъркалка, или направо ще трябва нова машина? Мога да покажа и снимка на дъното, но по-късно, защото сега пека. Вие имате ли такова изтриване под бъркалките? Тези от вас, при които имаше същият проблем, решихте ли го, или си карате така? Заради децата ми не мога да го пренебрегна Sadbouquet

# 643
Купи само контейнер. Нали си имаш бъркалка.  Моят контейнер го смениха за 3 дни, цената е 29.90лв. Сервизът е в квартал Лозенец. Успех!!!

# 644
Полина, заминало ти е уплотнението на контейнера, не се притеснявай, купи си нов контейнер и може да продължиш да си печеш хляб в старата машина.

Общи условия

Активация на акаунт