Машина за хляб-32 част

  • 44 869
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 9 785
Не съм от София. Откъде да си купя контейнер или да поръчам по интернет? Трябва ми с бъркалка, защото е поолющена и тя.

# 646
  • Мнения: 2 214
Каква ти е машината?

# 647
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 144
Я да питам- става ли хубаво сладко в машините за хляб? Струва ли си?

# 648
  • Мнения: 9 785

Аляска. От Русе дали мога да купя или от интернет?

# 649
  • Мнения: 0
Аз имам Аляска ВМ 2600. В гаранционната карта са дадени 2 сервиза в Русе: кв."Здравец- Изток", ул. "Прага"11, бл."Калоян", партер, тел: 841068. Фирмата е ЕТ "Елдом комерс - Лъчезар Коцев. Другата е на ул."Съборна" 5. Телефон: 823730, ЕТ "Венцислав Танков - Аляска". Успех!!!

# 650
  • София
  • Мнения: 8 499
Цитат
дядо хаджия, а който няма домашно мляко, има ли вариянт за цвик от това от магазина? Или някакъв друг вариант?

Ами лично аз мисля, че от всякакво мляко като го пресечеш се получава цвика. Сега от тия нискомаслените дето са не знам какво точно ще излезе, оти то според мен там си е само вода ама знам ли, може и от тях да стане нещо.

# 651
  • Мнения: 9 785
алтеа, г-жа Стихийно бедствие, много ви благодаря  bouquet!
Успех на всички в хлебоправенето Hug!

# 652
  • Мнения: 201
Здравейте, пак от мен и пак с питанка...
Снощи направих един хляб с айран, но не по рецептата от тук, срам не срам, не я намерих Embarassed та взех една от нета, като реших, че ще е същото нещо: 260мл айран, 500г брашно, 2 лъжички мая, 60г масло, 1 яйце, сол, захар, на програма 1.Това ли е вашата рецепта?
Хлябът стана жилав, с дебела кора, без капаче, не особено бухнал, на вкус се усеща киселината от млякото, а вътрешността прилича...на гъба за чинии ooooh!. Фамилното жури рече и отсече, че това не било хляб! Crossing Arms
Сложих бяло и пълнозърнесто брашно, 1:1, както правя често, но дали може това да е проблем, тази рецпта да не е пригодена за грубо брашно? newsm78 Спецовете, моля, къде е грешката?  
Ако има друга рецепта склонна съм да пробвам и втори път, стига някой да ми пусне линк. Такъв мерак ми беше това хлебче, като ви чета как "удрая в капака" и се разпуква...
Благодаря предварително!

# 653
  • Мнения: 481
Малото не е ли прекалено голямо количество  newsm78
И аз мисля, че другите видове брашно трябва да са по-малка част. ДА не е 1:1 бяло и пълнозърнесто. Аз например ако правя с друго брашно слагам 400гр. бяло и останалите 100 гр. от другото браршно. Не знам дали е правилно, но иначе хляба ми става много тежък и не го харесват в къщи.
Моята рецепта е по-простичка и аз го пека в фурната (там придобива подобър външен вид Wink )

300мл. айрян
500гр. брашно
2 с.л. масло (олио, маргарин каквот оимам слагам аз)
1 пакетче мая на др. Йоткер (понеже аз само такава имам)
1 ч.л. сол
1 с.л. захар

Слагам айряна и брашното в пекарната, меся 3-4 мин. и оставям да почине 15-20 мин.
След това затоплям леко мазнината (може и да  не се затопля) прибавям я в пекарната и обърквам маята, солта и захарта и ги изсипвам и тях. Оставям да меси около 20 - 25мин. Ако се наложи добавям по малко брашно (ако си спазвам с точност пропорциите и ако е само бяло брашно не се налага да добаавям допълнително).  След това оставям да почине няколко минути - 5-10 и ако се наложи пускам пак да меси за около десеттина минути (зависи от тестото, как е станало и дали има нужда).
После аз го вадя, оформям го като хляб, и в тавичката където ще го пека (предварително поръсена с брашно) го завивам с една хавлия и оставям около 45 мин. до час да си втасва. После нарязвам внимателно с остър нож повърхността (да се получи като едновремшния добруджа) и мажа със смес от жълтък и преясно мляко.
Пека го в нагорещена фурна на 200 градуса - 20 мин. Първо 10 мин. само отдолу, после 10 мин. и от горе и отдолу вече.

Това е комбинация от няколко техники, ойто съм взаимствала от тук. За което Благодаря!   bouquet 

Откакто правя така хляба става безпогрешен!  Peace

# 654
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ясно!Направо в сервиза.
Благодаря за отговорите!

Алиена, ще остане сватло петно там, където е опрял в капака, но иначе вътре ще си е изпечен.

В закона за защита на потребителите пиша,че при повреда(докато уреда е още в гаранция) уреда се носи при търговеца,от който е закупен.От там нататък той се оправя.
Досега няколко уреда се е случвало да се повредят у нас и винаги така сме правили.Носим на търговеца,приема се,пише се протокол и след оправянето му ни се обаждат да отидем да си го вземем.Проблеми не сме имали с търговците.И в Технополис сме ходили,и в Техномаркет.

# 655
  • Мнения: 138
здравейте от една седмица и аз имам мхлебопекарна .Искам да попитам на коя програма се прави кекс .
В книжката пише програма кекс на тя е 2часа и 55мин. Правих солен кекс като го забърках отделно и го изпекох на програма печене но отгоре и в средата остана суров . Машината ми е Нео ВМ 201.

# 656
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 144
За сладкото никой така и не ми отговори.   Crossing Arms

# 657
  • София
  • Мнения: 8 499
За сладкото никой така и не ми отговори.   Crossing Arms

Може би защото няколко странии по назад се коментира за пореден път пак темата за сладкото и хлебопекарната.

# 658
  • Мнения: 481
За сладкото никой така и не ми отговори.   Crossing Arms

Aз лично не съм правила сладко, но някъде из старите теми съм срещала мнения, че няма смисъл да се вари сладко защото се прецаквали уплътненията. Не си струвало, иначе ставало. Но както казах това го казвам по спомен само, аз не съм варила  Peace

# 659
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 144
Благодаря, kokoshinkata Hug


Иначе, ако имах време да чета от- до, дали щях да питам??? Уж теми за "взаимопомощ", а всъщност ти набиват канчето  Tired

Общи условия

Активация на акаунт