Ще купувам тенджери и съм в голяма дилема.
Много ми се иска да си взема Силаргановите на Силит, обаче няколко пъти ходих вече в магазина и те са ужасно тежки. Голямата все едно е две кила, ами като я напълня???
Освен това се притеснявам, че като са такива кютуци тези съдове, мога като нищо да ги перна някъде и или те или гранитните ми плотове да сдадат багажа.
Някой освен Меги престраши ли се да си купи тенджери от Силарган?
Ако не, дайте предложение - какви???
Гледах едни на Фислер, който бяха много добри като цена, 480 някъде 5 бр. Обаче бяха доста тънкостенни и момчето в магазина ми обясни, че това са серии за по бедни държави, в които се пести от материал.
Друго още исках да попитам, серията Елементс на Силит има капаци, които по краищата се извиват навътре, както тези на Цептер. В магазина ми обясниха, че това помагало изпаренията да се вливат отново в тенджера и да не излизат навън, някой има ли наблюдение това така ли е?
При Цептера има нещо такова, почти не излиза пара навън. Така ставали уж по-вкусни манджите, защото не се налага да се долива. Smile
Още нещо да питам, има ли някой чугунен съд, от тези големите като гювечи. Или въобще нещо. Гледам на Ле Creuset емайлираните, ама и от тях ме е страх да взема, като гледам колко олющени се продават в ибей. От друга с трана в няколко магазина чакат зареждане на една щатска фирма с такива без емайл, предварително "seasoned", т.е не би тряблаво да ръждясва, но пак не може да се слага кисело в тях.
Кое е по-добрия вариант според вас???????
Също да питам, какво мислите за Цептер и има ли някой идея какви са цените на един комплект тенджери?
Ох стана голямо питане, благодаря за търпението