Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 159 137
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
benitta относно дозата папаин - пише 3 табл. след хранене. Общото количество в трите таблетки е сравнително малко - 45 мг. В това на нау фуудс в 2 табл. има 100 мг + още 80 мг. от плода.
Някой пил ли е алое вера? http://www.iherb.com/Aloe-Vera-Liquid  Нещо такова ? Търся отзиви.
Пинки, извинявай за спама, но тук има доста хора, които пият различни добавки и затова си позволих да попитам тук.
Не съм пила, но е противопоказно срещу определени проблеми. Сещам се за тумори. Разрови се по-обстойно.
Бащата на една позната пи алое, точно защото имаше рак. Не че се оправи  Sad
Съжалявам за бащата на познатата ти.
Имах предвид доброкачествените образувания, на мен баба ми ми забърка въпросната рецепта с мед и вино, но впоследствие прочетох тази нова информация и реших да не го пия.
Голямо дете, мога да я попитам дали го съхранява още, ако желаеш, разбира се, и да ти го пратя по някакъв начин. Следвана е строго рецептата, самото алое е старо и т.н.

# 211
Да попитам, понеже ще правя поръчка за набор от ензими в Айхърб, на коя фирма е препоръчително да поръчам продуктите-на Now или на Doctor's Best?

Моята поръчка, следвайки коментарите и съветите от тази тема включваше:

Now Foods, Papaya Enzymes, Chewable, 360 Lozenges
Now Foods, Pancreatin, High Potency, 4x - 500 mg, 250 Capsules
Now Foods, Bromelain 2000 GDU, 500 mg, 180 Tablets
Doctor's Best, Best Nattokinase, 2,000 FUs, 90 Veggie Caps
Doctor's Best, Best Serrapeptase, 90 Veggie Caps

# 212
Благодаря. Hug

# 213
*Dory* - искам да ти помогна, но не знам как.

Ще следя развитието, и мен ме интересува...

Palia, zila1 - към пакета аз добавям  и Protein Digest на Now foods - мощен пакет от фунгални протеази.

Серрапептазата на д-рс Бест я има и в голяма опаковка - 270 капсули и излиза по- на сметка.

Наттокиназите се вземат две.

Целия пакет се разпределя в две поръчки.

# 214
Pinko,аз съм с Хашимото. Пробвах преди време със зелените водорасли на Аква сорс. Може и да беше съвпадение, но нещата даже се влошиха. Според мойте проучвания въпроса за йода е спорен при Хашимото. Разчитам на серапептазата и селена, които започнах да пия по мое усмотрение. #Crazy Явно при нивото на здравното ни обслужване трябва сами да се спасяваме Mr. Green

# 215
 Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 23:21 от zila1

# 216
Брадавица или кокоши  трън?

Миии, не се оплаква от болка, значи не е кокоши трън. Той нали боли...или греша?
да , кокошият трън боли.Брадавиците са по опасни -защо не го заведеш на дерматолог?Виждам ,че си от София много е добър дерматолога в Студентска поликлиника или където и да е -стига да погледне специалист ,че те нали брадавиците (ако е такова)са много видове.
не знам какво е това твърдение ,че при изгаряне с азот  от 1 стават 2 -аз съм горила и не ми е излизало  пак.

# 217
[не знам какво е това твърдение ,че при изгаряне с азот  от 1 стават 2 -аз съм горила и не ми е излизало  пак.
Това е мое твърдение базирано на личен опит.
*Dory* - искам да ти помогна, но не знам как.

Жалко, аз пък реших, че има ензими, които могат да помогнат Peace

# 218
Имах предвид доброкачествените образувания, на мен баба ми ми забърка въпросната рецепта с мед и вино, но впоследствие прочетох тази нова информация и реших да не го пия.
Голямо дете, мога да я попитам дали го съхранява още, ако желаеш, разбира се, и да ти го пратя по някакъв начин. Следвана е строго рецептата, самото алое е старо и т.н.

Аз го искам за да церя възли в щитовидната жлеза. Те все пак са някакъв вид доброкачествено образование  newsm78 предполагам и може би в този случай и за мен ще е противопоказно да го пия  newsm78  

Crossing Arms Накрая и аз май ще пробвам ЛДН, въпреки че не ми се иска.

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 21:02 от Голямо дете

# 219
*Dory* - разрових се по въпроса и намери това:

http://www.homemademedicine.com/home-remedies-for-warts.html

Прочети го, изглежа безопасно за дете - компрес с кора от банан или зелена смокиня. Аз бих пробвал първо с банана, смокинята е по-силна. По-зелен - по-добре. Всъщност - пак ензими...

Justin - пишеш, че ТСХ ти е високо. Значи Т3 и Т4 са ниски. и Л-тироксина и трийодтиронина съдържат йод. Без йод не могат да се синтезират. Това е моята логика.

Хашимото е автоимунно заболяване, напълно в обсега на ензимите. Но без йод пак не става.

Пий си ензимите, изследвай си ТСХ, но ако пак е ниско - намажи се с йод. Малко.

Идеята на zila1 опира пак до йод... в морската сол.

Друго, коео трябва да изследваш е ниво на полови хормони. Влияят.

И успех!

Голямо дете - ти с ензими пробва ли? Препоръчвам ги преди LDN.

P.S. Justin - права си за йода, не бива. Сега се зачетох... Хайде, пий си езимите, после ще видим.

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 16:17 от PinkPanther

# 220
  • Пловдив
За брадавиците, като ги горят, не че излизат после повече, но остават белези, гадно. И аз имах преди време по ръцете и го мажех често със смокиново мляко - от откъснато листо. Но за дете едва ли е добре - разраняват се и щипе. След време ми бяха излязли 7-8 по ръцете и една жена ми прибая 2 пъти, много-много не и вярвах, но те взеха че изчезнаха постепенно. Направо не усетих как стана. Мистерия...

# 221
PinkPanther Hug, сега трябва да я убедя да го направим и след това ще докладвам Peace

# 222
Здравейте на всички в тази магическа тема!
Съвсем случайно, попаднах на един случаен отговор, на един случаен автор, в една малка случайна тема за Синдром на Сьогрен!
Но както знаете - няма нищо случайно! Авторът не бил случаен -така открих PinkPanther и всичко създадено от него  smile3501, както и всички вас. Включвам се твърде рано, но не издържах да изчета всичко по тази и старата тема, за ЛДН и Омегите - да не говорим.
Накратко - аз съм със Синдром на Сьогрен. Автоимунно - характеризира се с нарушена секреция или по-точно почти никаква - на слъзните и слюнчени жлези. Очите са червени, парят, щипят, болят, лющи се роговицата, страхотна сухота и липса на сълзи. Слюнчената секреция е занижена и предразполага към много кариеси, рушене и последващо опадане на всички зъби. После се започва атака и по други съдове и тъкани.
Както всяко автоимунно заболяване и моето върви в компанията на още някое. При мен е Хашимото! Много високи ТАТ и МАТ, ТСХ е 3.72.
Не пия никакви лекарства. За Сьогрен-а ревматоложката ми изписа кортикостреиди, от които усмихнато ми каза, че ще ми изкара брада и 30 кг. отгоре! Да не се притеснявам!  #Crazy После прочетох, че вредите са повече от ползите - и при кортикостероидите, и при Еутирокса.
Не пия нищо, защото искам да забременея с трето дете!  Laughing  Crazy Само не знам кой повече пречи - Сьогрен или Хашимото?!?  Laughing Както и да е - смятам да ги разкарам и двамата! хих
Извинявам се, че дълго ви занимах с личната си драма, но много искам да започна с ензимите още сега и разчитам на помощта на PinkPanther!
Благодаря предварително!
Отивам да чета оставащите ми 60 страници от старата ви тема!  Laughing

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 01:49 от spasdidi

# 223
spasdidi - ако изчакаш с ъс забременяването с един-два месеца, имаш шанс да решиш дефинитивно въпроса, както със Сьогрен, така и с Хашимото (ако е рекъл Господ).

Освен ензимите, трябва да почнеш и рибено масло, и масло от пореч и да замениш олиото в кухнята със зехтин.

За всякакви въпроси съм на разположение.

Успех!

# 224
Пинко, кажи 2 думи за органичния германии.

Общи условия

Активация на акаунт