Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 158 359
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
bai_Petko - ако имаш възможност, проконтролирай нещата лично.

# 556
Записвам се да следя темата, и да споделя, че и аз съм във вашите редици - започнах да пия Bromelain, BestSerrapeptase и Pancreatin преди около седмица, като почнах от една капсула дневно от всяко и постепенно увеличавах до 3 приема дневно - между 2 яденета. Пия ги с една чаша вода.

Проблемът ми е, че от вчера усещам болки в стомаха/корема и се чудя какво да правя... Дали може някой конкретен вид ензим от гореизброените да не ми понася? (макар горе-долу да знам теорията - четох предната тема до средата - че това няма как да се случи)... По принцип стомах и корем рядко ме болят - един път на няколко години...

Нямам някакви конкретни болежки, но с оглед на възрастта ми (47 години) и килограмите ми (не малко), смятам че имам какво да подобрявам...

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 19:04 от Мария

# 557
  • софия
Здравейте,

може ли ензимите да повлият изгаряния по кожата? След пожар...около 80% по тялото...

# 558
Имам 1 Наттокиназа на Др. Бест 90 капсули, която ми е излишна за момента. Получи се така, че Пинки ми препоръча да пия ензимите ударно 3х2, но после разбрах, че наттокиназата не трябвало да се взема повече от 4 бр. на ден и си поръчах повече. А засега смятам да ги спра за известно време, понеже всички други ми свършиха. Ако има желаещ да я вземе, моля да пише.

# 559
Мария - болки могат да се получат ако ги пиеш без вода.

Жени_К - категорично, да! На всяка цена пийте ензими! Ако инцидента е пресен, по-бързо ще се възстанови кожата. Ако е стар, ще се загладят белезите.

# 560
  • софия

Жени_К - категорично, да! На всяка цена пийте ензими! Ако инцидента е пресен, по-бързо ще се възстанови кожата. Ако е стар, ще се загладят белезите.

колко време е препоръчително да се пият?
инцидента е станал през лятото...юни месец... нещо друго препоръчително?

# 561
По мое мнение докато дават подобрение - поне 6 месеца. Направете снимки за сравнение.

Хубаво е да се съчетаят с кремове на базата на Emu Oil и прием на вит. D.

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 11:09 от PinkPanther

# 562
Доста съм разсеян. Сетих се какво писа Lukasa миналия вторник:

За белезите да ви кажа. Има един мехлем "Панавейксал" - продава се само във ветеринарни аптеки, защото се използва предимно за животни с кожни проблеми и открити рани. Струва около 20лв. 150мл. Докторът, който го препоръчал на свекърва ми и казал "с това лекарство лекуват расови коне с травми, струващи милиони долари... много е добро за хора".
Основната му съставка е папаин, включва още трипсин, химотрипсин, ретинол палмиат (вит. А) и токоферол ацетат (вит. Е).
Преди около 5 месеца претърпях манипулация по прочистване на бактерия в коляното, която остави грозен и голям белег. Някои от вас може да си спомнят, но тогава освен антибиотици, излекувах бактерията и с приемане на големи дози серрапептаза. След като раната се затвори напълно, в края на юли започнах да я мажа с този мехлем. Сега, четири месеца по-късно белегът е леко розов и съвсем плосък.
Имам в къщи серума с хиалуронова киселина (много коментиран в другата тема за хранителните добавки), та се чудя, мога ли да го мажа и на коляното?

Мисля, че това е доста ценна информация.

P.S. Аз лично нямам никакви предразсъдъци относно ветеринарните препарати.

afwitch Код за 5 $ отстъпка в iHerb XIX862 afwitch

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 11:31 от PinkPanther

# 563
  • Пловдив
Пинки, ти тази Серапептаза пиеш ли я и как се отразява?

Doctor's Best, Best High Potency Serrapeptase, 120,000 SPUs, 90 Enteric Coated Veggie Caps

Силничка ми се вижда. Но аз като един голям почитател на Серапептазата се изкушавам да си я купя и да пия само по 1 хапче на ден, че е по-лесно.

A  другия продукт, който освен Серапептаза има и други ензими дали не е по-добър - Doctor's Best, Best Proteolytic Enzymes, 90 Veggie Caps . Той дори е по-евтин, може би заради Enteric coated.

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 15:20 от hot pepper

# 564
И аз съм я харесал, но още не съм пил.

Другият продукт е слаб - дозите са за 3 хапа!

# 565
  • Пловдив

Другият продукт е слаб - дозите са за 3 хапа!

Ау, гледай ги как ни баламосват! Аз видях, че пише  Серапептаза 120 000 и си мислех, че е в едно хапче. Мерси, че ме светна.

# 566
  • Paris, France
Доста съм разсеян. Сетих се какво писа Lukasa миналия вторник:

За белезите да ви кажа. Има един мехлем "Панавейксал" - продава се само във ветеринарни аптеки, защото се използва предимно за животни с кожни проблеми и открити рани. Струва около 20лв. 150мл. Докторът, който го препоръчал на свекърва ми и казал "с това лекарство лекуват расови коне с травми, струващи милиони долари... много е добро за хора".
Основната му съставка е папаин, включва още трипсин, химотрипсин, ретинол палмиат (вит. А) и токоферол ацетат (вит. Е).
Преди около 5 месеца претърпях манипулация по прочистване на бактерия в коляното, която остави грозен и голям белег. Някои от вас може да си спомнят, но тогава освен антибиотици, излекувах бактерията и с приемане на големи дози серрапептаза. След като раната се затвори напълно, в края на юли започнах да я мажа с този мехлем. Сега, четири месеца по-късно белегът е леко розов и съвсем плосък.
Имам в къщи серума с хиалуронова киселина (много коментиран в другата тема за хранителните добавки), та се чудя, мога ли да го мажа и на коляното?

Мисля, че това е доста ценна информация.

P.S. Аз лично нямам никакви предразсъдъци относно ветеринарните препарати.

afwitch Код за 5 $ отстъпка в iHerb XIX862 afwitch

И аз ползувам ветеринарни илачи и в момента си правя маски за коса с вит. А, Д3 и Е от вет. аптека. Благодаря на Лукаса, че сподели с нас този мехлем. Мисля да си го купя това лято ако си отида в София. За белези, понеже аз съм склонна към хипертрофични, след секциото ми казаха да пия огромни дози витамин Ц, бета-каротен и бромелаин. И наистина, не преувеличавам, белегът ми въобще не се вижда и не се различава на пипане от околната кожа.

За белези получих добри отзиви за това:

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Lumbrokinase-20-mg-60-Capsules/9201?at=0

Препоръчах го на една възрастна съседка за сърцето и тя сподели, че стари белези от детството са се почти заличили. Наистина видях промяна на широк белег близо до китката и. Някак си е вече на нивото на кожата, а не изпъкнал и на цвят е поизбелял. Прочетох в мненията в айхърб, че и други хора са писали за такъв ефект. Тя е толкова впечатлена, че помоли да и намеря ензими или друго за възвръщане на естествения цвят на посивелите коси. Поразрових се в нета и намерих за цинк, мед (метал, не от пчели), ПАБА, dmae-h3, биотин, фолиева киселина, итн, итн. Все още чета. Намерих един материал за Superoxide Dismutase:

http://www.bioone.org/doi/abs/10.1562/0031-8655%282004%29080%3C0 … ?journalCode=phot

Гледам, че в проучването е мазана, в айхърб я има за пиене. Някой ползува ли я и има ли ефект за бели коси? Предвид, че става дума за възрастен човек със сърдечни проблеми, мисля, че тази супероксидаза ще и е от полза поне. Не я виждам за мазане, само за пиене:

http://www.iherb.com/Super-Oxide-Dismutase-SOD-Glisodin#p=1&src=0

Благодаря предварително

# 567
  • Пловдив
 hahaha аз така нямам никакви предразсъдъци относно ветеринарните препарати имаше в един форум едно ветеринарно мазило антифлегмин  против хемороиди което се оказа че е спасило доста хора от проблема и на мен лично ми помогна

а и аз също си правя маски с тривитаминол от ветеринарната аптека като доктора там ми препоръча и един спирт екзимацин писала съм в темата за красива коса по въпроса

сега съм се навила и за Панавейксала ако случайно получа нежелани реакции от планувания ТСА пилинг тази зима за петната

имаше една тема за световната конспирация срещу здравето та там обясняваха защо ветеринарните лекарства са по ефективни от тези за хора естествено въпрос на печалба , колко щяха да продават и печелят от животновъдство ако и там бяха толкова ефективни като при хората пък и от животните толкова пари колкото от хората как ще вземат

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 15:35 от MAMA GALQ

# 568
Да докладвам за приема на ензими при баба ми и баща ми.

Баба ми ги пи 2 седмици и ги спря, защото много я болял стомаха. Пробва да ги пие преди и след ядене, но усещането за тежест в стомаха останало. Като видим ефект - кръвното и е нормално вече, мери го редовно. Други последствия няма, нито позитивни, нито негативни.

Баща ми продължава да ги пие, вече над 20 дни. Резултат: няма високо кръвно. Веднъж-дваж е взимал хапчета за кръвно, сега вече се пази от тях че много му пада ако ги вземе. Зъбите му се изчистиха (бяха нещо страшно като цвят преди) - във възторг е от папаина. Като негатив мога да отбележа факта че му се обадиха хемороидите.. затова е намалил леко дозата на ензимите, сега ги пие по 2 пъти на ден, което не е много зле с оглед на факта че панкреатина, който му купих, е с 2-пъти по-висока концентрация.

И двамата не са боледували от началото на приема. Пият и рибено масло, а баща ми и вит. Д3, коензим Кю10 и магнезий.

# 569
  • Paris, France
bai_Petko , чудесно е това! За хемороидите - вит К2 (той е необходим заедно с вит А и Д), вит Ц и лизин.

MAMA GALQ , да точно тривитаминол имах предвид. Антифлегмин една приятелка ми беше дала за циреи. Казва, че е добро. За хемороиди не съм чувала - вътре има камфор и фенол, не боли ли? Нали с фенол склерозират вени! Не е ли опасно newsm78

Общи условия

Активация на акаунт