Плуване

• 21 184
  • 45
  •   1
Отговори
Детето ми иска да плува.Моля,кажете какво трябва да се носи,аз не знам нищо. ooooh! Чакам да ми кажете.Благодаря предварително!  bouquet  bouquet  bouquet newsm51 newsm51

# 1
  • Sofia
 бански, плувна шапка, хавлия и джапанки

# 2
  • София
Къде ще плува, градина, у-ще, самостоятелно?
dessislavas, е написала какво се носи (основно). Може да купите очила за плуване. Също така се продават тапи за уши и щипки за нос.

# 3
  • Sofia
Моята дъщеря е с дълга и гъста коса- без сешоар не тръгва на плуване. Останалото момичетата са го написали.

# 4
  • София
Да, сешоара го забравих. Моята дъщеря също си носеше. През студените месеци е задължително.
Но зависи къде ще ходи на занимания детето.
Дъщеря ми на плуване тръгна във 2ра група на градината. Имаха басейн в градината. Не се налагаше да пътуват и т.н. Имаха и сешоари.
В у-ще ходи на плуване в у-ще в съседен квартал. Учителят ги вози с автобусче. Сешоара е задължителен. През топлите месеци може и да не се налага да се използва. Зависи и от косата на детето.

# 5
Ами на центъра,във военното у-ще на малък басейн.Тя видя от приятелката ѝ дето ходи на плуване и заедно да ходят. Crazy desislavas,AnMary,ivben,благодаря.Без вас как щях да успея.А само да попитам,ще ѝ трябват ли плувки или не? Thinking

# 6
Small-Kiki , задължително ще ви трябват очила за плуване.
Моят съвет е да се консултирате с треньора за вида и марката на очилата и детенце да ги пробва преди закупуването им.
Плувна шапка ти препоръчвам на Fashy GmbH. Много по-добри са от тези на Speedo, по-разтегливи са и се слагат по-лесно.
Сложи в раницата шампоан и сапун. Душът след плуване е желателен.
Може и минерална вода или сок. Обикновено след тренировка са жадни.
За добра тренировка са необходими още плавници, тренировъчна дъска и пулбой.
Последните три се осигуряват от треньора.
Това е един чудесен спорт, без травми и контузии.
Успех!

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 09:49 от Фран Джонсън

# 7
  • София
Small-Kiki, какво разбираш под "плувки"?
В някои краища на БГ "плувки" са бански. Ако имаш предвид плавници, като това

не мисля, че в началото ще са й нужни. Аз и до сега май не съм плувала с плавници.

Фран Джонсън е писала за шапките и очилата. Очилата е хубаво да се пробват от детето. Не са задължителни като аксесоар, но е хубаво да се плува с очила.
Миналият месец бяхме на хотел с мин. басейн. Не беше възможно да се плува без очила.
От шапките най-мразя латексовите. Те са най-евтини и най-трудно се слагат. Дъщеря ми плува със силиконова.

# 8
AnMary, как така "..., но е хубаво да се плува с очила."? Thinking
И двете ми дъщери тренираха години наред този спорт.
Очилата са задължителни.

# 9
  • София
Като малка тренирах без очила, по басейни, по морета. Но тогава по басейните не изливаха химии за дезинфекция на водата. Сега не мога да си представя плуването без очила.
Не помня кога бяхме гледали някакво състезание и единият плувец плуваше без очила. Аз естествено бях много учудена.

# 10
  • София
И моите дъщери тренираха плуване няколко поредни години, никога не са ходили без очила.Не става дума за моден аксесоар в случая ,съдържанието на хлор в басейна дразни очите. PeaceДа не говорим, че голяма част от първоначалните упражнения, целящи преодоляването на страха от потапяне под водата, са свързани с търсене на цветни рингчета и други джунджурии, разпиляни от треньора по дъното на басейна.Как ще ги види детето ,ако е без очила.. newsm78Всъщност то ще ги види, ама жална му майка после-червени, възпалени, сълзящи очи..

# 11
  • ride my bike...
само пробвайте няколко вида очила преди да купите.
Важно е да не влиза вода в тях. Обикновено в магазините , където се продават знаят как да ги пробват.
Успех

# 12
  • Sofia
Вярно е дъщеря ми в началото ходеше на плуване без очила. Очите и след тренировка бяха като на заварчик.

# 13
  • София
Плувна шапка ти препоръчвам на Fashy GmbH. Много по-добри са от тези на Speedo, по-разтегливи са и се слагат по-лесно.
Фран, а къде ги има тези шапки? Дъщеря ми е със Speedo и определено имаме проблема, който описваш.

# 14
Значи очилата са задължителни.Та съответната приятелка казала бански,щипка за нос,тапи за уши,хавлия и плувна шапка.Също да носели вода или сок.

Общи условия

Активация на акаунт