Плуване

• 21 198
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
# 16
  • Sofia
Значи очилата са задължителни.Та съответната приятелка казала бански,щипка за нос,тапи за уши,хавлия и плувна шапка.Също да носели вода или сок.
Тапи за уши и щиока за нос нямаме. След тренировка никога не е искала сок или вода, но винаги е гладна.

# 17
  • София
И Дияна не използва щипката и тапите. Лятото й купих очила, комплект с щипка и тапи. За жажда не знам. Но поне кроасан задължително Simple Smile

# 18
Фран, а къде ги има тези шапки? Дъщеря ми е със Speedo и определено имаме проблема, който описваш.
За магазин не мога да те насоча. Потърси с търсачка в нет-а.
Иначе треньора на дъщерите ми ни снабдяваше с такива шапки. Имаме и очила на тази фирма.
Много сме доволни. Ако искаш пиши на ЛС и ще те свържа с него.

Тапи за уши и щипки за нос никога не са ползвали. Това са аксесоари за други видове плуване или за евентуални проблеми на децата с водата. Peace

...но винаги е гладна.
Две мнения тук няма!
Моите бяха винаги зверски гладни. Хапваха сандвичи и шоколад в кафето на плувния комплекс след тренировка.

# 19
А малкия басейн колко метра е горе-долу? ooooh!

# 20
  • София
А малкия басейн колко метра е горе-долу? ooooh!
Зависи къде Simple Smile 30, 60, 100мм...

# 21
Привет!   Wink До колкото знам плувните шапки са от силикон, латекс или ликра. Според вас кои са най-добри за дълга и мноогоо гъста коса  Shocked , за да може да се запази що годе суха?  Rolling Eyes ..  Wink

# 22
  • София
Латексовите се слагат трудно. Дъщеря ми е с дълга, но не много гъста коса. Плува/ше със силиконова шапка. Във водата не си е мокрила косата. Но след часа минават задължително през душа.

# 23
Привет!  Wink Не знам дали е редно да правя нова тема по въпроса за плувните шапки, затова отново ще питам тук  Rolling Eyes Четох доста относно латексовите и силиконови плувки и почти всички отзиви бяха в полза на силиконовите (незнайно защо  Rolling Eyes ) та..купих силиконова Speedo. Но както споменах по-горе проблема е гъстата коса - това, че е чисто мокра след плуване. Все пак що за плувки са щом хлора ще ми съсипе косата  newsm78 ..Като цяло съм доволна от аксесоарите за плуване на Arena, но и някои от техните плувки не предпазват косата. Виждала съм само един модел на Арена, с който косата остава суха (от вътрешната страна беше грапаво, едно такова назъбено Laughing ) ..Според вас има ли значение талкирането?
Моля някой с опит по въпроса (или наблюдения) да даде съвет за марка и модел на плувна шапка, с която косата да се запазва суха (цената е без значение). Предварително благодаря на отзовалите се!   bouquet .. Wink

# 24
И аз в тази тема.
Дъщеря ми има желание да плува и аз съм в процес на търсене на треньор. Всичко е все още в сферата на проучванията и доброто желание, но ми е полезно да знам от какво ще се нуждае Peace

# 25
Като малка тренирах без очила, по басейни, по морета. Но тогава по басейните не изливаха химии за дезинфекция на водата. Сега не мога да си представя плуването без очила.
Не помня кога бяхме гледали някакво състезание и единият плувец плуваше без очила. Аз естествено бях много учудена.

Дъщеря ми цяла година плувА без очила.Пречели и били.Едва я накарах, та сега носи де, позабравила е да гледа под вода без даже.
Относно шапките-последно взех текстилна, с всички други так или иначе и се мокри пак косата-поне да не скубе на слагане.

# 26
Записвам се, защото живо ме интересува въпросът за шапките. Дъщеря ми ходи на плуване 2-ра година вече и не е имало случай, в който косата да не е прогизнала.Не леко влажна или само по краищата, а цялата, все едно излиза из под душа. Шапката и очилата са ни Speedo, тези ни препоръча треньора.Уж хубаво я слагаме, даже сега той им слага шапките и пак е чисто мокра.
Ако намерите някоя шапка, която да не пропуска, свиркайте  Peace Аз просто си мисля, че няма такава.,
Иначе не им разрешават да плуват без очила.Задължително е.

# 27
Препоръчвам тази. Шапката е от плат, гумиран отвън и не скубе.:

или тази, която също е от плат и се слага много лесно:

# 28
  • Sofia
Да попитам и тук. Може ли да ми препоръчате треньор от Баня Мадара.
Чела съм много добри отзиви за треньори от Спартак, Спортната палата, но не помня за информация оттам.

# 29
Фран Джонсън, сигурно ли е, че с тези модели от снимките косата остава суха? Имам предвид от опит ли споделяш за тях или просто предимството им е, че не скубят?  Rolling Eyes  Wink

Общи условия

Активация на акаунт