Колко процента масленост на кисело мляко давате на вашето дете?

• 18 829
  • 92
  •   1
Отговори
# 45
Ми на вас ви е гнусно на мен ми е ОК... и ми се е вкисвало за 4-5 дни...десетки пъти...

Странно... все пак купуваме едно и също  Simple Smile И Данон не вкисва, така е. Вчера купих от турците едни готови айрянчета, аз много ги обичам, трайността им е до 10-ти август  Joy

# 46
  • София
ами аз често отварям по повече от едно наведнъж и остава  по мъничко в някоя опаковка и го забравям в хладилника Embarassed Embarassed Embarassed, след няколко дни си е вкиснало като стой та гледа Simple Smile

# 47
Може да са се поправили  Simple Smile Дано  Peace

# 48
То докато го писах това с маслеността си мислех, че всъщност едва ли има истинско мляко. Просто ми остана като спомен това за вереята. Обожавам кисело мляко, но вече всичкото ми е малко гадничко. Тъкмо си намеря марка, която малко го докара и мине се не мине месец вече е развалено. Иначе Гале, и мен това за обезмасленото ме изненадва. Хем е гъсто, хем най-се доближава до вкуса на киселото мляко. Не седи като крем. newsm78
То вече кое ли е истинско, че на млякото търся кусура ама хайде, да си "начешам езика".

# 49
# 50
# 51

Знаят го повечето от нас, то това не е ново. Мисля даже, че и по-напред в темата го имаше.

П.П. Няма го, но в някоя от сходните теми тези дни го имаше.

# 52
От скоро давам кисело мляко и то е 3,6% на Бор-Чвор

# 53
Боженци 3.6%

# 54
Кисело ,прясно мляко -все гледам да е около 3,6%.

# 55
  • Някъде по Дунава
Често квася мляко, но когато купувам е предимно пълномаслено. Прясно мляко дъщеря ми много рядко е яла, но пък кисело винаги е обичала.

# 56
Винаги пълномаслено Peace

# 57
  • Тука, под липите стари...
На мен пък ми вкисва бързо само домашно подквасеното Laughing.Но не съм много добра по тази част.Иначе други марки мляко не съм оставяла дълго в хладилника.Тази Верея я бях забутала просто.Но е факт,че нищо и нямаше.
Абе едно време млякото на втория-третия ден киселееше,а сега по-скоро ще мухляса.Как да вярваш,че е само мляко+закваска.И процентите масленност лъжат.
Моето домашно подквасено мляко (не знам колко точно % е, но си е доста маслено) издържа в хладилника поне 2 седмици. Може съвсем леко да си промени първоначалния вкус, но си е хубаво. Скоро мернах някъде статия, в която се казваше, че малотрайността на българското кисело мляко е мит - трябва да намеря да я прочета по старателно.

# 58
Винаги гледам да купувам пълномаслено, но когато няма взимам и 2%.Дъщеря ми яде най- много 3-4 лъжици, признава само АМ. Иначе като марка признавам  Елена и Ел Би.

# 59
След като съм давал йогурти, въвела ли съм киселото мляко или съм в грешка newsm78? Освен Боженци /не го намирам никъде в нашият град/, какво друго бихте препоръчали?

Общи условия

Активация на акаунт