Колко процента масленост на кисело мляко давате на вашето дете?

  • 18 820
  • 92
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 27 523
Може би защото кърмата не съдържа животински мазнини, знам ли  Thinking

# 31
  • София
  • Мнения: 15 951
В адаптираните млека има добавени и растителни мазнини.  Peace

# 32
  • Мнения: 11 783
Давам 2% или 3.6% на Елена, Елви, Боженци.

# 33
  • Мнения: 2 807
Само пълномаслено мляко - и прясно, и кисело - 3-3.6 %, в зависимост от марката.

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 03:01 от AnMary

# 34
  • Мнения: 572
Здравейте,
Въпросът ми е с каква масленост трябва да са млечните продукти които давате на вашите деца.Става въпрос за кисело мляко,извара и прясно мляко(за тези които имат по големи дечица и дават).Благодаря предварително на отговорилите по темата.
  bouquet


Аз правя на малката домашно кисело мляко и сирене.  Peace Доста са си маслени, но все пак няма как да знам точно колко Hug

# 35
  • Мнения: 2 111
Давам пълномаслено кисело мляко-3.6 %.

# 36
  • София
  • Мнения: 46 891
Давам синята верея(всички ядем такова) 4,5% пише на нея...рядко купувам и биото - 3,6% прясно мляко пълномаслено също.(пак тъмносиньото на Верея)

# 37
  • Мнения: 50
Давам 3,6 %, понакога и 2%

# 38
  • Мнения: 4 615
Поста ти обаче породи едни чуденки в мен. Според БДС (ама май сега няма БДС) млякото не може да надвишава 3,6 % масленост. По спомени у нас млякото се добива от Родопското говедо, чиято масленост на млякото е от 4 до 4,5%. Ако и добре помня, част от маслеността при препаботка (дори и да не се извлича маслото) се "губи" (не ме питай как Rolling Eyes) и всяко мляко в магазинната мрежа с масленост над 3,6% е ... фалш. Маслеността е добавена изкуствено, а потребителя измамен.

# 39
  • Мнения: 2 521
Rafaella Sanzio,ами то всичко в киселото мляко е фалш Laughing.Маслеността е най-малкия проблем в случая.Аз лично се надявам поне 50% вътре в кофичката да е мляко.
Онзи ден си купих 0,1% мляко.Амо беше по-гъсто от някои млека 3,6%.Как да го разбирам това?
А,че сме редовно измамени-то е ясно.Вече всичко подлагам на съмнение.Щото всичко е наред и след някоя година излезе наяве какво сме яли.Като сиренето и кашкавала и т.н.

Аз давам всякакво-и 3,6 и 2% и дори онзи ден си хапна и от моето 0,1%.

# 40
  • Мнения: 27 523
Според БДС (ама май сега няма БДС) млякото не може да надвишава 3,6 % масленост.

Да, така е  Peace Пълномаслено мляко е точно с 3.6%, нито повече, нито по-малко.

Верея е гнусно  Sick Опитах Верея изтекло с 4 месеца след срока му на годност. Нищо му нямаше, само леко нагарчаше  ooooh!

# 41
  • Мнения: 2 521
Еее,Блонди аз само един месец бях го забравила назад в хладилника Вереята,не цели 4 Laughing.Обаче на моето абсолютно нищо си му нямаше.Направо току-що произведено като го опиташ.

С Вереята се опитах да подквася мляко.Абсолютно нищо не се получи.Това по моите разсъждения означава,че почти няма истинско мляко вътре.Ама само по моите,а дали наистина е така-не знам.

# 42
  • Мнения: 27 523
Именно, Верея -  Naughty

Боженци е  newsm10

# 43
  • София
  • Мнения: 46 891
Ми на вас ви е гнусно на мен ми е ОК... и ми се е вкисвало за 4-5 дни...десетки пъти...
Виж данон например няма вкисване...
Имаше една тема за подквасване на мляко...и с верея ставало...
Иначе...честно казано никак не им вярвам на тези цифри по опхаковките... просто гледам да е пълномаслено...а това ни е вкусно и на мен и на детето.

# 44
  • Мнения: 2 521
На мен пък ми вкисва бързо само домашно подквасеното Laughing.Но не съм много добра по тази част.Иначе други марки мляко не съм оставяла дълго в хладилника.Тази Верея я бях забутала просто.Но е факт,че нищо и нямаше.
Абе едно време млякото на втория-третия ден киселееше,а сега по-скоро ще мухляса.Как да вярваш,че е само мляко+закваска.И процентите масленност лъжат.

Общи условия

Активация на акаунт