Колко процента масленост на кисело мляко давате на вашето дете?

• 18 818
  • 92
  •   1
Отговори
# 15
Пълномаслено - 3.6%  Peace До навършване на 3 години на детето е препоръчително  Peace
П.П. Извинявай, но според мен детето ти /доколкто виждам от линийката/ е малко за кисело мляко. Според моята педиатърка е добре до навършване на годинка децата да приемат АМ /съответно частично АМ /  Peace

# 16
  • UK/София

Големият ми син яде обезмаслено к.мляко, а брат му 3,6%.

# 17
  • Видин
А разтворимите каши с какво мляко трябва да са? Слънчо са със сухо пълномаслено, а Хип с обезмаслено  newsm78
Кое е правилното?

# 18
  • София
Добре! Ясно,че трябва да са пълномаслени млечните продукти, а по колко грама на ден може да се предлага кисело мляко
на дете под 1 годинка и колко често-имам предвид  през ден или как?

# 19
Ползвам пълномаслено мляко. Разтворимите каши ги превех с АМ. Peace

# 20
Давам на Алекс над 4 % - Верея, На баба, Пършевица, Бор Чвор
В последно време обаче се замислям дали не е по-добре да давам тези дето са около 3 %.

# 21
Моите и двамата консумират от 2 % нагоре. Но все пак най-често 3.6 %.

# 22
Пълномаслено - 3.6%  Peace До навършване на 3 години на детето е препоръчително  Peace
П.П. Извинявай, но според мен детето ти /доколкто виждам от линийката/ е малко за кисело мляко. Според моята педиатърка е добре до навършване на годинка децата да приемат АМ /съответно частично АМ /  Peace

Аз му давам 1 път в седмицата с бисквитки и едва от този месец почнах.Не замествам АМ    bouquet И кърмя все още  Peace

# 23
3,6% във възрастта до 2 години. От 2 до 3 може и 2%, след 3 няма проблем да се дават и обезмаслени продукти.
А разтворимите каши с какво мляко трябва да са? Слънчо са със сухо пълномаслено, а Хип с обезмаслено  newsm78
Кое е правилното?
И аз съм се чудила. АМ също е с обезмаслено мляко.
Добре! Ясно,че трябва да са пълномаслени млечните продукти, а по колко грама на ден може да се предлага кисело мляко
на дете под 1 годинка и колко често-имам предвид  през ден или как?
450-500 във възрастта след годинка мляко и млечни. Аз давам колкото детето пожелае. Док ми каза, че няма проблем да давам на поискване, стига да не пречи на твърдата храна.

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 23:21 от Raffaella Sanzio

# 24
  • ул. "Мечтание"
Вкъщи се консумират само пълномаслени млечни продукти. На сина си също винаги съм му давала такива. Не разбирам защо, препоръчват след определена възраст по-нискомаслени, но и честно да си кажа, не ме интересува особено.  Stop

# 25
Не препоръчват, просто упоменават, че след тази възраст е допустимо да ядат нискомаслени или обезмаслени продукти.

# 26
  • ул. "Мечтание"
Не препоръчват, просто упоменават, че след тази възраст е допустимо да ядат нискомаслени или обезмаслени продукти.

Някои педиатри са на друго мнение! Според тях е задължително!  Mr. Green

# 27
4.5% на Верея давам. Колко често и по колко - 1-2 пъти в седмицата за закуска с плодове, а понякога и за следобедна закуска с плодово пюре. По 1-2с.л. слагам на хапване, тя и без това си набляга на плодовете.

# 28

Синът ми пие ягодови йогурти, но на никоя марка не се предлагат пълномаслени, иначе бих му взимала такива. Всички са с 0% масленост  Tired

# 29

Синът ми пие ягодови йогурти, но на никоя марка не се предлагат пълномаслени, иначе бих му взимала такива. Всички са с 0% масленост  Tired

Може би защото ще са по-тежки или калорични от традиционното кисело мляко, ако са пълномаслени. Чета, че нуждата от мазнини заради  развитието на мозъка е най-силна до края на втората година, вероятно това е и причината млякото до тогава да трябва да е пълномаслено. Но пък ме озадачава факта, че АМ е с обезмаслено мляко.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт