Колко процента масленост на кисело мляко давате на вашето дете?

• 18 828
  • 92
  •   1
Отговори
# 60
След като съм давал йогурти, въвела ли съм киселото мляко или съм в грешка newsm78? Освен Боженци /не го намирам никъде в нашият град/, какво друго бихте препоръчали?
Не си въвела кисело мляко. Започваш с лъжичка-две.
Купувам Елена, 3.6%, хубаво е, чета добри отзиви за него.
Боженци е много вкусно, но в състава си има и сухо мляко и това е описано на етикета. Всъщност не е в смисъла на българско кисело мляко, ако това е от значение.

# 61
Аз купувам само Елена и Бор чвор 3,6 %  Peace

# 62
  • София
Вече няколко месеца в къщи няма купено кисело мляко. Научих се да заквасвам и повече няма да взема от магазина.
Не знам каква му е маслеността, но ми се струва, че е доста калорично и децата само от него хапват.

# 63
  • Велико Търново
Аз купувам само Бор Чвор 3.6% за малката. Иначе доста отдавна за нас купувам само Боженци, но на нея не й хареса особено. Мисля си, че е заради киселинността му (по-кисело е).

# 64
Дават се пълномаслени млека и млечни продукти Peace

# 65
  • Видин
А как да сме сигурни, че в 3.6% няма нишесте, за да стане 3.6%? По тази логика 2% не е ли по-лесно постижимо и по-истинско?

# 66
А как да сме сигурни, че в 3.6% няма нишесте, за да стане 3.6%? По тази логика 2% не е ли по-лесно постижимо и по-истинско?

В момента все пак се намират читави продукти.
Иначе нищо сигурно няма  Confused Мисля процентите ги постигат с добавените растителни мазнинки...нишестето е за плътност.
Надявам се , че предвид промените сега, ще има и по-голям контрол  Praynig

# 67
по възможност домашно
ако не пълномаслено

# 68
  • София
Давам кисело Елена - 3,6% или Верея - 2,9% и прясно Верея - 3%.

# 69
  • Видин

В момента все пак се намират читави продукти.
Иначе нищо сигурно няма  Confused Мисля процентите ги постигат с добавените растителни мазнинки...нишестето е за плътност.
Надявам се , че предвид промените сега, ще има и по-голям контрол  Praynig

И аз се надявам на БДС, ама ще видим дали няма да има злоупотреби  Confused

# 70
Продуктите, които съдържат растителни мазнини вече не е разрешено да се наричат млечни и съответно кисело мляко. Така, че няма как да продават високомаслени млека с растителни мазнини, просто нямат право да ги наричат млека и ще има глоби.
И питайте някой технолог как се постига масленост на даден продукт и какво означава отсметаняване на млякото. За малки деца е препоръчително да се дават високомаслени продукти. Иначе инфото e точно, нишистето е за плътност и може да сгъсти един продукт, но не влияе на маслеността му.

# 71
  • Сф
Верея 2% иначе се подрискваше- никога не съм взимала по- висок, а от прясното започнах пак с Верея 0,1% до 2%.

# 72
Бор Чвор - 2%, 3,6% и 4%  е със съдържание на нишесте - пробвах с йод. Опитах много други марки - Верея, Сердика, Маркели, Добреджанче, Родопчанка, На Баба и др. нишесте няма, но незнам дали има желетин или растителни мазнини.

# 73

Маслеността на кравето мляко, без да се пипа и променя е точно 3.6%. Нагоре или надолу от тази цифра е допълнително обработвано  Simple Smile

# 74
  • София
Това не е така. Не заковава на 3,6%.  Simple Smile
Маслеността на млякото зависи от състоянието на животното, от храната, от сезона.... от много неща.

Общи условия

Активация на акаунт