ЯНУАРСКИ бебешки дневници - том 6

• 29 917
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
aniTakova, мерси за статийката   bouquet
veselushko и при нас се е случвало бебка да кашля от лигички, но моя съвет е да отидеш педи да го преслуша и да му види гърлото  Hug
viroglavka, адашката е голяма сладурка! Heart Eyes

# 211
Здравейте и от мен  Hug
Ани Такова, разбирам защо се изнервяш като ти се бъркат в личното пространство - аз също ненавиждам - всички родители си имат различни виждания за отглеждането на децата си и останалите трябва да ги уважават и да се съобразяват с това, защото само и единствено родителите са отговорни за здравето и живота им и единствени те могат да взимат решения. Аз например оставям всеки да го пипа Камен, не ме притеснява това, обаче много мразя някой като започне да му вади ръцете от устата насила и да му говори как не трябвало да си лапа ръцете - брей, аз се чудя още дали е достатъчно голям да го възпитавам, другите ще ми го възпитават без да ме питат и то както те си решат  #2gunfire Аз пък съм изчела 100 книги и знам, че това е част от опознаване на тялото + това може да му става добре да си чеша венците + това дори и да е вреден навик, той само може да се затвърди у детето ако му се набива в очи, знам, че за подобни неща най-добрата тактика е да не им обръщаш внимание...
За проходилките - абсолютно против съм - детето най-добре си знае кога е готово да проходи, освен това съм чела статистики за невероятно огромен брой нещастни случаи с тях - май са най-опасното нещо статистически погледнато всъщност...
За синфлорикса - мен лично ме е яд, че не мога безплатно да си ваксинирам с него детето - ползите от ваксините в пъти превишават вредата от тях и аз като цяло съм ЗА  Peace Особено когато става дума за ваксини, които отдавна се слагат на всички деца в цивилизования свят, а пневмококовата е една от тях... Още не съм решила какво да правя - педиатърката обясни, че може да не се слага сега, а да се сложат 2 ваксини след 1 година или 1 ваксина след 2 години  Thinking
Много съм шашната как масово педиатрите предписват АБ за хрема  Shocked Дори и наистина на децата да им слиза по-лесно надолу, не виждам кое оправдава даването на АБ с профилактична цел  Rolling Eyes
Да се отчета - вчера биха на Камен втория Пентаксим - засега го понася много добре както и първия път  Praynig
Освен това стана ясно, че вече тежи 7.850кг и е 66см - слава богу е задържал най-сетне малко темповете на растеж, че и без това всички го мислят за 6-месечен  hahaha
Много гадно наистина времето  Confused - аз днес го водих Камен на кръчма с една приятелка - добре, че поне съм с кола и мога да мръдна да се разсеем с детето дори и да не може да подиша въздух навън...
Честито на всички с поводи   bouquet
Много се шашнах как започват да стават на 5 месеца, Камен още не е навършил 4 Simple Smile
Веднага да се похвалят бебоците, които са открили краката си  Laughing Камен започна да си ги гледа много учудено и да си ги хваща с ръце, ама още не се е сетил да си ги сложи в устата  Laughing

# 212
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет,

Ето ни пак. Ходихме при педиатърката. Изписа ни едни капки, които да ни приготвят в  аптеката плюс витамин Ц и разбира се физиологичния разтвор и помпичката!
Струва ми се, че вече не се дави чак толкова, дано да е по-спокойна през нощта.  Peace Много спи, но мисля че е нормално. Мерих и температурата в дупето - 37.6  newsm78. Ама пък нали там показва повече, а и бебетата са с по-висока температура. Та права ли съм, че тази температура не е притеснителна.  newsm78

В тази връзка за ваксините - не е задължителен Синфлорикса - питах. Докторката ми каза, че е безмислено да го купувам, и че е по-добре на по-голяма възраст да се сложи (когато е следващия прием), защото тогава са по-малко приемите (предвид цената). Доверявам и се, защото, когато ставаше дума за Пентаксима, каза - купете си го - другата не става.  Peace

АниТакова, и аз бих се дразнила, не за друго, ама като не ми е свикнало детето със животно, ще ме е страх. А и права или крива, това си е моя начин и бих се влудила ако ми се мусят. За другите глупости няма да коментирам.

И мен ми е странно това АБ-лечение за хрема .

Идеята на Мама Це за бебешкия форум е идеална  Mr. Green Laughing

# 213
добър вечер
  bouquet за рожденичката от мен, с пожелание за здраве, щастие и късмет

Hug за всички мами, чиито  baby_neutral са станали на пет месеца

# 214
Ние сме си вече в София Grinning

Последните две седмици не съм ви чела изобщо. От последните две страници разбирам, че обсъждате проходилките. Честно казано, аз имам и мисля да си я ползвам, но само за мое улеснение, например докато си взема един бърз душ Grinning

Вориглавка, останаха ми очите, страхотни снимки newsm74

Я, да ви питам, има ли бебета, които плачат по цял ден и не спят, като моя хубавец! Чудя се какво му е, зъбили са тръгна ли, що ли? Thinking Накрая ще му купя един Фризопеп да миряса.....всъщност аз ако съм сигурна, че нещо, което ям го дразни хич няма да му мисля Crazy

# 215
Вироглавка, страхотно бебе и баткото също. Като погледнеш тази засмяна розова кукла с шапка и ти става едно такова розово, розово.....

# 216
  • София
Здравейте мами,

goris - Честит Ден Рожден! Да си много здрава и щастлива!   bouquet

viroglavka - много лъчезарна бебка!

Нашата Даная всеки ден се държи различно - та да ни е забавно  Laughing
Както няколко дни се борех да я приспивам по един час през деня и вечер по час и половина (и то след като много й се спеше и се скъсваше да си търка очичките) - така вчера примерно се престрашихме да отидем при едни приятели в съседния вход на гости. Взехме бейбифона и аз се примирих, че ще спя в другата стая, докато се опитвам да приспя пак бебка  Mr. Green и какво стана?! Само като й се доспа - заведох я в спалнята, хапна и заспа за няма и 5 минути! А ние после цяла вечер си прекарахме чудесно! И още по-интересното беше, че на тръгване си я опаковах хубаво (че верно сме на близо, ама в този вятър...) и явно понеже й беше топличко - продължи да си спи и не се събуди?!? Така си я сложих в легълцето спяща  Shocked За бебе, което определно не заспива лесно и се будеше в 1-2 часа последните вечери да яде - бях силно изненадана! Днеска пак цял ден ми е поспанливка, но ние с татко й неспряхме да обикаляме с количката тези дни - къде-къде - и разбираше се по моловете... но ако не е в количката - няма да спи плътно 3 часа в къщи през деня никога! Като интереното е че в моловете бебка си гледа спокойно от количката в повечето време! И спи доста... В градинката заради слънцето - това със зяпането от количката е почти невъзможно да се случи! Иначе и аз бих се радвала в лошото време да си останем малко в къщи и бебка послушно да спинка, а аз да си оправя малко къщата, че ето днеска за 3 часа успях да изгладя точно две пелени и това беше... после татко й докато я гледа свърших каквото успях и това е положението!

Все забравям да ви се оплача, че моето коремче продължава да си стои като в 5-тия месец! (а в четвъртия вече ми правеха място в автобуса:)) Още не ми стават дънките, които си бях купила за първите месеци от бременността! Нося едни дънки за бременни на една позната, на която й станаха големи веднага след раждането, а на мен сега са ми почти точни! Ужас  Shocked

За кафето също щях да ви пиша! Покрай трудното заспиване на Даная спрях да пия 1-2 дни кафе и положението вместо да се оправи се влоши! Съвсем не искаше да спи Simple Smile После пък като почнах пак да пия кафе и бебка почна пак да спинка сладко-сладко, та май при нея не забелязвам зависимост в това отношение. Или ако има - то е обратна зависимост Simple Smile Гинеколога при когото ходех да ми проследи бременоостта (ние сме приятели с него) - ми каза, че е добре да минат 3 часа от приема на кафе и по едно на ден не е никакъв проблем! Имало много проучвания, които показвали различни резултати, едно от тях доказвало, че кърмачетата, чиито майки пият кафе ставали по-умни  Laughing Аз най-вече се възползвам следобяда, като я нахраня и излезем с количката - първо сядам в кафето й пийвам едно кафенце и после следя да минат по не 2:30-3 часа преди следващото хранене...

На колко време ядът вашите бебоци? Даная нощно време прави една пауза от 5-6-7 часа максимум и после се почва едно ядене на час-два и така до следобедната почивка, когато пак правиме по-голяма пауза от 3-4 часа... Но колкото по-голяма пауза е направила - толкова по-често яде след това! Стига се до ядене през час доста дълго време и се притеснявам дали няма да й се натовари коремчето все пак така?!

На всички подсмърчащи бебчовци - бързо оздравяване  Hug

И лека вечер на мамите  bouquet

# 217
  • Mediterraneo
Много съм шашната как масово педиатрите предписват АБ за хрема  Shocked Дори и наистина на децата да им слиза по-лесно надолу, не виждам кое оправдава даването на АБ с профилактична цел  Rolling Eyes

Нека да ти кажа защо не просто се съгласих на АБ за бебето, ами направо се молех да й изпишат. Откакто е станала на година, каката боледува абсолютно всяка пролет от пневмония( надявам се тази година да сме се разминали само с току- що изкарания бронхит  Praynig). И знам, че тя от всеки сопол, буквално, прави пневмония( доказана със снимка, разчетена поне от трима лекари). Явно и дребното ще е така  Confused От силна хрема не можеше нито да спи, нито да яде. Като прибавим кашлица на пристъпи и лека Т, не знам още какво трябва да се чака, за да започне АБ. Освен да стигнем до системи в болницата?!
С каката практикувам така- ако ще и 40 градуса Т да ми вдига, три дни дори не я водя на лекар, ако няма кашлица. Кашля ли заедно с Т, тя е поне с бронхит( както и се оказа последния път). Не мога и не искам да рискувам да лекувам бронхит с бабешки средства, хомеопатии и инхалации  Stop Защото два пъти съм опитвала и двата пъти се сдоби с такава усложнена пневмония, че и докторите се хващаха за главите...

# 218
А за резистентност към АБ да си чувала, Тарталетка?!

И ние сме лазарет вкъщи - каката кашля, сополи и Т, бебко с пресипнал глас и кашлица. Водих ги на лекар- вирус... Confused

# 219
Честит рожден ден Горис! Да си здрава и щастлива още мнооого години напред!
Честита месечинка на родените на днешната дата!
Мина от петък е вкъщи защото е с ангина. И както не можем да излизаме се побърквам съвсем.  Едната мрънка, другата мрънка, абе ужас! ooooh! Вчера изкарах Тони на терасата в зимното чувалче, че да поспи малко, а каката спа в нашата спалня. Днес сме на консултация, направо се чудя как ще я изкарам в това време Тони, ама поне ще излезе малко от друга страна.
Вироглавка, страхотни сте! Бебка е бонбон! Ааа казах ли ти, аз за Металика ти идвам на гости щом сте с такова добро озвучение. Laughing
И аз съм извадила една чесалка за зъби, много е готина-шарена и свири. Ама внимание нула. Ръцете и всичко друго е къде-къде  по-сладко.
Уф нашата педи уж не е фенка на АБ ама на каката все й изписва. Сега пак сме на АБ ,макар че се опитах да го избегна. Откак тръгна на градина е все болна -шарка, ангина ,пневмония. И естествено АБ. За сега успявам да опазя бебка, ама до кога ли?  newsm78  Мъжа ми вика, че е съгласен за трето, ама ако не боледува.   LaughingТой, милия много се притеснява и малко  да е болна някоя от двете.
Уики моето коремче е поне 6ти  hahaha  Няма да се размина без коремни, то е ясно. Само да ми остане повече време.
Хайде ще ставам,желая ви приятен ден! И по-бързо да идва отново хубавото време!

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 10:58 от renxy

# 220
Нека да ти кажа защо не просто се съгласих на АБ за бебето, ами направо се молех да й изпишат. Откакто е станала на година, каката боледува абсолютно всяка пролет от пневмония( надявам се тази година да сме се разминали само с току- що изкарания бронхит  Praynig). И знам, че тя от всеки сопол, буквално, прави пневмония( доказана със снимка, разчетена поне от трима лекари). Явно и дребното ще е така  Confused От силна хрема не можеше нито да спи, нито да яде. Като прибавим кашлица на пристъпи и лека Т, не знам още какво трябва да се чака, за да започне АБ. Освен да стигнем до системи в болницата?!
С каката практикувам така- ако ще и 40 градуса Т да ми вдига, три дни дори не я водя на лекар, ако няма кашлица. Кашля ли заедно с Т, тя е поне с бронхит( както и се оказа последния път). Не мога и не искам да рискувам да лекувам бронхит с бабешки средства, хомеопатии и инхалации  Stop Защото два пъти съм опитвала и двата пъти се сдоби с такава усложнена пневмония, че и докторите се хващаха за главите...

Тарти, това е голям ужас! Аз имам сестра, която е по-малка и на 10 месеца изкара много трудно стафилококова бронхопневмония. После докато не тръгна на училище всяка зима беше с пневмония. Голям ужас! То не бяха игли в гърба, пункции и т.н. На мен ми е много ясен един спомен (понякога аз я водех в болницата на процедура, щото бяха ежедневни), как и слагат инжекция в гърба, а тя милата герой, хем я боли, хем повтаря "не ме е страх", а гръбчето й синьо та мораво  Sad Ужас!

От тогава имам страх от коки-те, а напук баткото се сдоби със стафилококи още в родилното...

Към антибиотиците резистентност гадовете верно си градят, ама понякога те са по-малкото зло. Особено когато детенце е малко и още не е изградило имунитет, а и не може нито да обясни, нито да те разбере какво му обясняваш, за да се пази...

Да оздравяват всички бебоци, ей!

Момичета, много благодаря за хубавите думи за Гвендолин (Илиндичка и аз много се радвам на шапките, не за мен ама за бебека  WinkHeart Eyes

Ренкси, заповядай, ще си вземем бира и ханшообразуващ чипс и ще светим със запалки  Laughing

# 221
  • Mediterraneo
А за резистентност към АБ да си чувала, Тарталетка?!

Чувала съм, разбира се. Каква е алтернативата, питам пак- да оставя детето да се влоши и пак да се стигне до АБ. Вирус, вирус, ама само първите 2 дни. После си усложнява до бактериална инфекция, в повечето случаи. Пак казвам- аз по принцип не я водя на лекар дори, ако ще да е с 40С Т, но ако не кашля. След третия ден вирусът или преминава, или болестта се влошава.

Днес след консултацията съм зверски притеснена, но ще пиша повече довечера или утре вечер. Предстои ни преглед при невролог, стискайте ни силно палци  Praynig Praynig Praynig

# 222
Уф, че съм заплес!  Embarassed

Анна днес става на 4 месеца и викам да почерпя виртуално:

wicky, честито и на Даная четвърта месечинка!!!!  Heart Eyes

# 223
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утро,

Ние се понаспахме снощи. Марина не се давеше така и си спа до мен. Сега пак спи! Само иска да спи милата. Ама вече няма толкова силни сополки.

Гледам изобщо не сме самотни в боледуването, ама то с това променливо време........  ooooh! и зверски вятър.

Аз да си призная, макар че не харесвам АБ и аз лично съм пила само веднъж, ако ми ги предпишат, бих ги дала. Страх си ме е  Rolling Eyes

Уики, дано продължи този нов навик  Hug

Вироглавка - страхотните сте и двечките!  Heart Eyes

Тарти fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Hug

# 224
Това време ще ни съсипе  Tired Жори на съм го извеждала от петък, добре че поне спи вкъщи, че иначе незнам. А като гледам и прогнозите ...  Rolling Eyes Освен да взема да го разходя в някой МОЛ  Laughing
Много болни бебчета има, желая на всички бързо оздравяване  Peace

Общи условия

Активация на акаунт