ЯНУАРСКИ бебешки дневници - том 6

• 29 917
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте.
Почерпете се виртуално който с каквото обича, Стефи днес става на 5 месеца. Честито и на наборчетата Теодор и Божидар и на госпожиците, които стават на 4 - Габриела, Мира и Дияна.
Sunrise като четох описанията на Тетевенския Балкан страшно ми се доходи там. А и досега никога не съм била там, срамота!
За разходките в най-топлото време и ние днес излязохме много рано, като Мама Цоци и в 11:30 си бяхме у нас. И сега чак след 5 ще я изведа, то при тези резки промени на времето на мен не ми е комфортно навън в жегата, че по принцип обожавам лятото, а за бебето да не говорим.
N3ni, ние сме така с два месеца и половина разлика между първия и втория Пентаксин и според педиатърката й, личната лекарка и една фармацевтка с която също се консултирах една-две седмици са напълно допустимо забавяне и не се налага повтаряне на ваксинацията.
За рева на бебето навън, аз лично се притеснявам, понеже тя обикновено реве, че й е скучно да седи неподвижно в количката и на мен не ми е удобно да я нося и да бутам количка. Затова като имам работа навън, гледам да излизам след като е побудувала поне 2 часа, тогава има шанс да спи още толкова и поне половин час след това да е кротка в количката. Когато знам, че няма да спи, а искам да я изведа, просто я водя наблизо, има например една крайречна алея с беседки и правим това, което и в къщи като е будна, давам играчки в количката, четем и разглеждаме книжки, показвам й околността и й обяснявам кое какво е, храним се и така.
Обичанка, Татит, Зайче бързо да им минава на бебенцата.
Дани77, Мамо Це честити абитуренти! Четох в 24 часа имаше няколко страници за детскоградинските балове и ми стана интересно, досега не го бях чувала. Чакаме снимки.
От два дни си водя и аз бебешки дневник, направо се изумих колко много неща се променят всеки ден.
Да ви питам, наясно ли сте до колко месеца след раждането е нормално да не ми идва, при положение че Стефани от първия ден е на смесено хранене, от както стана на 3 месеца кога бозала, кога ми прави стачки и кърмата ми много намаля? Не че ми трябва, но направих един алергичен ринит и се наложи да ходя по лекари и според всички това не било нормално и да съм идела на гинеколог. Според единия(работи в Транспортна болница в София) трябвало да отбия за да се оправя, била съм алергична към кърменето??? Аз естествено няма да го направя, ще я кърмя докато желае, ако ще и по 5 грама на ден да е, но не ми се ходи на гинеколог, писна ми само по доктори да ходя в последната година.
Хубав и прохладен ден ви пожелавам!

# 646
  • София
Сиси, това ме разсмя - алергична към кърменето. Тези "доктори" май не знаят кога да замълчат.

# 647
Според единия(работи в Транспортна болница в София) трябвало да отбия за да се оправя, била съм алергична към кърменето???
  #Crazy  Sick Тия доктори са тотално изперкали, може ли да ръсят подобни простотии?!
Дали ще ти дойде скоро, зависи от нивото на хормона пролактин http://karmene.greatnow.com/zabremenqvane.html, http://www.roditeli.info/family/statia/laktacia/, когато намалее, ще ти дойде. Това, че даваш често на бебето да суче, потиска овулацията и оттам е липсата на менструация. На мен също не ми е дошло и за никъде не бързам. Иначе и аз имам проблем с носа, текне ли, няма спиране, но при мен причината е синузитът, това обаче не ми пречи на кърменето.  Peace
С баткото ми дойде след шестия месец, след като се наложи да пия Постинор дуо, поради съмнения да не съм забременяла, а толкова скоро след секцио не се препоръчва въобще и ми дойде след тези хапчета. Иначе на някои им идва и след 1 година, няма нищо ненормално, нито притеснително, не се тревожи.  Peace

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 15:15 от little rabit

# 648
Здравейте и от мен!Пиша на бързо,,че после ще излизаме-сутринта го направихме заради неподадено копие от акта за раждане към декларациите за майчинство-борих се с количката и асансьора да стигна до 2 етаж.Сега ще ходим да ни ударят 3-я Пентаксим,че бебка беше болна сополи и секрет от носа в гърлото та кашляше да го изхвърли милата-сега е по-добре,но преди 3 дена мен ме хвана.От сенната хрема мина в обикновена,та сега и аз кашлям,бях с болки в гърлото и едни хр.... ужас-пих от сиропа на малката и смуча прополки ,а мъжо 3 дена ми прави компрес с ракия вечер-на гърлото,че 2 вечери ми беше много зле-не можех да дишам през носа-слоих си сама диагноза вирусна инфекция(май нещо като гнойна ангина)-но температура не съм вдигала.Сега съм по-добре ама не съм се оправила още. Днес ще облека детето с къс ръкав и 3/4 панталонки,че навън е адска жега-е ще я завия с пелена отгоре.Моята бебка въобще не спи в количката-много рядко придремва-много е любопитна и да не изпусне нещо.Иначе и тя се дърпа като суче напоследък,спира хили ми се,оглежда ама като я подканя суче-но се и извива и ми отнема повече време.
за пюретата мисля да почвам с картоф на 10.06-тогава прави 5 месеца после ще дама ябълка и така ще редувам зеленчуково ,после плодово.Досега само сок от ябълка съм и давала,моркова ще го дам по-късно,че имаме проблем с акането.
 Само със сироп става като и дам-чакам я 3 дни и после давам сироп,че иначе не ака-уж като почне пюретата щяло да се оправи . С памперси съм на Памперс-доволна съм, ползвах 1 мостра на Молфикс не ми допаднаха.Тя моята бебка спи почти изцяло по корем -та като пиша изцяло отпред ни е багажа.Иначе за пишкането доста пишка и чай пие,но само когато поиска.
 Хайде аз изчезвам всичко хубаво.

# 649
Зайче, мерси за линкчето. Аз на този доктор не му се вързах, но после след като за цикъла ми го каза и алерголожката (която беше много внимателна и според която, ако детето има генетична предразположеност към алергии трябва да го кърмя възможно най-дълго) се позамислих. Иначе и аз изобщо не бързам, рахат си е да не мислиш за превръзки.

# 650
  • Стара Загора
Привет, нямаше ме една седмица и сега като чета пак "горещи страсти" е имало около ваксините и историческото захранване на Гита  Laughing

Гита, прочетох напред, че даваш на Стефи 140-150 мл АМ и пак си е върнала нощното хранене - пробвай да увеличиш, може би не й стига. Ники от около месец яде по 180 мл вода + 6 лъж. АМ. И пак е качил колкото предния месец - 1 кг.

Ние утре ще слагаме Пентаксима, за другата ваксина ще мисля ...

И тихичко да се похваля - на Ники от вчера не му сълзи оченцето и не гурлясва  LaughingА дано се е отпушил тоз ми ти слъзен канал.

Да дам отчет и за захранването - още не съм и май няма да е скоро като гледам как се лигави с млякото и е оплескан целия не ми се мисли с пюрето или кашата как ще е Rolling Eyes Мдааа, прави са хората като казват, че с вторите деца по не се шашкаш и престараваш Mr. Green

# 651
  • София
Здравейте, момичета  Hug

Бях ви писала, че Ели е много неспокойна (направо си беше невротична) и че иска много да спи, а пък не може.. Разбрахме причината Simple Smile Растат и предните 2 долни зъбчета... едното вече изби и драска, другото се вижда като бяла чертичка под венеца. И това като се комбинира с чудните и колики става много забавно вкъщи  Wink Надявам се скоро да престанат да я тормозят, че много се мъчи  Rolling Eyes

Освен Катинчето има ли някой друг, чието бебе още е с колики? Голяма мъка са... Според нашата педиатърка са или от преяждане, или от недояждане.. и като я знам как повръща почти след всяко ядене може и да са от преяждане наистина... но пък не виждам как да я ограничавам, особено на кърма...

И държа да се похваля, че съм много щастлива. Преборихме стафилококите! Пуснах и профилактичен носен секрет и всичко е чисто... не можех да повярвам  Grinning

Но ще ходим на ендокринолог поради опасност от рахит  Rolling Eyes Ели много се стряска... още от новородена. Може и да си е от нервната и система, но може и да не е. Поти се понякога по време на хранене по челото, което пак може да е просто от жегата, а може и да не е. Иначе главичката не е мека, така че не съм толкова притеснена засега. Ще видим какво ще кажат вещите лица. Стискайте палци!

Честито на празнуващите месечинки и рождени дни.. пожелавам само най-хубави емоции с малките съкровища  Hug

Това е от мен засега. До скоро!

# 652
Сори, че е офтопик, но лекарката попита днес защо не сме с бабата на дк, а с таткото.Бабата беше на работа, там имат доста проблеми, ще я дават тази вечер по новините по нова в 19.00 ч, щяха да ходят на екскурзия до Турция, ама фирмата фалирала и децата изгорели по 350 лева.Аз съм радостна от този факт, че ще си бъде в къщи и ще помага, дори сега е с нея на двора, а аз сладко си похапвам лютеница с хляб.След малко и аз излизам навън, въпреки че е голяма жега в плд и не се трае.
Купих ранни моркови на Бебивита и утре ще яде Стефа от тях, по-евтини са от Гербер и по-редичко ми се вижда това пюренце.АМ ще го увелича до 160 мл на хранене, а вечер дори мога да й давам по 170 мл и 180 мл, за да не ми се буди през нощта.

Честити ви зъбчета!Честити минирожденници на всички и само радостни моменит с тях.

Hug

# 653
Здравейте, и аз не пиша често, но пък ви чета  Mr. Green
Това за ваксините няма да го коментирам, че аман от спорове  Whistling а и ми става лошо вече само като стане дума за ваксини  #Crazy
Наш Жори е добре, расте, яде, напоследък постоянно се обръща от гръб по корем, но пък не обича да стои по корем и голямо мрънкане пада. Днес за първи път да сколасам да го изведа сутринта и се скъса да спи, сега продължава, а се канех и следобед да излезем. Нослето му хърка, но ще пробвам съветите на Hope  Peace
Radi, Жори е със запушени слъзни канали и на двете очи, правя му масажи откакто е на 2 месеца. Засега има резултат само на едното око. Дано се оправят постепенно и двете. С вашето оче какво става?
Katinche, намерихте ли педиатър?
Tatitt, аз съм много доволна от аспиратора за нос, за прахосмукачка  Peace Един път съм го ползвала за Жори, и доста често за Яна, преди да се научи да духа сополите. Препоръчвам го с 2 ръце  Wink
Желая на всички ви приятна вечер!  Sunglasses

# 654
Сиер, моля те сподели какво се прави при проблем с очето,на Белослава и сълзи и сутрин има секрет, четох за масаж(нещо не ми стана много ясно как точно да го правя), четох за капки, звънях и на педиатърката каза ми да промивам с лайка и да капя тобрадекс, честно казано нито едното правя, нито другото, засега чистя оченцето с физиологичер р-р и се чудя дали да не я водя на очен лекар.
Що така стана с тва оченце, нищо му нямаше до миналата седмица, може ли така да се запуши слъзен канал, след като до преди това е бил ОК?

На всички болнички бързо оздравяване!

# 655
Приспах я успешно и доста бързичко този път и да направя малка рекапитулацийка за днес.
Бяхме на консултация - 6800 гр и 65 см (съответно + 650 гр и + 2 см). Растем! newsm44
Биха й първи Пентаксим и първи Синфлорикс в двете крачета. Педи ме увери, че слагат тази комбинация от няколко дни на всички техни бебета и досега не е имало оплаквания от странични реакции. Чукам на дърво!
Беба се ядоса като й ги биха и известно време рева навън като излязохме, но си рева от яд, не от болка, аз вече тоя рев си го знам. После беше доста весела, хапна, игра си с крака си да го вдига и сгъва и да се опитва да го лапне и накрая се приспахме на гърда. Приготвила съм за всеки случай Панадол да давам, но засега като гледам не се налага.

Това е от нас. Лека и неревлива!

# 656
Хм моето 4-месечно човече днес спи цял ден...  Rolling Eyes Не че ми е зле де, ама взех да се притеснявам за нощта  Rolling Eyes

По повод последния пост на eola  да ви питам вие вече различавате ли плача на бебчовицте кои за какво е зов?
Аз съм доста зле в тая област, все още не разбирам гладна ли е или й се спи.... или пък друго нещо  newsm78

# 657
Привет,
viroglavka, страхотни снимки Simple Smile И аз снимах корабчетата, но не ми се получиха - все има хора отпред, или е много отдалече  Confused. Идеята за делфинариума ще я осъществим  Wink
ivalex, в райско кътче си живеете вие, ехх  Hug
buritu, ами то с цветята ясно - все пак името го предполага  Wink Flowers Sunflower Браво, че бързо сте се справили с гърнето!

И държа да се похваля, че съм много щастлива. Преборихме стафилококите! Пуснах и профилактичен носен секрет и всичко е чисто... не можех да повярвам  Grinning
Но ще ходим на ендокринолог поради опасност от рахит  Rolling Eyes Ели много се стряска... още от новородена. Може и да си е от нервната и система, но може и да не е. Поти се понякога по време на хранене по челото, което пак може да е просто от жегата, а може и да не е. Иначе главичката не е мека, така че не съм толкова притеснена засега. Ще видим какво ще кажат вещите лица. Стискайте палци!
Това е от мен засега. До скоро!
Стафилококите по принцип са много упорити!   smile3501 на вас!
И  при нас бебка се изпотява при кърмене по челото, косата, но аз си мислех, че е от жегата newsm78. А пък фонтанелата ни е мека, дали трябва да се притеснявам  ooooh!

Герганчето, виж  тук. Аз в повечето случаи се справям  Peace

# 658
Момичета къде в плд мога да намеря цялата гама на Бебивита за захранване?В Щъркела имат само моркови, а гледам че имат в сайта и тиква и моркови с картофи.Говоря за  бурканчетата по 125 гр.Мерси
Мисля, че Бебивита са подмарка на Хипп, следователно са хубави и са на разумна цена.

Имам предвид някъде на близо около ПГЕЕ, държавна болница...в този район
Знам, че във Вис Виталис има също всякакви марки пюрета, но ми идва далеч ходенето там-

# 659
Mischievous, аз бих те посъветвала да посетите поне педиатъра, а ако е необходимо и очен лекар. И при Жори секрета и сълзенето започнаха изваднъж, макар и преди 2 месеца. Очния на нас ни обясни много правило как се прави масажа и на едното око вече имаме значително подобрение.  Личната също ми беше показала, но не се оказа много правилно. Трябва да е доста силно и е по-скоро масаж в основата на носа, отколкото на окото. Тобрадекс съм капала на няколко пъти, но то е по-скоро за намаляване на секрета, защото имаше момент, в който Жори не можеше да се събуди самичък с тези залепени очи  Tired В Александровска ни казаха, че ги чакат до 6 месец и после им отпушват каналите, има още малко време ще видим  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт