ЯНУАРСКИ бебешки дневници - том 6

• 29 445
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
ох наистина отдавна не съм влизала и не съм ви 4ела, за което се извинявам  bowuu

Tatitt
мерси за инфото  bowuu ами така мисля, защото това ми е второ дете, първото така си я захраних, абсолщтно никакви проблеми не съм имала  Naughty но сега нищо не ми пре4и да пробвам по др. на4ин

# 91
Здравейте, мами и бебоци!  Grinning
С наш Ицко продължаваме борбата за хранене, цял ден се гоним с шишето за по 20-30мл, а снощи от сумати време насам се събуди за нощно хранене. Но то е нормално си мисля, това, което едвам хапва му е крайно недостатъчно и явно ще наваксваме вечер. И на това съм съгласна като вариант, само и само да яде  Praynig Интересно, че не виждам никаква ясна причина за отказа му да яде  Thinking , в настроение си е, играе и се смее, но дойде ли ред за ядене се почват мъките  ooooh! Бута с език бибата след 30-тия милилитър, оглежда се, върти се, ако съм по-настоятелна почва да реве. Гледам да не го правя, че нали така ставали злояди децата  Rolling Eyes  То не ми стига, че се цедя по 6-7 пъти на ден, мия и стерилизирам помпи и шишета по още толкова ( не че някой ми е виновен за това де  Confused ), ами сега се храним и по час и нещо всеки път  Crazy То поне да имаше файда от дългото хранене  ooooh!  Преди малко пробвах и с лъжичка да му дам, но ефект нула...Този месец на консултацията сигурно няма да сме вдигнали и грам, да не кажа, че може и да сме смъкнали  Tired Face

Слънцезащитен крем засега не мисля да купувам, и аз като Тарти някъде бях чела, че се препоръчва за след 6-месечни бебета. Просто ще се пазим малко повече от силното слънце. А на море май не се очертава да ходим  smile3518 , иначе можеше да взема в такъв случай.

Уики, и аз не сменям памперс вечер освен ако не се събуди за хапване, иначе рискувам да посрещам изгрева с бебе на ръце ( не че не се е случвало  Whistling ). Иначе в тази връзка вече няколко вечери подред сменям чаршафчета - памперсите, които взех на промоция от Кауфланд миналата седмица нещо пропускат, а да кажеш да са много напишкани... не са  newsm78

Мамо Це, аз мислех да взимам перука.  #Silly  Само кажи каква да е и ще поръчам и на теб  Laughing  И при нас е както при Tatitt - каквото не е окапало от само себе си, Ицо го дооскубва  hahaha Нищо друго не държи и дърпа така здраво, както косата на мама.

Относно бабата-майка те хората са си го казали, че като остарее човек и става като дете : наумила си жената, че на 62 тепърва ще има деца и това е  #Crazy То бива бива егоизъм ама чак пък толкова. Как пък не и мина през акъла, за евентуалните последствия за тези невинни същества  #Cussing out Ето сега с тези съмнения за слепота и ДЦП...тя след някоя друга година нея си няма да може да гледа, камо ли две малки деца. Аз като се замисля моите братовчеди близнаци как ги гледаха сумати хора, че майка им не знаеше накъде да поеме понапред като ревнатв хор, а беше на 20-тина години..то какво остава за тази баба, която си няма и никого...Абе да са й живи и здрави, пък дано имат и късмет.

Да не пропусна да се включа в отбора на желаещите да емигрират. Не ме разбирайте погрешно - много си харесвам страната, но май само като географски обект вече. То незнам има ли нещо читаво в тази държава - като започнеш  от здравеопазване, образование, съдебна система и какво ли не, та дори и хората сякаш не са като преди - овълчени, затворени голяма част в себе си. Не искам да обобщавам, това не се отнася до всички, но все по-често срещам такива за съжаление. Дори в градския транспорт да се кача с настроение и като видя смачканите от живота хорица и ми домъчнява. То не че навън ни чакат с отворени обятия и са ни постлали червен килим, но поне имаш някаква сигурност. Няма да ви казвам колко пъти са ме ограбвали - на два пъти са влизали с взлом в апартамента ни и веднъж са ме поваляли посред бял ден пред НДК, за да ми отмъкнат чантата ( още имам белези на ръцете и колената оттогава ). Тъкмо човек си стъпи на краката и започне да живее по-спокойно и те те връщат в първи клас...а най-лошото е, че материалните загуби някак ги преживяваш, казваш си ще мисля по- философски, да сме живи и здрави и ще се оправим...но страхът си остава. Все още като чуя шум в тъмнината или видя сянка зад гърба си и настръхвам като котка. Травмата си остава за цял живот...А полицията всеки път приключва случая с "неизвестен извършител"  #2gunfire Държа да отбележа, че  при случката ми пред НДК имаше сумати народ, но никой не се притече на помощ...По този въпрос мога да изпиша десетки страници, но няма смисъл...

Абе момичета я кажете как успявате да снимате усмивките на бебоците. Моя като види фотоапарата и застива и усмивка и всичко  Crossing Arms

Mis-Demeanor , и при мен кърменето нещо не сваля килограмите, ама това се дължи на големия апетит, който май наследих от бременността. За фитнес време изобщо нямам, а един уред вкъщи ако сложа и ще трябва да спя на терасата.

Аз тези дни правя проект на тема Съвременната българска сватба, та да попитам в този контекст има ли други майки ( знам само за Герганчето ), които следват все още и как съчетават бебе с учене? На мен да си призная ми е ядски трудно  smile3529 .
Герганчето, как мина изпита ?  Simple Smile

Да отбележа, че за статистиката съм ЗА  Wink

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора.  hahaha  hahaha  hahaha

Момичета, извинявам се за огромния пост и леко отрицателните нюанси в него, нещо се отнесох  Embarassed

# 92
Днес купих каша на Мишо и на следващото хранене ще му дам 2-3 л.. Много лакомо бебенце, постоянно е гладно горкото, бързо се засища, яде към 80 - 100 мл. и след 1.30.-2 ч. пак е гладен  ooooh! Дано кашата и пюрето малко го заситят, че не е хубаво за стомаха му постоянно да мели, трябва и почивка. Добре, че нощем прави по 9 часа пауза.  Вече яде цяло бурканче пюре, а в понеделник става на 5 м. Колко бързо минава времето  ooooh!

# 93
tedddy цвайка имам  Laughing Егаси резила.... не мога да запомня две думи значи...

Аз сутринта ходих на училище за бременни за пръв път в нашия град, имаме подаръци от Хип, разясниха ми се доста неща около захранването  Wink

# 94
герган4ето разясни де  Praynig

# 95
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
бебчо вече ака по веднъж седмично.. само на кърма е

това с 62 годишната родилка е много оптимистично.. браво на жената... ще ми е интересно ако се включи да разкаже в някоя от темите какво и е коствало и как се чувства

още не съм слагала пентаксима ... да чакам ли не знам...

аз смятах да съчетавам бебе със следване, но не мога и ще прекъсна

# 96
Преди 10 мин Мишо яде каша. 60 гр. вода, 2 л. каша. Голямо лапане, голямо чудо беше  ooooh! ooooh! Мноооого му хареса, сега го измивам малкото прасенце и излизаме.

# 97
Аз реших да заведа Ицо до спешния. Прегледаха го и казах, че видимо е съвсем наред детето  Praynig Нещото, което ме учуди е, че ме посъветваха да му дам АМ, защото можело кърмата да не му харесва  newsm78 Как пък изведнъж след три месеца и половина решиха,че кърмата не му харесва незнам, ще каже човек, че до оня ден стекове и пържоли е ял  ooooh! Иначе за 15 дни е качил само 90 грама, което не е никак добре  Sick

# 98
  • София
Здравейте!  Hug

Моето дЯте след едночасово търкаляне по спалнята заспа...да видим до кога! Аз го сложа по гръб да заспи, той се обърне по корем и се опитва да пълзи. Вече го умее, но само на заден и много се ядосва, че играчките се отдалечават.  Joy
Днес мoга да отбележа и първото падане. То не беше точно падане, а се изсули от столчето за кола. Имаше безкрайно изненадана физономия и веднага спря да мрънка.  hahaha

Иначе педиатрката ми се обади и каза, че вече има Пентаксим и можем утре да отидем да му го сложи. Това май вече не е новина.

Зузу, съчувствам ти! И ние нещо сме го позакъсали...дано да се оправят нещата и да видим светлина в тунела!

tedddy, много съм съгласна с теб!  Peace

Дани, браво на малкото момче!  Heart Eyes

И при мен от кърменето няма ефект. От родилното не съм мръднала и 1 кг надолу!

Еола, и аз така чакам половинката!

Хмм, не се сещам какво друго исках да пиша....

Ето едно клипче на смеещо се бебе: http://www.youtube.com/watch?v=w448VVOfPJA

Иначе и аз на снимка не мога да го хвана усмихнат...

# 99
  • София - Дианабад
Привет!  Hug
Чудесни новини за Пентаксима. Ние сме чак на 2.06. на ваксина, но преди това ще водя средната госпожица на консултация и да ни бият Пневмо 23, та мисля да питам за всеки случай  Praynig.

За падането на косата - като кърмех каките, много ми падаше, особено ако не пиех никакви витамини. Косопадът ми намаляваше от чайчетата и сокчетата на ХИП за кърмачки  Peace.

За килограмите - полека ги свалям, а коремът ми в общи линии се е прибрал, освен когато се наплюскам мнооооооого   Mr. Green. Ама нали съм си зодия Телец, не мога и не искам да пазя диети.

Heart Eyes

# 100
  • Варна
Здравеееейте  Grinning Предупреждавам, че поста ми може да е дълъг, ама така е като се разписвам по-рядко  Simple Smile От предната тема още се каня да пиша и все не успявам.
Ани (sunrise7), умишлено си търсих такъв аватар, исках да ми носи настроение и позитивни мисли Simple Smile Радвам се, че ти е харесал  Hug
Тарти, на голяма патерица и от мен честит рожден ден на каката! Да расте здраво и щастливо дете!!!
Лета, стискам палци Васето да е добре и повече да няма проблеми с крачетата след махането на гипса Hug Тия нашите рибки са много чувствителни.
Mis Demeanor, Зузу82, гуш и от мен  Hug След лошите периоди винаги идват добри такива  Hug
Димка, дано малчо почне да наддава пак и да ви минат притесненията  Hug
Раче, като те четох и на мен ми се прииска да си направим екскурзия като вашата  Simple Smile
По въпроса за спокойния живот и шумотевицата, аз все още имам желание да излизам по заведения и да е шумно около мен, приятно ми е да съм сред много хора. Ето, преди време ходих да танцувам салса, ами много ми липсват танците, партитата, силната музика, общуването с много и различни хора. Но вече с две деца организацията е доста по-трудна. Разбира се има и моменти, когато ми се иска да бъда на тихо и спокойно място и муха да бръмне, да я чуя  Simple Smile Абе, на моменти искам едно, в други моменти - друго  Mr. Green
Аз съм от тези, които без да се замислят много, биха емигрирали, дори и с двете деца, въпреки че знам, че би било още по-трудно. Не съм била в чужбина за повече време, не знам дали бих свикнала (то зависи и къде де). Но бих опитала. Още повече, че аз не съм напускала дори родния си град за дълго време, в него и завърших висшето си образование. И приемам излизането ни в чужбина за живеенен от една страна като опит за по-добър живот, и от друга - като вид авантюра  Simple Smile Наскоро с мъжът ми си говорихме точно на тази тема. На този етап аз нямам какво да губя ако замина от БГ, но той има хубава работа, отделно и в съдийството нещата му вървят много добре (дано все така да е). Но живот и здраве по-нататък нищо чудно и да опитаме живот извън БГ. Тук са само нерви и неуредици.
viroglavka, и на мен Сиена много ми хареса, а Флоренция ми легна на сърцето  Heart Eyes
За заспиването - Лора заспива много лесно, често като я оставя в леглото или шезлонга, си заспива сама там. А обича да заспива и като суче  Heart Eyes
Момичета, да ви питам знаете ли дали мога да сменя педиатърката на децата по-рано от юни месец? Искам да я сменя, защото е страшно заета. Имаме час за консултация за 27 май, но няма да сме във Варна тогава, и се обадих да я попитам може ли да изтеглим часа с няколко дни по-напред. Отказа ми, всички часове и били заети, че имало и по 2 деца на час.Ами ако не дай Боже някое от децата се разболее, какво правим? Да не говорим, че вече трябва да ни сложи втория Пентаксим (предния месец пропуснхме, тъй като малката беше настинала). А като се обадих да ми дадат час за юни (по съвет на педиатърката), имаше свободен такъв чак за 17 юни  ooooh! Ами тогава ще са минали точно 3 месеца от първата игла Пентаксим, някак безотговорно ми се струва от страна на педиатърката ми. Та затова искам да я сменя час по-скоро.
Слънцезащитен крем ползваме на Daylong baby.
Ох, от утре тръгваме на зъболекар, преди няколко дни водихме Вики на преглед и се оказа, че е с 4-5 кариеса  ooooh! Лошо ми стана като разбрах. Дано няма проблеми, като знам колко е страхлив сина ми, ще го придружаваме двамата с мъжа ми.
Оплаках се и аз, дано не съм досадила много  Mr. Green Но пък в момента съм радостна, защото мъжът ми отиде да купи пералня, старата се развали, а и аз от доста време исках да я сменим. Та сега я чакам с нетърпение  Grinning
Лека и хубава вечер на всички пожелавам!

# 101
здравейте, момичета.педиатърката настоя да захраня бебето, но искам да ви попитам нещо за кашите, защо отначало е гъста, а след това става рядка като вода.разтварям 60 мл вода и две мерителни лъжички/такива от ам/
въпрос към дани, коя е тази каша, която бебето така с голям ищах си хапва, мерси

# 102
герган4ето разясни де  Praynig

Ами то по общи неща.. но примерно разбрах че плодовото пюре се дава между храненията, а не като зеленчуковото ,което след няколко месеца ще се превърне в основно хранене. За кашата казаха че се въвежда млечна каша като следобедно хранене обикновенно около 20 дни след като е въведен зеленчука... В общи линий това е, не знам какво точно те интересува  Rolling Eyes Банан също след 6-ти месец ... по възможност след всички останали плодове (ябълки, круши, сливи) защото е много сладък и често отказват след него друга храна. Хубаво било захранването освен с типичните тиква, картоф, да започне с пащърнак  Wink

Ох мислех че съм публикувала а не съм...че е имало нови отговори и чак сега виждам, публикувам и се връщам да чета за Пентаксима  Wink

# 103
  • София
Ох, този пащърнак...една позната ми каза, че това било ранен морков, но има малки разлики. Аз пък до вчера си мислех, че това е нещо от сорта на спанак и щафел.... Blush

http://bg.wikipedia.org/wiki/Пащърнак

# 104
Здравейте! Тони промрънква на сън, само дано не се разбуди, та да драсна ред- два. За болничните казаха, че преди 20 май няма да има плащане.  Ами някои разчитат на тези пари все пак. #Cussing out
Гита това все пак не е каша за теб.  Laughing Нормално да е по-редичка. Нали бебчо до сега е яла само течно как изведнъж да е гъста?
Мис Демеанор , Зузу   Hug
Теди една майка веднъж писа в друга тема за такъв проблем, но нейното дете вече било захранено. И тя се чудеше какво да прави замразената кърма. Дано да се реши проблема!
Има ли някой запознат как се прави петиция? Искам обаче да е на хартия за да я подпишат и по-възрастни хора, които не ползват интернет. На какво бих могла да я направя, какви са правилата, абе всичко.Грам идея нямам ,моля не се смейте!
Уха чувам Диси.Как ми се иска да съм там! Като дойдат и Металика съвсем ще умра . newsm45
Хубава вечер! Щях да пиша още нещо ама де толкова акъл.

Общи условия

Активация на акаунт