ЯНУАРСКИ бебешки дневници - том 6

• 29 443
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

нашият е същия  Grinning

# 106
И при нас ДИСИ са завзели ефира - представям си какво е на стадиона - аз пия бира на терасата и ги слушам все едно са забили в задния двор ... Mr. Green  Mr. Green

Гооооляяяям кеф!

# 107
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ох, този пащърнак...една позната ми каза, че това било ранен морков, но има малки разлики. Аз пък до вчера си мислех, че това е нещо от сорта на спанак и щафел.... Blush
hahaha  hahaha И аз така си мислех. Даже преди да те прочета се зачудих как ще се направят пюрета от пащърнак!  Blush
Филип е жесток. Той се киска и аз се хиля с него.

Марина одеве както си спеше и примрънкваше на сън се събуди с най-жалния плач, който съм чувала и ронейки огромно сълзи (досега такива не ги беше пускала, само и се мокреха очичките). Толкова беше жална, че и ние с баща и почти ревнахме. Гушках я, успокоявах я, едва се съвзе. Ама не истерия или нещо, ами истинска мъка и страх усетих. Дали нещо сънува, какво стана..... Изкъпана е сега, нахранена и спи, а мен още ми иде да ида да я гушна и да не я пускам.  Heart Eyes.

Теди, това ми звучи особено тъпо - не му харесвала кърмата - глупости. Сигурна съм, че това ще премине  Hug

Аз пък много се възмущавам от бабката-родилка. Толкова ме е яд, че не мога да се побера в кожата си направо. Да обрече две малки създания на живот в мъки, ако изобщо оцелеят. Как може да си помисли, че ще износи и роди здрави бебета, че и близнаци на тези години. То за младите жени става все по-трудно да износят бебе и има толкова миседи, а тя.....  ooooh!, а кви са и тия лекари бре...... Ужас.

Герганчето, в ЦУМ ли беше? Сега видях в 9 месеца, че е имало лекция и умрях от яд, че не си отворих списанието по-рано.

Мамо Це - видях виии! И вие и статията - всичко е супер! Браво!

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 00:09 от Tatitt

# 108
  • София
Татитче, и Фил е ревал така! И аз първия път почти ревнах с него! Много ми е жал като плаче така, като само се дере без сълзи не се впечатлявам толкова! Mr. Green Този вид реване при нас е съпроводен в потреперване на брадичката...много ме шашка като плаче така, защото обикновено идва от нищото...3-4 пъти е ревал така, а после всичко си е било ОК. Гуш на Марина от мен!  Hug
А за клипчето Hug, Филип се смее само на баща си по този начин като се прибере вечер от работа.

Лека!

# 109
Здравейте!

Вчера подстригахме Белослава 1-ви номер, че остатъка от косицата и много падаше, постоянно беше цялата в косми, в уста, в уши, по ръцете и колкото и да не ми се щеше да я подстрижем, го направихме.
Изроних някоя друга сълза за гривата Simple Smile)).

Като гледам за нашата среща май засега сме аз, Рабитчето, Куин, евентуално Стефанийка, други желаяещи няма ли, пък и все пак да уточним кога ще се видим.

Куин, аз мисля да пропусна празника на Селена, нещо не ми се кибичи, пък и аз като теб хич не съм по шумотевиците.

За чужбина и имиграцията, честно казано с удоволствие бих го направила, но нашия татко е против, била съм известно време в САЩ, с кеф бих се върнала, много ме дразни бг. негативизма, направо ме убива бавно, но славно.

За пащърнака, имам една приятелка дето захрани бебчето си с червен картоф и пащърнак, казва че било супер комбнация.
Може да пробвам и аз да дам такова чудо.

Айде лека нощ!

# 110
...................
Марина одеве както си спеше и примрънкваше на сън се събуди с най-жалния плач, който съм чувала и ронейки огромно сълзи (досега такива не ги беше пускала, само и се мокреха очичките). Толкова беше жална, че и ние с баща и почти ревнахме. Гушках я, успокоявах я, едва се съвзе. Ама не истерия или нещо, ами истинска мъка и страх усетих. Дали нещо сънува, какво стана..... Изкъпана е сега, нахранена и спи, а мен още ми иде да ида да я гушна и да не я пускам.  Heart Eyes.
И  нашата рева така на 3 пъти,но беше будна.И точно от нищото.Единия път тъкмо я слагах да суче...и  newsm45, ама по-силно от биенето на имунизацията...И 10 минути не се успокояваше....е шашна ни доста.

Тарталета ,renxy  Мерси за инфото!Само туй ми трябваше  ooooh!

Дороти коя ви е педиатърката?Ти нали ражда в "Девата"-Бургас?

Някой да поръчва от този сайт ?

Танчелина
-адаш-мисля да ползвам това ,но не знам дали става за бебета  newsm78
Между другото аз вече имам тен.В лицето съм станала много черна,ръцете,и деколтето...колкото се вижда.На ръцете имам "количкен тен"  Crazy .Дето държа дръжката на количката и ръцете ми са почернели на половин  Party

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 01:10 от Тани`

# 111
  • Варна
Тани`, аз редовно поръчвам от този сайт  Simple Smile
И моята бебка днес като ревнала, аз бях на магазина и мъжа ми звъни на пожар да се прибирам. Идвам си у нас, а тя милата вече се подземаше, изведнъж ревнала. Толкова беше жална, че и аз без малко да ревна  Confused Не можех да я успокоя. Предполагам, че и е било много топло, защото в стаята е почти 28 градуса. Дадох и да суче и постепенно се успокои. Сега спи, облечена само с боди. Не знам как ще караме през лятото, щом още от сега са такива температурите  Tired

# 112
  • Mediterraneo
Тани, аз също бях пристрастена към Ла редут, ама нещо се поотказах напоследък. Криза е все пак, а и имам купища необличани дрехи вече и съм решила да се ограничавам. Само по намаленията пазарувам, тогава си заслужава( от зимното намаление си взех балеринки Ливайс за 9Е, а на мъжа ми Адидас за 12Е).

# 113
Здравейте  Hug
Редче, голям сладур и Фил, много често ми прилича на Камен, сега пак по гласа като се смее  Heart Eyes
Мама Це искаше някой да зачекне нова тема за дискутиране и ето ви една  Laughing - започвате ли да възпитавате бебетата си? Понеже досега всички сме били съсредоточени само в това как да отговаряме на нуждите им и да ги правим щастливи, обаче вчера имахме следната ситуация в парка (и то не за пръв път) : играем си с Камен на една пейка, той обожава да ми скача по краката докато го държа под мишниците, общува и с други бебета като им се смее и протяга ръце, абе голяма веселба изобщо и за него и за всички...  В един момент обаче вече трябва да го сложим в количката и да си тръгваме, при което той надава невероятен яростен вой и протестира дори като му се обясни... И така, вчера с много строг тон му се скарах като го гледах сериозно в очите и му обясних, че има време за игра, но когато мама и татко кажат, че е време за прибиране, трябва да се прибираме и не бива да се врещи и да реве. Той ме погледна леко учудено и все едно ме разбра - млъкна и се успокои и започна да си играе с една дрънкалка в количката. Така че вече съм решила не само да му обяснявам нещата, а когато се налага да проявявам истинска строгост, защото напоследък твърде често виждам ужасно разглезени деца, гледката никак не е приятна, макар и да си давам сметка, че минават през периоди и никое не е минало без тръшкане и истерии... Какво мислите по въпроса?

# 114
Добро утро
Писах много преди два дена, но то взе че се изтри.
Дидка, благодаря ти за куража. Сигурно е някаква форма на следродилна депресия това при мен, но отминава вече.
Тани, аз купих същия крем, но не от сайта, а от аптека, мисля за 24 лева беше, но изчаквам с мазането, тъй като за сега все по сенките я разхождам, вечер след 7 примерно мога да я подържа малко на слънцето за витамин Д. На него пише че става за бебета.
Теди, направо ти се възхищавам как успяваш да се изцеждаш по 6-7 пъти на ден. Аз едвам по 2-3 го правя и пак ми тежи, моята бебка рядко спи през деня, ако не е в количката, а като е будна до 10-15 минути най-много може да се забавлява сама. Че и за учене ти остава време. Между другото твоето виждане за чужбина го споделям. Била съм на гости във Франция на сестра ми няколко пъти и честно в бг не ми тежи безпаричието, аз мога и с много и с малко, а там ми харесва това, че риска да те нападнат на улицата е по-малък, че всичко е много по-уредено (хаоса много ме плаши), политиката им в областта на здравеопазването. Но и тук имаме някои добри неща - например много съм доволна, че ще имам възможността да си гледам детето до две години в къщи, не мога да си представя да я дам на ясла сега, а камо ли от 3-месечна.
Зузу82 и при нас нещата са подобни. Мъжа ми от началото на годината два дни е на работа, после го гонят една седмица отпуска и вече платената му свърши. Фирмата от която си вземам майчинството, пък вчера чух слух, че ще я закриват. Но се успокоявам, че в крайна сметка всяко зло е за добро. Ето например когато в старата ми работа се оказа че ще закриват целия отдел, много ми беше мъчно, защото съм работила 11 години там и бях направо емоционално обвързана с тази работа. Но ето почнах работа за доста повече пари и добре че е така, че иначе хич нямаше да ни стигат сега за сметките, а ако не ме бяха изгонили, сигурно нямаше да имам куража да напусна сама.
Дани77, Мишо без проблем ли се научи да яде първите дни домашно приготвеното пюре? Питам, защото и аз искам да започна с такова в началото, за да опита бебка натуралния вкус на зеленчуците, а всички ми казват, че е по-добре да се започне с купено, че те били по-хомогенни и по-лесно смилаеми за бебетата.
Във вчерашния 24 часа имаше много писано за 62-годишната бабка и снимка на по-малкото бебе. Направо още ми е в главата тази снимка, ужасно изглеждаше малката душичка.
За килограмите аз мога да се похваля, че вече съм колкото бях в средата на петия месец, а не като в средата на шестия. И много дрехи, които не ми ставаха преди месец вече ги обличам, което ме радва, че пари за нови дрехи няма. Иначе не бързам да отслабвам, когато тогава, то и без това при рязкото отслабване се получават стрии, а и ми се ще да я кърмя още време по възможност, дори и така като в момента, само сутрин и вечер, макар че цеденията през деня ми тежат много вече.
Момичета да ви питам вярно ли е че в София има Пентаксин по аптеките и къде? Тук в провинцията май личните ще получат евентуално чак на следващия внос в края на май, а вече много късно ни става.
Не на последно място много хубави бебчета видях, напълниха ми очите.

# 115
И още нещо да споделя вчера ми се наложи да оставя за девет часа бебка на дядо й. Милата като се прибрахме цяла вечер беше като залепена за мен, даже и баща си не искаше, а инаше е била много послушна и въобще не е плакала.

# 116
здравейте, момичета.днес са ме обзели бесните, вчера подреждах гардероба на стефа и реших да изпера някои нови дрешки да ги носи, дотук добре, изпрах ги, изгладих ги, но не й стават, а на етикета пише за едногодишни. Rolling Eyesядосвам се, че дрешките са хубави, а не може да ги носи.ако не бях махнала етикетите, можех да ги подаря на някого, а сега нищо не мога да ги правя. Confusedпросто главата й не може да мине през блузката Mr. Green
ей така цяло комплектче опропастихме, уж го пазихме да поотрасне, а не й става вече.колко такива дрехи има нейни, никога не ги е обличала, ами като качва по 6 см-на месец какво да я правя. Joy newsm08
вие изпадали ли сте в такива ситуации,вчера една приятелка искаше да й купи дрешка за подарък, предварително я предупредих направо за годинка да взема и да внимава с обиколката на главата. smile3503
усмихнат ден на всички

# 117
Аз на моята Стефани й купувам за деветмесечна сега. Но преди седмица имахме гости и й подариха един куп хубави дрешки номер 24-ти, направо са й изпънати, но все по един-два пъти ще й ги облека. Сестра ми ще си има бебче декември и аз й събирам такива новички. А живот и здраве и ние да имаме второ, ще се носят.

# 118
Добро утро - не ми се пише наново, но съм пуснала тема в кърмаческия Sad
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=497168.0

Бебка е качила много малко. Иначе й биха безплатен пентаксим и педиатърката каза, че кашоните, с грешно съхранявана ваксина са Синфлорикс, а не пентаксим...

# 119
Tatitt лекцията беше във Враца, за пръв път в нашия град имаше подобно мероприятие  Wink

gitadam няма ли някакви копченца около гушката, странно ми се вижда да не й става. Пробвай да ги продадеш в продавалника  Rolling Eyes

edna ot nas знаеш ли как съм виждала мойта хубосница като плаче стиска очите и пищи, спира за малко отваря очите поглежда ме дали още съм при нея й я гледам и ако съм си на мястото пак стиска очите и продължава да плаче без сълзи  Laughing Ако ме няма спира  Mr. Green Не знам кой на какво мнение е, но за мен това си е висш пилотаж в глезнята  Laughing Още ми е странно да бъда строга обаче... И без това не прекарвам с нея много време и ми е мъчно, но другата седмица ми е последата седмица практика в болницата и после ще съм си само с нея  Heart Eyes

Red tree за успокоение и аз вчера разбрах за тоя пащърнак  Grinning

А искам да ви попитам че не мога да се ориентирам има ли в кърмаческия тема за бързи въпроси и отговори, не искам за един въпрос да правя нова тема, а не мога да се ориентирам за такава тема, ако някой е по навътре в нещата моля за линк  Embarassed

Аз пък често хващам Дияна как се смее, даже сега съм й пратила снимка в едно списание за най-чаровна усмивка, попринцип не съм много по тия неща, ама ме изкуши наградата - столче за кола следваща категория 9-18кг, та да ми стискате палци   bouquet След малко даже ще събера усмивките и ще ви ги покажа  Wink

Общи условия

Активация на акаунт