ЯНУАРСКИ бебешки дневници - том 6

• 29 917
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
Айде пак в темата взеха да се размятат шоколадовите изделия  Crazysmile3514 Аз ограничавам шоколада, те ми поднасят шоколадова торта smile3518 Лоши хора, ей Mr. Green Ще ме накарате вие да тичам долу до магазинчето за 1 шоколад то се е видяло.

Нашта госпойца спи блажено след баня в другата стая завита с 2 одеяла. Много студено бе братче. Аз засега удържам да не пусна духалката ама след малко като се събуди и я преместя в хола при мен, ще я пусна няма как.

Ние имаме едно направление от педи за ортопед и като гледам тая седмица също няма да го ползваме, че как да я изведа навън... Карай, другата живот и здраве.

Иначе да се похваля от днес нашто семейство минаваме на витошка изворна вода, сутринта свекърът докара 3 туби и явно занапред така ще наливаме. Аз досега на беба преварявах чешмяна вода за АМ ама снощи като отпих от нея, ееей няма такава гадост, с вкус и мирис на метал направо Sick, от тръби ли е, от какво е, не знам, но това нещо дори преварено не става.... Жалко, че сме тровили досега детето... И хем аз също си правя чай от чешмяната вода, на ден по 4 чая може би изпивам и досега не бях усетила този гаден вкус, но може би като се сложи вътре чая той неутрализира и не се усеща просто, но така или иначе сега вече като установих не мога по никакъв начин да продължа да й давам от това нещо... Аз общо взето по-спокойно ги приемам тези неща, но мъжът ми снощи (понеже е голяма паника и много й трепери) да не описвам какви вълнения изживя и какво тръшкане беше как ние сме я наливали малката с отрови и какво сме му докарали на детето сигурно... чак леко забавно да ти стане, макар че всъщност няма нищо забавно в това какво тече от чешмите ни. Та такиви ми ти работи при нас.

Оставям ви, после ако остане време пак ще пиша.

# 226
Здравейте мамчета и бебета,
предупреждавам - дълго ще пиша  Mr. Green

Първо на всички рожденици които съм пропуснала пожелавам саааааамо хубави неща, ама най-вече здраве на вас и цялото семейство  bouquet

Вчера свалихме гипса на Васко, за сега всичко е наред, освен...има “изпуснали” два шева, които за сега само ще превързваме, дано не стане проблем Cry.......и трябва да започваме раздвижване и упражнения на крачетата....както и ...диета. От това седене, милото  е качило доста килцата и трябва да ги свалим, че това е най-вредното за плоското ходило Sad

Заведохме и Неда на консултация при д-р Атанас Петров, аз си я водя и там освен при педито по ЗК. Всичко в развитието на бебето е наред, за протокола тежи 6010 кг и е 60 см., което май си е малко newsm78
Според д-ра, който аз много харесвам, според прегледа който прави и разясненията... Grinning /да кажат и пловдивските мами, ама аз само хубави неща за него съм чувала.../, да започваме захранването....сега ще предизвикам иронични усмивки, гневни погледи и какво ли не....  Shocked
Така че разяснявам:
Аз бавно, трудно и упорито си пооправих лактацията /10х и на Ивалекс  Hug за напомнянето за житото - бях го забравила Laughing/ ама май временно..... т.е. кърмим се, но за съжаление ми се е налагало на вечерното хранене да дохранвам с АМ. Според д-ра по-добре да започнем захранването отколкото да давам АМ, а и тя малко наддава.... Той на първия преглед между другото ми каза "....до 6 месец само кърма !!!...", но сега според прегледа и нейните индивидуални показатели ме посъветва, без да налага мнение - каза сама да си реша - да захранвам. Аз сега докато се по начудя как, с коя марка и кой зеленчук пюрета и .......и  т.н. тя ще стане почти на 5 месеца, така че мисля си да го послушам newsm78. Още повече че може да ми се наложи да се връщам на работа и по-раничко от годинката, та не ми се иска друг да я захранва, идва и лято.....и така... Rolling Eyes

Честно казано аз съм доволна: само на кърма до 4 месеца за нашия род си е постижение, т.е. - баба ми, леля ми, майка ми и сестра ми и всичките им деца Mr. Green, никоя от тях не е кърмила толкова дълго...  Mr. GreenАз не се отказвам от кърменето, продължавам, но си мисля че все повече ще намаля, въпреки всичките ми опити - и наистина много е натоварващо за психиката. Само да се обвиняваш  и да се чудиш правиш ли всичко, ама наистина всичко правилно за да има мляко, ядеш и без да ти се яде, отблъскваш ежедневно всички настоявания - ама тя е гладна, дай й АМ....и какво ли още не....ами... мисля като мама Це че е по-редно да си спокоен и да си гледаш детенце с цялата си любов и внимание, а не да се втрисаш непрекъснато, а и като имаш две  деца /може и повече... Hug/ и  на двете трябва да се отделя полагащото им се внимание и да се обгрижват поравно... Peace

Ами това е...... казах си го.... поолекна ми..... за кой правилно...за кой грешно... както вече казах аз мисля че майката знае и усеща най-добре кое е най-доброто за децата й Hug

Хубав ден на всички желая от сърце и дано скоро се оправи това време, че...... #Cussing out

И малко нови снимки от нас: http://january2010.snimka.bg/other/neda-na-leta5.465965.18778225

П.П. Тарти от мен всички палци стиснати, дано са само напразни притеснения.... Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 11:49 от leta5

# 227
eola, вземи кана Brita и първо филтрирай водата после я преварявай, аз съм много доволна.

Уики, и аз съм като бременна в 5-ти месец Confused

# 228
  • София
Тарти, имаш моите силно стиснати палци! Дано всчико да е наред и да си останеш само с притеснението!  Praynig Praynig Praynig Hug Hug Hug

Добро утро!  Hug

Горис, честит рожден ден на патерици! Да си жива, здрава и много щастлива!   bouquet

Честити месечинки на всички днес!  Hug

Дани, споциални поздрави за твото малко момчецне!  Hug

Татит, много се радвам, че Марина е по-добре вече!

Пожелавам бързо оздравяване на всички бебчовци! Много ми е жал, че се мъчат така!  Hug Heart Eyes Praynig

Еола, с това за водята ме накара да се размисля...ние не пием чешмяна вода, ама на детето давам... newsm78 ooooh! Май ще се ходи за водя за Фил....

Хубав и мързелив ден ви пожелавам, врмето е подходящо, но трудно за изпълнение!   bouquet

П.П. Лета, много хубави деца имаш! Неда е страхотна!  Heart Eyes

# 229
leta5, много е сладка Недичка  Heart Eyes и какъв помощник си имаш в лицето на баткото - браво на Васко!  Hug

# 230
Здравейте, мамчета!

Моите мъже спинкат, та да драсна два реда  Grinning

Тарти, имате стиснати палчета и от нас!  Praynig  Hug

Уики, и моето коремче си стои в 5-ти месец  Sad , ама и заради кърменето не мога да се ограничавам. А за фитнес време грам нямам, иначе желание не липсва, ама...  за храненето: нашето момче яде на 2.5-3 часа, а вечер прави пауза от 7-8-9 часа.

Предварително се извинявам на мамите на диета, но днес моята кума роди едно дългоочаквано момченце и искам да ви почерпя и аз виртуално!

Така се вълнувам днес от прекрасната новина, ще каже човек, че аз съм родила   newsm68

Честити месечинки на бебоците и от мен!  Heart Eyes

Това му беше съня на моя син, вика за манджа  Mr. Green . Спокоен следобед!  Hug

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 12:52 от tedddy

# 231
  • Madrid
tedddy ,честита радост! GrinningДа е живо и здраво детенцето!

Вироглавка,да,аз на детските шапки съм фен,Самуил сигурно имаше двайсетина  LaughingСега повече на коса се надявам при Бубка  Grinning

Лета,гледам и Неда е страхотен сладур с една кърпа! Sunglasses

Тарталета, fingerscrossed

Аз след малко отивам да обядвам със Сами и съучениците му. GrinningИма такава опция-до обядваш с тях,от тяхната храна,да я пробваш,да видиш как се държи.После и следобедната почивка надблюдаваш,нямам търпение! Party

# 232
Тарталета, не знам точно защо те пращат на невролог, но разбирам напълно притеснението ти. Преживяла съм го. Стискам силно палци  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Лета, много се радвам, че баткото е добре. Много сладки дечица, да са ти живи и здрави  Hug

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 14:12 от Дани_77

# 233
http://www.vbox7.com/play:4d3a2956

това е обяснението защо времето е лошо тези дни ... щъркелът е причината  Thinking

Joy

# 234
  • Стара Загора
Тарталета, дано са напразни притесненията ти  Praynig

Ние днес бяхме на ДК - Ники е качил 1 кг / 7500 е сега / и е пораснал с 5 см. Отличник  Mr. Green Ваксината я отложихме за следващата седмица, докторката каза, че  има безплатен Пентаксим за нас, но безплатния Синфлорикс бил за деца родени след 01.02. И без това не съм решила искам ли да му сложим тази ваксина или не...
Хремата днес е по-лека. Давам Коризалия разтворена в малко водичка. На Ивка много добре й действа, надявам се и Ники така да излекувам.

Малко телеграфно, но бързам, че ще готвя докато спи юнака   chef Айде хубав ден. Hug

# 235
Здравейте, майчета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Горис, честит рожден ден, много здраве, щастие, късмет  bouquet
Лета, браво на Васко, голям мъж е той Hug, а Неда е страхотна  bouquet, а за захранванета не виждам причина да не го започваш, още повече, че и лекар те е посъветвал, пък и нали бебоците вече карат пети месец, аз също след седмица- две ще започвам Peace
Теди, честито бебче на кумата ти, много хубава новина  bouquet
Тарти, много fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover, всичко ще е ок
Илиндичка, приятно изкарване и после да разкажеш как е минало
За АБ едва ли има майка, която дава  АБ на детето си с кеф, но когато се налага какво да правиш, даже е препоръчително Peace
Когато изписаха на Вики оспена беше петък, преслуша я, гърдите чисти и лекарката каза, че го пише на рецептата вслучай, че се влоши, кашлицата, за която говорех беше от хремата, но хремата е прихваната от баткото и съответно става въпрос за вирус, както си говорим, Вики реши да се изкашля, еми жената като я чу и каза, че най- добре е да го започваме АБ, защото кашляше ужасно ooooh! Всеки път като го давах и се питах наистина ли се налага, но пък по- добре ли беше да рискувам да се влоши и то при наличиято на такава кашлица Naughty
и аз се присъединявам към групата на изглеждащите в пети постоянен, онзи ден като ходих на гинеколог и две жени ми отстъпиха мястото си, а след това като се появи мъжа ми с количката и се спогледахме, аз ухилена, те сконфузени Flutter Joy
Еола, наистина кана Брита би ти свършила чудесна работа, аз също ще си вземам, че ми писна да мъкнем тубите с водата Peace Катинче Hug ти изглеждаш просто чудесно
Чудя се става ли за излизане, нищо не мога да свърша, че и водата ни спряха, но пък ако духа Thinking

# 236
Тарти, дано притесненията ти са напразни!!!!!! Дано всички притеснения са напразни!!!!! Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig PraynigПиши, моля те! Hug

Мързела ме е хванал здравата, днес студено топло все пак излязохме,че от четвъртък не бе излизал Господин Мънкало........И сега ми е едно никакво, едно мързеливо, и в същото време нещо не съм в настроение, та....пускам ви един линк - http://kliuki.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B … 1%82%D0%BA%D0%BE/ - и ще чета и пиша по-късно! Hug

# 237
Тарти стискам палците всичко да е фалишва тревога и да се разпишеш довечера с добри новини  Praynig
Мамо Це, Редче, Лина  Hug Hug Hug Той се закашля само като е в легнало положение и затова си мисля, че е от слюнката, защото все бръмчи нещо или се пени  Crazy  Педиатърката ми се обади днес и каза, че безплатните ваксини трябва да са при нея до края на седмицата, та ще се видим скоро  Simple Smile  За Синфлориска ще я питам какво мисли, защото много се доверявам на нейното мнение  Peace
Мамо Це тази новина ме срази направо  Shocked Тези хора съвсем изперкаха  ooooh! ooooh!
Katinche къде го видя този корем бе  Shocked Изглеждаш страхотно и си толкова слабичка- не бих казала, че си родила две деца, ако незнаех  Hug
Лета децата ти са стархотни- и как си приличат двамката  Simple Smile Малката е голяма бонобнка и с тази фибичка  Heart Eyes
Сиер браво на вас за хубавите мерки  Hug
За захранването - замислям се дали да не започна като навърши Анди 5м. със зеленчуково пюре  Thinking Но още не съм решила.
tedddy   честита радост на твоята кума   bouquet Да и е живо и здраво бебчето   bouquet
Ние и днес ще сме си вкъщи, защото навън духа много гаден вятър и не ми се рискува да излизаме. Ще продължавам да ви чета  Crazy

# 238
Катинче, благодаря, ще си купим такава кана.
Вироглавка, мдам, на Пиксар са си хубави филмчетата Grinning

# 239
Привет и от нас Hug

Тарталета стискаме палци всичко да е наред и да няма нищо сериозно Praynig
 И тук времето е кофти, но излизаме всеки ден че баткото иначе ще полудее в нас. Иван вече и има изграден режим за през деня и спи по - 2-3 часа следобяда. Сам си го изгради и мен ме устройва напълно  Laughing Аз сега ги тормозих всичк иинституции във Враца и разчрах че ваксината я има от събота следобяда и вече се раздавала на личните лекари. Само дето нашата и представа си няма  ooooh! Ще я сменям другия месец, че ми писна от глупостите й  Naughty
За захранването и аз съм решила на 5 навършени месеца, но Ивна е много лаком и нощем се буди по 2-3 пъти и така засуква все едно не е ял цял месец ooooh! Направо ми взима здравето. Та не се оплаквам като цяло но страдам от безсъние/ както всички предполагам/

Много лошо за малките бебчета че боледуват. И Иван се прокашля но ми се струва че го прави сутрин и когато започне да вика и грачи  Grinning Аз затова реших да не пускам Али на градина. той 2дни ходи и после болен две седмици и напоследъък все до антибиотик стигаше. Докато мог аи не ме изнервя много ще си го гледам, пък и той хич не иска да ходи имисля че голяма драма ще настане като тръгне

Сиер браво на Ники- голям мъж  Heart Eyes
За каната Брита да кажа- купихме си от Ибей и от там с икупувам и филтрите. Ами много съм доволна. Водата си е хубава и поне зная че е филтрирана. Преди бяхме на Девин и все се чудя като пия минерална/ трапезна вода от коя ли чешма е налива. Така решихме проблема с водата и сме с каната. Препоръчвам я Peace
Голямо писане стана. Да не досаждам повече  ooooh! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт