ЯНУАРСКИ бебешки дневници - том 6

• 29 917
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Тарти, дано хубавото време и при нас да идва скоро, че голяма депресия  Confused
Момичета, да ви питам кърмещите, на които им е идвал вече цикъл - при мен май това се случва, но не съм сигурна - много е за зацапване, а е малко за цикъл - розово на цвят  newsm78 На всичкото отгоре дребният нещо май не ми харесва кърмата - сега го кърмих - хапна 2 мин и взе да се дърпа, махнах го от гърдата, той поизплю малко мляко заедно с лигите - не говорим за връщане или повръщане, ами точно като че ли го изплю с леко погнусена физиономия  Rolling Eyes Да няма проблем с кърменето при цикъл, защото една приятелка ми беше казала, че нейното бебе така се е отказало само от гърдата - само че е било вече на 8 месеца, а Камен е едва на 4  Confused

# 346
edna ot nas с баткото цикълът ми дойде след 7-я месец, но след като пих Постинор дуо, понеже имах притеснения относно забременяване, но това по никакъв начин не се отрази на кърменето. Сега се надявам да ми дойде чак след като приключа с кърменето. По принцип появата на цикъл зависи от нивата на хормона пролактин. Когато нивото му спадне, яйчниците се събуждат и се появява овулация, после и цикъл.  Peace

# 347
  • Варна
Taрталетка, много се радвам, че всичко с бебка е наред, сигурна бях в това!
edna ot nas, успокой се, Камен няма да се отбие  Peace С Вики ми дойде когато той беше на 6 месеца, а го кърмих година и два месеца.
MTV, липсваш  Hug
Дани, верно казва Нелито - простотията ходи по хората. Децата са най-хубавото нещо, а такива непотърсени изказвания за съжаление винаги има.
И ние след малко излизаме на разходка, гледам има слънчице, дано и да е топло.

# 348
Тарталетка, тази гимнастика и масаж си й ги правя,... ежедневно.... понякога доста набързо Embarassed.... мислех че става дума за по-специални гимнастики newsm78
Мерси все пак Hug

Дани, и при нас май ще отпадне разходката.... лъча надежда изчезнА.... щото този вЕтЕр... направо   #Crazy
А за онази от градината, просто... #Cussing out

Опс...Раче, честито ви зъбче...първото в темата... Laughing

# 349
Добро утро!

Тука няма разходка - облаци и вятър... Лета, Тарти - завидях ви за хубавото време, дано и нас ни огрее скоро... туп! и ние с Анна да гледаме за гимнастиката, че и тя е мързеланка  Heart Eyes. Обръща се инцидентно от корем на гръб, обратно не - огъва се на мост, за да види нещо над нея. Иначе вири дупе и се оттласква с коленца, ама за обръщане не ще и не ще.  Laughing  

Една от нас  , Анна отказа да суче, когато се обзаведох с МЦ (не зацапване, а съвсем сериозен, даже твърде) и то два-три дни така беше. Купихме АМ и аха да почна да давам и пак започна да суче - бебешка му работа... Това преди две седмици. От вчера пак нещо ме срязва и ей на от снощи е едно дърпане, реване, гърчене и не-сучене...  Confused Така че според мен има връзка.

Дани, хич не й се връзвай на онази с изказването... Завижда горката, не й е лесно, ей  Grinning... Кой знае колко й се е искало и на нея трето бебче, ама не й е стигнало смелост и сега си търси сама оправдание...

За ваксините - ами аз съм на мнението на МТВ. Имах сериозен спор със свекърва ми и мъжа ми още за баткото. Бяха чели книжката на Гълъбов за световната конспирация и бяха много нахъсани. Водих ги дори при любимия им хомеопат и той човекът каза, че дори според него Гълъбов е прекалил. Няма ваксина, която да е 100% ефективна - това е факт, който никой не отрича. Глупаво е да се мисли, че като се ваксинираме, ставаме резистентни към определен вирус.  Всичко зависи и от организма и от степента на възприятие и "памет" на личната имунна система. С ваксината обаче организмът генерира "памет" за определен вирус и при сблъсък с него има по-голям шанс да го надвие. Аз лично два пъти боледувах от рубеола - първия път като пубертет с много висока температура (заради ЕГН-то ми не съм от момичетата, ваксинирани против рубеола) и втория път преди три години - почти на крак (според мен, без да съм лекар, болестта ме повтори, защото вероятно е била плод на мутирал вирус, но мина по-леко, защото вече се "познавахме" с рубеолата  Laughing).

Толкова засега, после пак ще пиша, че бебка се разсърди...  

# 350
viroglavka обикновенно, когато организмът е преболедувал от дадена шарка се изгражда доживотен имунитет. Факт е обаче, че има случаи дори хора прекарали варицела, като деца пак да се заразят като възрастни. Това за шарките.

Със стрептококите нещата са по-различни. Въпросната ваксина - Синфлорикс дава някаква защита срещу 10 серотипа, а те са много повече, напрактика не виждам никакъв смисъл от нея, нищо не ти гарантира. Пак казвам, не съм чела никакви теории за световни конспирации и не ме интересуват, просто следвам пътя на логиката.  Peace

# 351
Благодаря за отговорите за МЦ и кърмене  Hug Аз съм упорита за такива неща, така че се надявам да се справим и с този период Simple Smile
Преди малко забелязах, че е повърнал върху мен и себе си малкото мляко, което изпи  ooooh! и сега спи като къпан - ходи ги разбери тия деца  Laughing
За гимнастиката и масажа - ох, трябва да си призная, че почти никога не му правя целенасочено  Embarassed - преди да родя бях убедена, че това ще ми е най-приятно да правя, обаче едно на ръка, че като го съблека гол и се изпишква, някой път и 2-3 пъти даже, после трябва да се чисти всичко наоколо, че то са едни далечни струи..  ooooh! и второ на ръка, че се оказа, че моето диваненце никак не обича - обича само краката да му се пипат, но само да го пипна за ръцете и се започва едно мрънкане, което за отрицателно време преминава в изтеричен рев  Shocked Направо след баня едвам го намазвам с мляко за тяло и направо ми се отщява каквото и да било да правя - нали все пак тези процедури би трябвало да доставят удоволствие на децата, не знам защо мойто е такова диване  Tired В тази връзка исках да ви питам как са им ръчичките на вашите бебета - на Камен още са му доста вдървени  Rolling Eyes
Иначе като гледам една голяма част от упражненията така или иначе ги правим, но под форма на игра и в не строго определено време, нито в строга последователност - просто правя каквото му е кеф на детето в дадения момент.

# 352
За гимнастиката и масажа - ох, трябва да си призная, че почти никога не му правя целенасочено  Embarassed

И аз така, нито на големия ми син съм правила, нито на малкия. Просто големият ревеше нон-стоп, както ти казваш, едва успявахме да го облечем, камо ли масажи и гимнастики да му правим, не даваше изобщо да го пипнем. Дори докато стана на 3 г., не даваше педиатърката да го слуша със слушалката на консултации. Всеки път беше пълен цирк - рев все едно го колят, педито отнасяше по някой друг ритник в корема и жената искрено ни съжаляваше как издържаме с това дете.  Crazy Ама винаги си е бил подвижен, рано започна сам да се обръща, да пълзи и пр. Сега и Светозар си е подвижно бебе, вече хваща играчките и първата му работа е да се опита да ги натика в устата и много се ядосва, като не успее.  Crazy Аз имам активна гимнастика, която е пластмасова - тип лост: http://www.facebook.com/photo.php?pid=200581&l=c20db93938&am … d=100000512162402, ама напоследък се е научил да го хваща в двата края - сините страни, и да го повдига и преобръща целият.  Crazy

# 353
  • Чехия
Ahoj.

Тарти радвам се за мъничето.  Hug Тортичката ти е супер.  Hug

За ваксините - при нас  е по желание на майката всичко освен, БЦЖ,  Хекса ваксината - Infanrix-hexa и Priorix - Ваксина срещу морбили, паротит и рубеола това е целия календар.  Касата плаща какво ли не още, дори против диария ваксина, но не съм слагала на децата нищо.

Тук се говори за преместване на Бцж-то след 6 месец, а сега до 6 седмици след раждането, защото има някои смъртни случай след нея.

За гукането, много е надобряла, дори случайно изговаря  мам...  Embarassed е глупава маминко, не си мисли че детето ти говори.  Crazy Но ми пълни сърцето. Embarassed

buritu, много хубава баничка.

Oхo, Честити Зъбчета...  Mr. Green

Катинче снимките са супер, а твоето момиче много го гушка Кико. Хихи позната картинка у дома.

gitadam, ти още ли не реши какво да даваш на Стефи, не бързай с нищо?

За възстановяването, бавно но славно, още 6,5 кила и съм там.  Crazy

Вигантол давам 1 капка на ден  когато се сетя.

_Iri_, и всички които си мислят за емиграция, нещо печелите, мир и хармония край вас, но не вътре във вас. Но също много губите и много години трябват за промените себе си и да си върнете равновесието, да съберете парчета. Въпреки това с изгубеното си отива и част от вас... има дни има нощи е които го търсите и се питате,, кой съм аз всъщност,, но вече човека който е бил в България го няма.  Tired Дори да се върнете в родината, пак няма да го има.  

Имам страшно работа тези дни бягам. Прекрасен ден момичета .

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 12:17 от ivalex

# 354
Кандидат спамър  за днес:  number One Mr. Green

edna ot nas, аз съм от два месеца с МЦ, въпреки че си кърмя....още по време на овулацията започва да ми понамаля кърмата, малката започва едно дърпане на зърното Shocked, реве...аз сменям гърди на едно кърмене по няколко пъти, кърмя по-често, и направо #Crazy.......така че според мен се отразява, но това естествено като всичко си е индивидуално. На всичко отгоре МЦ ми е станал по-обилен и болезнен, та тези дни от месеца са ми.....ама нЕма начин, женска орисия Tired

Тук май започва пак да се "сгрява" newsm78...................поне тук, а Joy Joy Joy

# 355
За ваксините - при нас  е по желание на майката всичко освен, БЦЖ,  Хекса ваксината - Infarix-hexa и Priorix - Ваксина срещу морбили, паротит и рубеола това е целия календар.  Касата плаща какво ли не още, дори против диария ваксина
[/color]
За това става въпрос, тука винаги ни ползват за опитни зайчета.  Peace Както виждам в много западни държави все още си слагат Инфанрикс, не за друго, ами е много по-тествана и изпитана от Пентаксим, аз и затова се спрях на нея, иначе много майки сложиха на децата си живата ДТК българска ваксина (поради липсата на прехваления Пентаксим по ЗК), каквато наистина вече няма много отдавна в белите страни.  Peace

# 356
Изгря слънце  newsm44 newsm68

# 357
little rabit, много ти благодаря за линка! Тази д-р Манева много хубаво е обяснила всичко. Има логика и напълно подкрепям казаното от тебе и нея.   Heart Eyes  И преди бях посещавала сайтът на д-р Манева и ми беше направил много хубаво впечатление. Излъчването й от снимката също говори много за нея.

МТВ, радвам се да те "видя"!! Как сте вие, добре ли сте?  Hug

Раче, честито ви зъбче!! Специални поздрави на Веселина от Вито. Те са си приятелчета още от Вита. С умиление си спомням за интересните ни разговори в болницата тогава!  Hug

Ivalex, ahoj! Колко е приятно да се събират билки!! Ти правиш ли си билкови възглавници? Поздравления на чехите за по-малкото ваксини! Ти какво правиш при хрема на децата? Използваш ли аспиратор? Аз още не съм купувала такъв. Вчера попитах една приятелка какво е правила когато бебето й е имало хрема преди 12 години и тя ми каза - "Нищо, просто подсушавах нослето."  А пък наскоро свекърът ми разказа, че един лекар в Белгия му обяснил как нямало нужда да се пипа нослето, т.е. дори да не се слага физиологичен разтвор, да не се мъчат бебетата, защото секретите от носа сами ще си спрат, природата на тялото знае как да се оправи с това... Въпреки, че много ми харесаха неговите доводи, все пак слагам физиологичен разтвор на Вито, когато видя, че секретите му  вече пречат на дишането... А и нали физиологичният разтвор все пак има лечебно действие!?

Тарти, радвам се, че сте добре! Нека всички бебета да са добре! Ти даваш ли сребърна вода на Дария или още е рано като възраст?

За гимнастиката и масажа - ох, трябва да си призная, че почти никога не му правя целенасочено  
 И аз така. Някак си много изкуствено ми се вижда. То бебето само си прави достатъчно гимнастика. Но при определени случаи за някои бебета явно има нужда от малко повече стимулиране чрез масаж.  Peace

Свеж и спокоен ден на всички!  Hug

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 14:48 от sunrise7

# 358

Шшшт, тихо да него уплашим, че е мноооого срамежливо ...  Heart Eyes

# 359
добро утро, по-точно добър ден Wink
бясна съм, написах цял ферман, а той се изтри, сега ме мързи да го пиша наново.пожелавам ви само приятен ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт