Питането ми е мотивирано колкото от нужда за съвет, толкова и от чиста потребност просто да се оплача, защото ми е натежало на душата в момента
Как се създават/променят навици при съвместното съжителство, така че да не се трупа негодувание от ничия страна?
Не съм привърженичка и на идеята, че една двойка трябва да прави всичко заедно. Лично за мен е хубаво и редно да имат свои собствени приятели и забавления от време на време. Но положението в момента е такова, че единствения ми приятел и забавление е ТОЙ. И усещам, че започвам да предявявам странни претенции, които при нормални обстоятелства не бих изявила. Ето, например, 5 поредни уикенда не сме правили нищо заедно. Снощи го направих на въпрос и се скарахме. Но след като по цял ден стоя вкъщи, искам поне през уикенда някакво развлечение. Първата събота ходи да помогне на вуйчо си с някакъв ремонт, втората - ходи почти цял ден футбол с приятели да играе, третата - наложи се да работи, четвъртата - имахме гости от друг град, а за тази събота пак има планове. А аз пак ще стоя вкъщи, ще чистя и ще блея пред компютъра. Ако имах работа и собствен живот, щях да гледам на нещата по различен начин, но уви, такова е положението в момента. И се питам, кой е правилния подход? Да си мълча и да не създавам излишно напрежение в момента, защото това как се чувствам е следствие предимно на собственото ми безработно и безпарично състояние? Или да му извадя душата с памук, с оглед на това че както тръгне съвместното съжителство отначало и каквито навици и рутина се създадат, така ще е и вбъдеще? И в тази връзка, как се вади душа с памук?

). Макар да не съм сменила града, се преместих от единия край в другия и сега не просто няма с кого да излизам (защото приятелките ми от много време вече не живеят в Русе и се виждаме само когато се приберат), но и не познавам района, не срещам познати лица нито в близкия магазин, нито на улицата. По същия начин разчитам на моя човек да излизаме двамата и с това се изчерпват до голяма степен забавленията ми. Но все пак си намирам работа за през деня, за да не скучая. Чистенето е сто пъти по-забавно на фона на някое радио предаване.
Гардеробът е хубаво честичко да се преподрежда. Домакинската работа не ме плаши, убедих се, че тя ще падне поне за момента изцяло на моите плещи, защото момчето ми хич не го бива и предпочитам сама да свърша, каквото е нужно.