Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-16-ти том :)

• 72 608
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
За Акси   - от фирмата твърдят ,че пречистването е чисто аеробно /каквото и да значи това newsm78/
Ето как обесняват технологията  http://www.hg-sons.com/index.php?option=com_content&view=art … 33&Itemid=300

# 676
Акси, прости за невежеството ми в тази област,но как точно действа кислородът при разпадането на масите  newsm78

Нещо не мога да си представя как всичко се разтваря/без химия/ под формата на почти чиста вода и къде отива това въпросно нещо  Thinking

# 677
  • Банкя
rose-bose Прочетох описанието (признавам малко диагонално) и според мен не се отличава много от основните принципи на пречистването на отпадни води. Едно време учихме, че наистина са възможно няколко варианта и точно в зависимост от последователността на денитрификация и нитрификация. Подробностите съм ги забравила. Rolling Eyes

elfi4ka Пречистването не става чрез кислорода, а чрез биомасата (микроорганизмите), но те се нуждаят от кислород, за да живеят и съответно пречистват водата. Процесите са колкото биологични, толкова и химични. По спомени в основата е химичният елемент азот и неговите съедининения - нитрати, нитрити, азотни оксиди и подобни. Някои от тези съединения се получават при разлагането на биологичните отпадъци във водата и чрез микроорганизмите и кислородът се превръщат в безвредни съединения. Част от новообразуваните съединения се връщат в началото на процеса (вижда се и от схемата в линка - рециркулация), тъй като спомагат процеса.
При всички случаи остава обаче количество утайка, която обикновено се събира в друг съд и е необходимо да се изпомпва периодично (през няколко месеца, в зависимост от обема на резервоара).

Извинете ме, но не помня повече - учила съм го преди 8-10г. Wink

Когато ми остане малко време другата седмица, като си седна пак на бюрото в офиса, ще потърся, какво точно съоръжение ни монтираха, там където се премести сега фирмата, където работя - в близост до София в местност без канализация. Естествено съоръжението са по-голямо, например В40, имат освен него има ирезервоар за утайка (с размера на съоръжението - трябва да се изпомпва 2 пъти годишно) и още една шахта за компресора. Вече половин години съоръжението си функцинира безпроблемно, но е частично надземно и при вятър леко намирисва. ooooh!

# 678
добре, а като се мие с препарати, не се ли убиват тези организми  Thinking Или трябва с някакви Био продукти да се мият съдове, бани, тоалетни  Rolling Eyes

Акси ще се радвам да споделиш Hug Бях чела днес,някъде из форумите, че тези станции се изпомпват веднъж на година, не по често..

# 679
  • Банкя
♥VIKI♥ Изпомпването зависи от количеството отпадни води и за какъв период има място за съхранение на утайката (в самото съоръжение или в отделен резервоар). Колкото по-голям е резервоарът, толкова по-рядко се изпразва той. Но пък предполагам, че вероятността да понамирисва е по-голяма. Grinning

Нямам спомени за съоръжението за офиса да са казвали специални изисквания за препаратите. Thinking

Mr. Green Нещо в този късен час ми идва просветлението Crazy - сетих се, как се казва фирмата, която монтира при нас. Peace
Ето тук може да разгледате. Не препоръчвам, само предлагам още информация. Wink

# 680
Акси много ти благодаря за подробното инфо  Hug   bouquet
Вече главата ми се запали,но го разбрах.
Сега остава да си изясня има ли разлика между по-евтините варианти/Биотех примерно/ и тези чешките/че са на двойна цена/ и каква е разликата освен качеството на материалите и престижните сертификати  Thinking

# 681
  • Пловдив
Аз пък никъде не видях цени  Sad за тези съоражения. Може ли на ЛС за такива неразбрали като мен Wink?

# 682
Аз пък никъде не видях цени  Sad за тези съоражения. Може ли на ЛС за такива неразбрали като мен Wink?

Цени няма на сайта,но се рових из някакви други форуми,където се споменават/имоти.нет нещо такова/ и там единият господин беше казал,че си е взел от най-високостепенното,най-автоматизираното,бла-бла...и му излязло всичко 3600 Евро  newsm78

# 683
Нахллувам с въпрос.
Смяна на статута на 3 декара в община Марица колко излиза?

# 684
  • густо майна Филибето
Еее, не може да разложим лайна и да миришат на рози Laughing Знам как мирише, защото съм живяла до пречиствателна станция. Няма нищо общо с анаеробен процес, където вонята си е страшна /влизали ли сте в селска тоалетна с яма?/. За водите не съм компетентна, но доста изчетох за разлагане на биомасата до компост. Анаеробните бактерии би трябвало да си ги има, но в някаква спяща форма, готови да действат , когато кислорода спре, или е недостатъчен. Wink В страни от темата, но човек, който ползва свински тор твърди, че след като е започнал да слага такива бактерии в храната на свинете, отпадъка им започнал да не мирише толкова Mr. Green
Шушулче , в общината не знаят ли? Wink

# 685
  • Пловдив
Шушулче, знам три фирми около нас, които се занимават със смяна на статут, за цени нямам идея, но две от тях съм ползвала за безплатна консултация относно статута на един имот, към който се бяхме насочили да го купуваме миналото лято /е, не го купихме, но сега имаме перфектния парцел  Grinning/.

# 686
Шушулче , в общината не знаят ли? Wink
А вие не знаете ли? Wink
Съмнява ме, че свекър ми мн надува цените, к е плащал Tired, затова искам да ми кажете ориентировъчно Peace.

# 687
Смяна на статута направен от фирма е около 2 Е на квадрат, без значение общината, ако го правите сами незнам  Rolling Eyes

Абе кога беше Стройкото- есента ли    newsm78 Спомням си, че имаше такива системи там доста  Thinking

# 688
Нахллувам с въпрос.
Смяна на статута на 3 декара в община Марица колко излиза?
Коя категория е имота?

Смяна на статута направен от фирма е около 2 Е на квадрат, без значение общината, ако го правите сами незнам  Rolling Eyes
Не е точно така - има значение къде е парцела, заради държавната такса. Например познат скоро плати 51000 лв. за парцел от 10 декара - само държавна такса. Отделно 18000 лв. на фирма, която да му придвижи документите и да му плати всички останали такси. Значи общо 69000 лв. Laughing
Ако е до морски град е голяма държавната такса, до втория по големина град също ще е доста висока, без да знам конкретни цени. Но никак не е малко.

Последна редакция: сб, 24 юли 2010, 13:10 от Гретел

# 689
Гретел wow е това не го знаех  Rolling Eyes Бях чела някакви фирми по 2 евро на кв. пишеха по обяви и си милих, че е само това  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт