Редно ли е жена на 62 години да осинови дете?

• 25 742
  • 400
  •   1
Отговори
# 75
  • Paris, France
Според мене зависи от обстоятелствата в даден случай. Аз не съм против 62 годишна жена да осинови. Майката на моя позната осинови на 60 години като преди това беше приемен родител на детето. Самото дете е много, много щастливо. Тя е толкова добър човек и такава весела жена, че бих искала и мене да осинови. Къщата и винаги е пълна, при нея винаги има деца и внуци. Самата тя е родила 9 деца + е отгледала децата на сестра си. Изглежда по-млада от много 40 годишни и непрекъснато танцува, даже когато готви или глади. Детето само поиска тя да му стане майка.

# 76
  • София
Редно е, една интелигентна и възпитана жена на тази възраст да осинови 10-12-15 годишно дете. На него ще може да даде цялата си обич, да предаде опит и знания, да и бъде опора точно в трудните години на съзряването и ако е рекъл Господ това дете да и се отплати със същото.
Но това, за което иде реч си е просто експеримент с природата.

# 77
Наскоро гледах в едно предаване, за една баба незнам възрастта й, която се подпомага и се грижи за три деца от дом за изоставени деца на възраст 14-16 години- шапка и свалям. Даваха я с деца толкова топлота струеше от тях.
Но конкретния случай с 62 годишната жена е абсолятно недопустим. Не и е по силите да отгледа две деца във всеки един аспект кат огрижа , възпитание, финанси. Да не говорим, че единствените и близки били колегите от работата й.

На 62 години не може да няма някакви болежки , болести и прочие. За мен това е адски безотговорна постъпка от докторите, които са направили инвитрото-много се чудя какво са си мислели. Имайки предвид меркантилността на лекарското съсловие, май по всяка вероянтост, че просто ще и вземат парите и нищо няма да стане, ама тя взела та забременяла.
Днес четох едно интервю с лекарката от екипа направил инвитрото, в което казваше, че ако продължават да коментират случая и да ги упрекват, тя щяла да заведе дело слещу другите клиники за тяхната успеваемост при оплождане инвитро и се зачудих смисъла на думите морал, етика, добро, лошо, редно, нередно знае ли се от някои доктори.
А психиатърката решила да си осъществи някакво желание без май въобще да мисли за отговорността при отглеждането на децата.

# 78
Не е редно.
Може да стане приемен родител на голямо дете.
Отраснало,а не пеленаче.

Peace

# 79
Защо пък да е стара да осинови дете?
Трябва ли да има възрастова граница за осиновяване според вас? Колко?

Стара е!
Да. Около 40г. Колкото и за раждане. И двете водят като последица огромната отговорност за отглеждане на дете, за което трябват физически сили, здраве и все пак разумната възраст за това за мен е от първостепенно значение!

# 80
дотолкова, доколкото може да предложи повече на това дете от 'грижите' за него в един социален дом, да.
иначе е второстепенно /за мен/ на колко е години, но пък /пак за мен/ е важно на колко години е детето.
честно казано/дано животът не ме опровергае, затова не казвам никога/ не бих взела отраснало дете. абс максимум до 2 годишна възраст. това е пак строго субективно и важи изцяло за мен самата.

# 81
Всички сте  големи моралисти. Тука се  поставят диагнози по снимка, а  като се правите на богове, решавате кой може и кой не да има деца. Всъщност това си е много лично решение на индивида и никой страничен човек няма право да го съди за това.

# 82
  • София
Всички сте  големи моралисти. Тука се  поставят диагнози по снимка, а  като се правите на богове, решавате кой може и кой не да има деца. Всъщност това си е много лично решение на индивида и никой страничен човек няма право да го съди за това.
Лично решение е, ако успее да зачене от мъжа, с който живее. Всичко друго е резултат от много условности, закони, процедури по одобрение, изследвания и т.н.

# 83
  • София

Когато си го прави сам с партньора - решението си е негово.
Но когато осиновява, положението е съвсем различно.
А на ония бебенца горките и без снимка са ми ясни диагнозите.

# 84
Имах съученичка, която беше осиновена, когато е била на 5 - 6 години. Майката тогава е била на над 55 години. Имала е съпруг, но не са можели да имат деца и той не е искал да си осиновят. Съпругът умира и жената си осиновява моята съученичка. Въпросното момиче е имало заболяване на едното краче /било е по-слабо от другото/ и едното оченце /кривогледство/. Всичко е излекувано успешно. Момичето си беше нормално дете, като нас. Говореше с голяма любов и възхита за майка си, защото измежду здрави деца, тя е избрала точно нея - болната и недъгавата, както се изразяваше съученичката ми. Малко, след като завършихме XII клас разбрах, че майка и е починала. Но сега като я срещам въпросната, вече жена - има си нормално семейство и живот.  Peace
Каква ли щеше да е съдбата и след дома за изоставени деца, ако майка и не я беше осиновила?!  newsm78

Подкрепям твоето мнение, Пипи Дългото Чорапче.
Много удачен пример.
Поклон пред такива благородни и изящни души.

# 85
Недоумявам защо толкова хора дават пример с дейните възрастни жени, които работят като детегледачки на чужди деца или много активно помагат за отглеждането на собствените си внуци.

По-скоро, за да се покаже/докаже, че жена на тази възраст физически е способна да се грижи за дете, не толкова, за да се сравняват бабинството с майчинството или да им се поставя знак за равенство и т.н.
Аз обаче гледайки себе си ( на 36 съм и още нямаме дете) мисля, че чисто психически би било трудно, но пак гледам от собствената си кула.
С възрастта темперамента се успокоява, човек цени сякаш повече спокойствието и комфорта си, не иска усложнения и стрес. Много по-нетърпелив е. А търпение и здрава нервна система са си необходими за отглеждането на едно дете, особено, ако е пеленаче.
По един начин се препрограмира живота на млади хора на 20+, по друг на 30+, 35+ .... 60+ дори не знам как става. Не казвам, че е невъзможно, разбира се, а че всяка възраст си има свои особености, и детето се проектира по различен начин.

# 86
А редно ли е да имат деца слепите, глухите, инвалидите, болните от нелечими болести или само възрастта е пречка за доброто отглеждане на децата? Всъщност кой е напълно здав, че да му разрешите на него...

# 87
Разбира се, че е редно жена на 62 да осинови дете в кърмаческа възраст.
В крайна сметка всяка жена има право да бъде майка и всяко дете има право да има майка.

Много по-лошо е за детето да остане в дом, отколкото да бъде осиновено от жена, която е изстрадала и иска да е майка, независимо на колко години е.

# 88
А редно ли е да имат деца слепите, глухите, инвалидите, болните от нелечими болести или само възрастта е пречка за доброто отглеждане на децата? Всъщност кой е напълно здав, че да му разрешите на него...
Сигурно ти е приятно, в собствените си очи да изглеждаш извисена и толерантна, и разбираща всички и всичко на тоя свят. Колкото и да не ти се вярва обаче, както ние се бъркаме в нечий живот, според твоите извисени разбирания, така и ти, със нереагиращият и страничен поглед, с незаявяването на позиция също определяш, как да живее този, обсъждания от теб. Отказът да помогнеш също носи отговорности.

# 89
  • София
Пишеш глупости!
Гореспоменатите имат деца и ТАКА ТРЯБВА! И никой, никога не ги укорява за това, дори им се възхищават, осъзнавайки, че положените от тях усилия с многократно по-големи.
Болести и дефицити не са пречка за родителство /в случай, че осъзнаваш отговорността и значението да си родител/.
Погледни малко в перспектива, ако можеш и си представи контакта родител-дете след 15 години!

Общи условия

Активация на акаунт