Отговори
# 615
  • София
Мами,  Hug не съм ви чела, но имам нужда за пореден път от съвет! SadСега занесох резултатите на педито ни от кръв и урина и тя нещо тъпо гледаше, като прочете хемоглобина ..114 а трябва да в между 120 и 150.Тръгнах си без отговор, защото и тя се чудела от какво може да е?!!!... Сега се чудя да се притеснявам ли и да я водя ли някъде и въобще къде?! ooooh! Sad

ичДругото е, че от 4 вкарани продукта в менюто на Ади ... от два се обрина  Sad Картоф и тиква добре, но морков и ябълка зле.. ooooh!

Срещата в Четвъртък, нека кажат Норчето и Стелето подробно къде е ... че аз незнам как се казва нито градинката, нито църквата.
Ох Ади реве. Надявам се да ме успокоите! Hug

# 616
Kикииии - Не знам какво да ти кажа, милата ми! Ако можеш потърси мнение от друг лекар... Съжалявам, но аз не съм запозната и не мога да ти помогна!

За срещата - Градинката при църквата "Св. Николай" на ъгъла на "Опълченска" и "Пиротска". В долната си част стига до "Симеон"... Това е, което мога да кажа, ако някой има още питанки да казва Wink

Лека вечер от мен! Дано всички дечица да са ни здрави!  Praynig

# 617
КИКИ ТОВА  НАМЕРИХ КАТО ИНФОРМАЦИЯ - ДАНО ТЕ УСПОКОИ  Hug - дадени са стойностите в зависимост от възрастта на детето.

Деца:
Левкоцити: G/L
< 24 ч. 9.5 - 34
1 ден - 1 седмица 5.0 - 25
1 седмица - 1 месец 5.0 - 20
1 - 3 месеци 5.5 - 18
3 месеци - 2 години 6.0 - 17
2 - 4 години 5.5 - 15
4 - 6 години 5.0 - 14
6 - 14 години 4.5 - 13
> 14 години 4.0 - 11

Eритроцити: T/L
< 1 седмоца 4.3 - 6.8
1 седмица - 1 месец 3.7 - 6.1
1 - 3 месеци 2.8 - 4.8
3 - 12 месеци 3.6 - 5.2
1 - 6 години 3.7 - 5.7
6 - 14 години 3.8 - 5.8
> 14 години
момчета: 4.5 - 6.2
момичета: 4.1 - 5.5

Хемоглобин: g/L
< 1 седмица 154 - 240
1 седмица - 1 месец 127 - 187
1 - 3 месеца 92 - 150
3 - 6 месеца 101 - 129
6 - 12 месеца 107 - 131
1 - 3 години 108 - 128
3 - 6 години 111 - 143
6 - 14 години 118 - 150
> 14 години
момчета: 140 - 180
момичета: 120 - 169

Хематокрит: l/l
< 1 седмица 0.50 - 0.70
1 седмица - 1 месец 0.42 - 0.62
1 - 3 месеци 0.30 - 0.44
3 - 12 месеци 0.35 - 0.43
1 - 6 години 0.31 - 0.43
6 - 14 години 0.33 - 0.45
> 14 години
момчета: 0.42 - 0.50
момичета: 0.36 - 0.45

MCV: fL
< 1 седмица 94 - 135
1 седмица - 1 месец 84 - 128
1 - 3 месеци 81 - 121
3 - 6 месеци 73 - 109
6 месеци - 3 години 73 - 101
3 - 6 години 72 - 88
6 - 14 години 69 - 93
> 14 години 80 - 96

MCH: pg
< 1 седмица 29 - 41
1 седмица - 1 месец 26 - 38
1 - 3 месеци 24 - 36
3 - 12 месеци 23 - 31
1 - 14 години 22 - 34
> 14 години 28 - 34

MCHC: g/L
< 1 седмица 240 - 360
1 седмица - 3 месеца 260 - 340
3 - 12 месеца 280 - 320
1 - 3 години 260 - 340
> 3 години 320 - 360

Тромбоцити: G/L
< 1 седмица 140 - 305
1 седмица - 1 месец 150 - 360
1 месец - 6 години 210 - 500
6 - 10 години 180 - 520
10 - 14 години 150 - 410
> 14 години 100 - 450

Ретикулоцити: /1000 Еритр.
< 1 седмица 10 - 46
1 седмица - 1 месец 3 - 11
1 - 3 месеца 3 - 36
3 месеца - 6 години < 28
6 - 14 години < 16
> 14 години 5 - 25

За срещата - ние с Кики ще се включим към 14.00ч., но вие ако решите може и от по-рано - ще се радвам да се запозная с още мами  Laughing

# 618
  • в ябълковата градина
Добър вечер!
Кики, според мен също не трябва да се притесняваш.
Тези изследвания аз въобще няма да и правя.
Днес се разбихме от разходка.

# 619
  • Пловдив
Добре заварили,

Яна 931 аз давам млечна каша елда+круша на Хумана. В началото и се цупеше и слагах по малко пюре от круша. Трябва да ти кажа, че с удоволствие облизвам купичката след него.

Нощно хранене и при нас има, но поне вече премести първото си събуждане към 4.30 - 5. Според майка ми детето вече е голямо и упорито трябва да замествам с вода, ама на мен нещо не ми идва отвътре.

В Пловдив пак сме като в пустиня. А може би на мен нещо са ми разбъркани хормоните, не знам но не се диша, а не смея да спим на отворен прозорец или без чорапи. Напоследък има повече болни бебета отколкото през зимата.

# 620
Еееех, най-после успях да седна да понапиша нещо ooooh! напоследък все нещо ми се намира да свърша по нещо или сме навън  Sunglasses
Елист,много са сладки куклите тамън като за моите мъжленца Heart Eyesи аз ще пусна някоя друга снимка, ама да видим кога ще успея да седна пак. За стерилизирането и аз го спрях след като почнах да ги захранвам а и те си лапат всичко което докопат Crazy Crazyединия лази от около десетина дена вече, като червейче някак  Laughingа другия само се търкаля  JoyВече се'' карат'' и за някои играчки  hug Зъбчета още нямаме засега.
А как ви се струва на море с две 9месечни зверчета и голяма кака на 6 години  ThinkingТаткото засега е навит newsm63 да се чудиш hahaha
Хайде, лека нощ на всички Hug Hug

# 621
  • София
привет и от мен,

днес голяма разходка направих... като излязох наобяд и се прибрах в 8.30 вечерта.... Което не е лошо, да се изгори някоя и друга калория но сега съм като разглобена а имам да гладя и простирам.....

Леле, Миме, чак сега ви чета, ама дано денят ти е продължил по-добре....  #Crazy егасимум, цяло нещастие е да станеш в 6 сутринта, пък и да ти се случат толкоз гадости....

за стерилизирането - аз все още стерилизарам, чудя се докога няма да ме мързи  newsm78....

ние нощно хранене отдавна нямаме, но съм чела че е възможно в някакъв момент пак да започне да се буди - от зъбите ще да е.

Кикче, тя Мимето ти е писала - екстра си е хемоглобина. 120 е за голям човек, за бебета стойностите са по-ниски. Ако това ще те успокои на нас ни беше 107, но Пламена тогава и нищо друго не ядеше освен кърма.
за обривите - много гадно, ще те измъчи това захранване.....

Яна 931,
аз давах 7 дни елда, безмлечна на ХИП, сега давам просо. И остава царевицата от безглутеновите, но се чудя дали да не я пропусна и да минавам към глутеновите зърна, че по последни данни било най-добре до към 7 м и половина най-късно да се въведе глутена  newsm78

за петната от моркови - от форума като инфо изрових паста за бръснене на Каро и взе че помогна наистина #Crazy, в Кауфланд я намерих тази паста.

това си спомням засега, май е по-добре да се залавям за задачките че ако и утре ме отвее вятъра на разходките пак цял ден  Laughing

Фиони, щом таткото е навит, не го мисли. Той сигурно го е измислил Mr. Green

# 622
Благодаря ви за отговорите, но имах предвид не готова каша на прах, че като видя в тях 10 реда съставки... а тази, която е сурова, аз я варя и я мачкам, но има нещо като обвивка и се чудя дали не дразни стомаха.

# 623
  • София
Кики, съвсем си е в норма хемоглобина.На Рая е 108 и е на долната граница. Педи каза да давам вече жълтък и тн. Но още не съм го почнала.
didkata86 , буйките засега ги ползваме колкото да е завършен тоалета като сме навън Joy и постоянно ги сваля, ритайки краче у краче. Иначе са най-малкия номер (15/16)  и пак са й големи.
Днес цял следобед се моткаме навън, с това скиторене нищо не мога да свърша из нас  ooooh!  И като гледам купа за гладене, дето седи.... Sad  дали утре ще му отделя време, дано не е колкото днес  Mr. Green
Хайде лека нощ, момичета!

# 624
  • София
Благодаря ви за отговорите, но имах предвид не готова каша на прах, че като видя в тях 10 реда съставки... а тази, която е сурова, аз я варя и я мачкам, но има нещо като обвивка и се чудя дали не дразни стомаха.

нямам идея дали дразни стомаха....  newsm78май по-добре да питаш във форума със захранването, там момичетата са по-компетентни
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=499752.225

# 625
ОТНОВО ДОБРО УТРО В ТОЗИ РАНЕН ЧАС

Не видях кафе на снимката, но май има вино  Mr. Green

Повтори си историята от вчера, но без пребиването на мъжа ми. Направо ми става жал как й хърка носа на бебка.......само ако даваше да й изсмуча носа, но уви....само с приложена сила  Cry

Норче - що не си  легнала до толкова късно аааааа??????

# 626
 Добро утро!!!
Миме, явно всички се гънат и не искат да им се бута нищо в носа и ушите... аз издебвам Тони когато е в настроение и тогава му чистя носа ... ако не го направя сополите му влизат в гърлото и след това повръща...
Честно казано много ме притесни първия път като го направи... но като видях каква храчка е изплюл се успокоих  Peace
Мали ква тема сутрин рано ... Ще ме извините  Embarassed

Страхотна закуска ... това че има вино хич не ни бърка ако останем до обяд  Laughing Laughing Laughing

hrupka - това с жълтъка вярно ли е? Моята каза, че Тони ще почне с жълтъците чак септември месец да се храни ... newsm78 Знам ли? Вие кърмите ли се още?

miraluba - ние спим на открехнат прозорец от почти месец, затварям го само ако е студено, детето и ние спим по добре така, а и да чукна на дърво не се е разболял ... Има нужда от въздух, иначе се събужда по 100 пъти и нито аз нито баща му нито пък той се наспива.

# 627
  • София
Добро утро  Hug

Един зелен рошльо моля! Confused В 3ч ставане и люляне и от 4.30ч та до сега! Rolling Eyes Зъби трябва да са...няма какво друго.

Момичета, много ви благодаря за отговорите! Heart Eyes По - спокоѝна съм! Simple Smile Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Крумова Вчера забравих да драсна, но ми е много жал за Дари! Cry Разрових се в нета за детските сополки и запушено носле, но нищо ново не прочетох! Педито ти, какво казва? Измъчихте се! За твоето мъжле: Много тъпо по някога се получават контузиите! Нали и моето мило два пъти се пребива МНОГО глупашки! А количката е станала много ФЕШЪН.  Wink Запечата ли я с ютия.

За срещата: Ние към 2ч ще прикючим с Лазар, коѝто иска и му е удобно да се присъединява. Hug Пък като Норчето се върне от моренце, ще направим една пицария срещу Беѝби Мола!

Мия заминава по село да катери чукарите! Wink Мишке да не ни забравиш еѝ! Heart Eyes

Това е засега от нас. Усмихнат сен ви пожелаваме! Hug

# 628
Добро утро Simple Smile Каменчо спи втория си сън, нали сме ранни пилета всички у нас. Смених комбинирата количка с лятна и направо литвам из алеите. Готова съм за формула 1 с чиполино каролина!
Кики,
гледай табличката на Мария и бъди спокойна. Хем. 114 си е екстра. Даже за бременни е идеален. 150 - ако искаш да я парвиш космонавт. Не че няма хора с висок хемоглобин, но трябва ли всички да са така?
Ние спим на отворено също, стаите ни са с източно изложение и ако не е отворено през нощта, сутрин е като парник.
Да ви кажа, че лигавници и лекьосани блузи никога не съм прала - нито с баткото, нито сега с Камен. Лигавници много мразя, гнус ме е от тях и въобще не съм купувала. Мнението ми е, че ако бебето плюе и се капе - значи тази храна не му харесва и не му я давам. Като започнат да се хранят сами е друго нещо разбира се  Simple Smile
Много е гадно почистването на носовете, като Камен имаше хрема, просто го приклещвах и му почиствах носа. Вярно със сила и детето ревеше, но после половин ден си диша спокойно и си спи. 2 пъти на ден. Освен това тези секрети не е добре да се застояват в носоглътката.
Мира,
не сменяй нощното хранене с вода - ще се мъчите. А и безсмислено, защото то няма да спре да се буди. Така и така ще трябва да се надигаш да даваш шише, а сутрин ще имате пропуснал памперс. Давай си му мляко и си спете спокойни Simple Smile Аз дори не знам будил ли се е бебчо или не. Откакто спи на спалнята, се наспивам и аз, освен като му пробива зъб.

# 629
Добро утро Simple Smile)))

Кики, не се притеснявай! На Яво хемоглобинът е 111 и ни казаха, че си е напълно  нормален (изследваха ни в Токуда и даже направих консултация с хематолог, нали аз съм с две хемолитични анемии, да не съм метнала нещо и на бебо). Така че, спокойно Simple Smile

лелееййй, довечера ще ходя на Lord of the Dance, нямам търпение Laughing

Тази нощ Яво се буди 5 пъти.... а никакъв помен от зъб няма.... Така е повече от месец вече, бреййййй!!!!!

Ние, от около месец спим на отворен прозорец. Яворчо е по боди с дълъг ръкав и спи в летен спален чувал.  Само че, нашата тераса е остъклена, отварям единия прозорец на терасата и единия на стаята и така...

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 11:23 от @ntonia

Общи условия

Активация на акаунт