Бали и Малайзия през декември

• 40 261
  • 160
  •   1
Отговори
# 45
Изпратих ти покана във Фейсбук  Simple Smile Нямаше да се досетя, че си ти... Ееехх, Кречеталото  Sad

# 46
Аз също ти пуснах покана, Надежда. с нетърпение ще разгледам снимките.

# 47
  • София
И аз  Embarassed

# 48
Исках да добавя нещо за визи. Вярно,че на място виза по-евтина-25 дол. Ако я правите в София струва 45 дол. +разкарване насам-натам. Обаче, по-добре я направете в София, и после като бели хора ще излезнете от летището, където ще ви чака съвсем друг свят Simple Smile Бяхме толкова уморени от полета, и като видях опашката за визи, направо ми прилоша! Добре че направих ме визи предварително.
Също така има такса на излизането от Бали! Тя е нещо към 17 дол. по-добре да имате дребни  Peace

# 49
  • София/Варна
О, да.
Местните са много туткави и мудни по летищата, а и не само там ....

# 50
....и все пак опашката за визи беше сравнително голяма, но работеха 2 или 3 гишета ( аз дори не знаех, че трябва от БГ да се вади) и всичко стана доста експедитивно и не е страшно. По-скоро обмяната на валута за визи е "едно към гьотере"  Mr. Green Grinning - бяхме взели само Евро, а цената е в Долари

определено трябва да си запазите рупии за таксата при излизане - добре, че местният ни приятел ни каза за нея - не допусках подобно извращение, но там на Бали вече от всичко правят пари.....................

# 51
  • София/Варна
При първото ни излизане от Индонезия преди почти 3 месеца се оказа, че летищна такса в размер на 150 000 рупии на човек се заплаща при напускане на страната.

# 52
Здравейте, момичета!
Нашата организация за Бали напредна и ще ви изтормозя с няколко питания.
Ще резервираме през бълг.фирма. Цената е добра и има включени 3 тура /вече споменах за тях/.
Обмислям 7 нощувки. Другият вариант с 14 ми се вижда множко, предпочитам да комбинирам 7 нощувки с 2 дни в Куала Лумпур/там кацаме/. Как ви се струва? Ясно, че колкото и дни да останем все ще са малко, но аз не обичам да се излежавам и целта е да обиколим основните забележителности. Та три тура по програма и остават още 4 свободни дни, дали ще успеем да видим основното?
Колебая се за хотел м/у Санур и Нуса Дуа. От това, което пишете, май клоня към Санур. Нуса Дуа ми се вижда далечко за отправен център за обиколки /а, както казах, лежането на плажа не ми е приоритет/. Или разстоянията са малки и е все тая?
Забележителностите, които си набелязах от вашите писания и които ще обиколим сами са: храма Pura Ulun Dana... уф, забравих му цялото име Laughing, зоо-то /къде се намира то, впрочем?/, нещо с маймуни  Mr. Green /гората или храма/. Вулканът, Удун, езерото и главният храм са ни включени в туровете. Предполагам оризищата се виждат по пътя /към Удун, примерно?/. Има ли нещо друго вожно за гледане, което пропускам? Струва ли си самата Кута или Денпасар?
Пишете за Джимбаран. Ако отседнем в Санур, прекалено далече ли ще бъде?

Последен /засега Mr. Green Mr. Green/ въпрос: откъде се наемат шофьорите? Или са навсякъде - по улиците, пред хотелите? По какво да ги познаем или те ще познаят нас? Laughing
Оф, ама чепост написах! Благодаря предварително!

А, още нещо: каква валута да носим, долари или евро? И къде е най-изгодно да се обменя, има ли нещо тип чейндж бюра?

# 53
  • София/Варна
kotkovo, аз мога да се включа по последните ти въпроси - шофьорите самите намират. Само да си подадеш носа от хотела и започват да ти се предлагат Simple Smile.
По принцип в Бали има разни обменни бюра, като курсът е малко по-неизгоден от това, което можеш да получиш в банка. Но пък си е играчка да търсиш банка, а и те са взискателни към банкнотите, които им предлагаш (да не изглеждат много стари, да няма драскано по тях, да са от определени серии).

За туровете - разстоянията са кратки, но проблемът е, че пътищата са тесни, а потокът туристи е голям. Ако има церемония в конкретния ден, колоните от поклонници също забавят движението.
За Снур - мен лично ми хареса, защото е по-спокойно. Съветът ми е да си вземете хотел на първа линия - така ще можете да си излизате директно на плажа и да се разхождате по крайбрежната алея. Това е приятно занимание рано сутрин и привечер.

# 54
kotkovo, ние бяхме 7 дена, и,разбира се, че това е малко.  Simple Smile  Ако не планираш да посетиш Бали отново, по-добре, да е 2 седмици. За 7 дена ще успееш с основни забележителности и шопинг, но пък заради полета първите дни ще те малко мъглево  Laughing (боже,как се пишеше таз думичка?)
За курорта- виж сама цък цък До вулкана и храма бая път, особенно ако
Цитат
проблемът е, че пътищата са тесни, а потокът туристи е голям. Ако има церемония в конкретния ден, колоните от поклонници също забавят движението.
От нуса дуа до Убуд (там е страхотни дървении и гора с маймуни) без задръстване 1 час.
За парите- предпочитат долари. Нямах ме проблем- банки са навсякъде! А в "Бали колекшн", например, много от магазини приемат плащане и в долари и в евро.

И,разбира се, запази един ден за глезотии в спа! Няма да съжаляваш!  Peace

А забравих и за подводница, най-голямата в южното полукълбо и отворена за посетители. А също така гмуркане при малките тигрови акули.... Определено, няма да ти стигнат 7 дена  Mr. Green

# 55
Обмислям 7 нощувки. Другият вариант с 14 ми се вижда множко, предпочитам да комбинирам 7 нощувки с 2 дни в Куала Лумпур/там кацаме/. Как ви се струва? Ясно, че колкото и дни да останем все ще са малко, но аз не обичам да се излежавам и целта е да обиколим основните забележителности. Та три тура по програма и остават още 4 свободни дни, дали ще успеем да видим основното?
За 7 нощувки не си струва пътя, който ще биете до там Confused Събират се ~20-24 часа в посока, зависи от връзките, но през КЛ е толкова. Ние също не обичаме да лежиме по плажовете /те там не са и хубави, де/ но пък 2-3 дни престой в хотелите на Бали определено си струват Wink Варианта да видите и КЛ за 2-3дни е по-добър, толкова са напълно достатъчни за разглеждането и .

# 56
kotkovo ние бяхме и в Санур хотел Mercure Resort Sanur  на първа линия според мен добър хотел. Цените на всичко в хотела доста височки, но на вън е в пъти по евтино от масажи до хранене. В близост до хотела има едно ресторантче Mama Putu където беше вкусна храната, а пък цените бяха повече от ниски Peace. Ако решите да сте в Санур ще ти кажа и други заведения където ние се хранихме и ни хареса. Peace
Санур е добър вариант за нощуване предвид, че искате да обикаляте острова. Ние бяхме в Кута, Санур и Туламбен за по няколко нощувки и мога да кажа доста пообиколихме.
Поне за мен 7 нощи е малко, но всеки си решава. Но пък и на едно място ще ви омръзне дори и да сте всеки ден на екскурзии. Тези дълги полети както е казала Миши Hug малкия престой не си заслужава.
Сменяхме пари в Кута и Санур в чейнч CENTRAL PLAZA CHENG, коректни са и без комисионна. Най изгодно е в местна валута да пазаруваш.
Ох, пак ми се ходи на Бали  Laughing и на други места в Индонезия.

# 57
Благодаря много за отговорите!  bouquet
Нашата програма се обърна на 180 градуса и почти го бяхме отписали Бали - оказа се, че самолетите вече са пълни до дупка! Успяхме да се преборим, де - пътуваме на 24.11., ура, ура!!!
newsm44

Последно хотелът ще е в Нуса Дуа.и сигурно в предстоящите 2 месеца ще ви изтормозя с още въпроси! Crazy За първия вече се сещам - къде е удачно за шопинг? Не държа на молове и маркови парцалки, по-скоро ме влекат местни пазари и тържища.

Градът ни за престой м/у полетите, обаче, няма да е Куала, а Сингапур. Само 1 ден, от 6 до 18ч. Във форума открих само една тема на Миши, ама тя е съвсем кратичка. Та ще помоля посетилите Сингапур да споделят кои са основните must-visit places в града? Разбрах за булеварда с моловете и парка. Има ли друго? Благодаря отново!

# 58
оф, Сингапур до 18:00 за един ден и ние бяхме - много е малко времето. Булевардът е прекрасен, чист, зелен, красив и безумно скъп. Красиво и според мен задължително е по реката обиколка с корабче - където е и Мерлайън-а - символът на Сингапур Wink

# 59
Asinka е с по-пресни впечатления Wink
kotkovo ако не сте си купили още билетите, а само сте ги резервирали ми пиши, ще ти кажа от къде да летите, най-вероятно и на по-ниска цена Wink

Общи условия

Активация на акаунт