111та италианска тема

• 43 660
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • Italia
Я,тук пълно затиШие настанало... Няколко пъти се разхождам напред назад из първа страница докато ми дойде на ум ,4е явно темата е минала в Б групата и се сетя да прелистя по назад.

Лени,късмет с това дето си захванала   bouquet

# 601
mcdirock, ти поне имаш учебници!   bouquet Нашите още не са ги доставили! Късмет на Джулия дано и върви по вода!   bouquet

# 602
  • Italia
mcdirock, ти поне имаш учебници!   bouquet Нашите още не са ги доставили! Късмет на Джулия дано и върви по вода!   bouquet

Не са ли пристигнали оЩе ваШите у4ебници,Зайко?  Shocked Аз ги бях поръ4ала на 7ми септември и дойдоха по4ти веднага,само великия у4ебник по религия се позабави ама миналата седмица в сряда си го прибрахме и него. Twisted Evil
Криско как е? Продължавате ли с бойните изкуства? Джулия видя на една дипляна ,4е рекламират курсове по джудо и карате и ре4е ,4е искала да се запиШе. Laughing

# 603
Аз мисля да запиша скоро Андреа на плуване. До края на седмицата съм си поставила задача да мина през басейна и да питам от каква възраст вече децата могат да ходят сами, а не на общо плуване с майката. Simple Smile))) При първа възможност (навършена възраст/ свободни места в групи) ще го запиша.
Вие имате ли някаква поне приблизителна представа от кога по принцип започват да записват децата на плуване? newsm78

# 604
  • Italia
Аз мисля да запиша скоро Андреа на плуване. До края на седмицата съм си поставила задача да мина през басейна и да питам от каква възраст вече децата могат да ходят сами, а не на общо плуване с майката. Simple Smile))) При първа възможност (навършена възраст/ свободни места в групи) ще го запиша.
Вие имате ли някаква поне приблизителна представа от кога по принцип започват да записват децата на плуване? newsm78

Смятам да запиШа и Джулия и Алессандра тези дни ( само трябва да успея да доплувам до басейна тези дни )  Twisted Evil
Андрейката нали има 3 навърШени години? Не би трябвало да има проблеми...

# 605
Да. Приблизително 1 месец след твоята Але е. Wink
Точно така предполагах, че от 3 год. би трябвало вече да има групи, но само предполагах... Simple Smile
Джулия до сега ходила ли е на някакъв спорт? Много хубаво така, ако двечките ходят. Хем за теб удобно, хем за тях е хубаво и може голямата да помага на малката по съблекалните и т.н. На мен ми е малко Х как се процедира именно със съблекалнята, понеже Андреа е абсурд да се преоблече сам, да не говорим да се оправи сам с прибиране на неща в шкафче, заключване на шкафче... ooooh! Laughing Би трябвало да пускат родителите в съблекалните, май няма как иначе.
Трябва един списък с въпроси да си направя и да ходя да питам точка по точка като някоя майка ansiosa. Simple Smile)))))

# 606
Естествено , яе пускат родителите в съблекалнята при децата дори и на по големи деца. Peace

# 607
Аз до миналата година влизах заедно с Фабио,но си взимаме една индивидуална кабинка. Освен това след излизането им от басейна,трябва да си там,заради душа и сушоара след това.

Нашите ги водеха и от училище ,1пьт в седмицата,вместо физическо. И пак трябваше да има поне  3-4 майки с тях в сьблекалнята.Simple Smile

# 608
Да ходим още на джудо , сега сменяха базата и почнаха от тази седмица! Плуване  от 4 години. Крис ходеше на един басейн  в Словения, където учителката им помагаше да си съблекат , облекат, сушеше коси аз нямах ангажименти. Зависи от порядъкът,  басейните в Триест,  майките вършат тази работа.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2010, 11:36 от Zai4enze

# 609
А мога ли да попитам  каква е месечната такса за тренировките по джудо, в клуб ли ходите или в училището?

# 610
Ходим в клуб, таксата миналата година, от октомври  до май, беше 260 евро- наведнъж. Към училището няма нищо организирано.

# 611
И аз успях да взема учебниците на Бобо днес, най-много са по религия - цели три!!! Да им............ Нашето джудо струва 36 на месец. В училище още не е ясно ще има ли някакъв спорт, няма пари май.... От другата седмица започват да обядват там, само един ден седмично де.

# 612
  • Italia
За малките дребосъци пускат майките в съблекалнята,има си хас... Тази година от една моя приятелка ,4иято дъЩеря ходи в съЩата пиШина разбрах ,4е за по-големите не пускали родители да помагат,но не разбрах поради какви съображения ( Ще се поинтересувам )
Миналата година понеже старото у4илиЩе на Джулия беШе залепено за басейна имаха вклЮ4ено към у4ебната програма веднъж седми4но плуване.ПлаЩахме по 45 евро за цялата година ако не ме лъже паметта и моя милост ходеШе да помага на децата да се събли4ат/обли4ат,суШат и тн. Ей Богу излизаШе ми дуШицата. Деца в първи клас масово не можеха да се обслужват сами и се налагаШе да ги обли4ам като бебета за да могат да се приготвят за определеното време и да се върнат в клас. След моите първолаци идваха деца от втори клас и те с майки доброволки,заЩото явно имаха съЩо нужда от помоЩ.
Ще видим как Ще е тази година като я запиШа,дали Ще ме пускат вътре с голямата или само с дребното.
Само за протокола,за веднъж седми4но за цялата година ми поискаха 65 евро за каката и 113 евро за малкото плЮс искриционе 18 евра на калпак плЮс 4ертификато медико.
Освен плЮването май Ще я записвам и веднъж седми4но на гимнастика  ( или волейбол, оЩе се триумим ) понеже миналата година ходеШе и стигнахме до компромиса и тази година да ходи заедно с двете си приятелки от стария и клас та да не и липсват 4ак толкова много.И там Ще хвръкнат сигурно оЩе 120-130 евра ама здрави да сме...

# 613
Връщам се току що от една месса/задължена да придружа сина ми/,на която не знам как издържах.... Mr. Green Sick-какви глупости..какво промиване на мозъци... #Crazy-ужас !!!! През цялото време ги гледах и неможех да си обясня,как хора,които се имат за интелектуални и съвременни,могат да вярват на подобно нещо #Crazy #Crazy
Да не говоря че всички итал.мами естествено си умираха да се вживяват ,молят и пеят онези ангелски песнички,от които аз започнах мн.яко да се прозявам... Mr. Green

Момичета, знаете ли как учат религия,децата в Бг  newsm78 ?

Последна редакция: вт, 28 сеп 2010, 21:19 от ffr

# 614
  • UK
Учат ли изобщо? Аз мисля, че е факултативно, но говоря наслуки, не съм проучвала въпроса. За мен ученето на религия трябва да е избираемо, а не задължително, но това е много дълга тема и май даже вече е обсъждана Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт