Да преправим старите мебели - 4

• 146 544
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
  • Плевен
Джули Simple Smile здравей и тук   bouquet знам ,че ще направиш красиви неща  Hug

# 61
Записвам се да ви следя Hug

# 62
Здравейте!
Големи майсторици сте - възхищавам ви се   bouquet
Да споделя моя проблем и се надявам някой да има време, до като почива от чудноватите нещай които майстори, да ме посъветва и да ми покаже къде да прочета, за да се понауча малко.
Предстои ни ремонт на трапезарията. Имаме кръгла маса с четери стола на 20 годи. Здрави са и хич, хич не ми се разделя с тях. Преди време майка ги беше лакирвала после пак и пак...и стана мазало. Сега искам да ги пореставрирам, за да не давам пари за нови. На места от долната страна на седалката има отлюпени трескички/дано ме разбирате, защото не съм особенно наясно/. Искам да им сваля стария лак и да се лакират на ново. Как мога да запълна тези вдлъбнатинки и изобщо как да действам? Много моля за съвет. Предварително благодаря  bouquet

# 63
VK,вдлъбнатините може да запълниш с кит за дърво.Струва 2 лв. кутийката.Ние купувахме,но не го ползвахме и не знам как става,но можеш да опиташ! Peace

tevolere ,благодаря! Hug
Значи технологията е както съм чела от тази тема-първо шкуркам с дребна шкурка,забърсвам хубаво и боядисвам.Бялото е 3,някъде и 4 ръце,а лилавото-2!Боите бяха различни,за това се получи така.Иначе като марка-акрилатна боя на Бриколаж,тип-гланц,за плътно покриване.Ако искаш да прозира-сатен.Това е!Ако имаш въпроси-питай! Simple Smile

# 64
  • София
Гланц и сатен са еднакво покривни, просто първото е лъскаво а второто - полумат. За да прозира, трябва да е лазур.

# 65
pebs благодаря ти!
 А как се действа за отстраняването на стария лак? И после? Знам, че досаждам с въпроси, но моля поне да ме насочите къде да прочета, за да се понаучи. Не е голям проблема, в крайна сметка мога да ги подменя с нови, но не искам преди да съм опитала да ги оправя.

# 66

Леле как си мечтая за такъв стол, едничък само, може и съдран от котка, ще го дам да ми го претапицират  Heart Eyes

# 67
Гланц и сатен са еднакво покривни, просто първото е лъскаво а второто - полумат. За да прозира, трябва да е лазур.

За въпросната бяла боя на Бриколаж ли говориш?Защото все пак аз боядисвах с нея преди няма и месец и говоря от опит,а не на изуст! Peace

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 16:58 от pebs

# 68
Здравейте съмишленички!   bouquet
Какво ще кажете за този скрин?
http://prikachi.com/files/1596121u.jpg
http://prikachi.com/files/1596122b.jpg
Поожулен е малко фурнирът, но иначе е здрав.
Дали мога да го направя по-привлекателен?
Останал ми е "наследство" от предишните обитатели. 
Както и това огледало-
http://prikachi.com/files/1596131s.jpg
http://prikachi.com/files/1596132p.jpg
Преди много си го харесвах(прави ме по-слабичка), но сега нещо много ме дразни и искам някак да го променя.
Сигурна съм, че ще ми дадете добри идеи.

# 69
Аз не съм от експертките, но огледалото страшно много ми хареса така  Heart Eyes
А иначе можеш с боя да му смениш цвета, но трябва шкурене, а не знам колко лесно ще е то в горната част... Никога не съм шкурила, още събирам смелост да праправя нещо  Embarassed

# 70
  • БГ
мерси момичета Peace , а сега помагайте пак- кухненските шкафове са някакви дървени  поръчкови, боядисани с  лак за дърво  с лек цвят, искам да ги освежа ,трябва ли да ги изшкуря или мога да  боядивам с лазурен прозрачен лак отгоре, препоръчайте лазурен лак,който да се отмирисва бързо и въобще какъвто с е ползвали,гледах на Мегахим и Оргахим
мерси Hug

# 71
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
здравейте,
преди 1-2 теми някой беше дал как е ремонтирал един стар шкаф или част от секция ( не помня точно) като беше залепил върху него ламинат. беше станало много сполучливо.
въпроса ми е  какво лепило се ползва в този случай?

# 72
  • София

За въпросната бяла боя на Бриколаж ли говориш?Защото все пак аз боядисвах с нея преди няма и месец и говоря от опит,а не на изуст! Peace

Ахааа, ясно! Говоря за боите по принцип, т.е., че по покривност боите не се делят на мат, сатен и гланц, а на плътни и лазурни (общо взето).
Инак, конкретно от тази марка съм ползвала само сатен и за другата нямам наблюдения. Но пък отговорно заявявам, че сатена никак не е прозрачна. Евентуална прозирност би могла да се постигне и с такава боя, но определено се иска опитна ръка и известни технологични познания. Ако трябва да навлизам в подробности - някои пигменти са по-покривни от други, от което следва и факта, че някои цветове изискват повече повторения, за добиване на желаната плътност. Също така е възможно при различните партиди, количеството пълнител в боята да е различно.
И да - определено не говоря "на изуст" - работя с бои от 17 години  Peace

# 73
И аз наскоро боядисах една масичка с акрилатна боя на Мосю Бриколаж, сатен. Съвсем плътно си покри. Нищо не се вижда отдолу. Минах две ръце.
Обаче пък се лющи, ако я почегърташ с нокът. Е, това е нормално, защото не бях я шкурила от мързел. Мазах дирекно върху стария лак.
Обаче пък - по същата технология боядисах с боя Аквис и не се лющи. Ама пък не е покривна - минах 3-4 ръце, за да добия плътен цвят.
Неволи бояджийски.
мерси момичета Peace , а сега помагайте пак- кухненските шкафове са някакви дървени  поръчкови, боядисани с  лак за дърво  с лек цвят, искам да ги освежа ,трябва ли да ги изшкуря или мога да  боядивам с лазурен прозрачен лак отгоре, препоръчайте лазурен лак,който да се отмирисва бързо и въобще какъвто с е ползвали,гледах на Мегахим и Оргахим
мерси Hug
Има лазурни лакове на водна основа - не миришат и съхнат много бързо /за 2-3 часа/. Но зависи какво точно разбираш под "освежаване" и доколко са амортизирани.

# 74
Аз с други бои не съм боядисвала,освен с тази Бриколаж( и след това на Сократес).Наистина покрива,но не беше като лилавата.Определено и времето за съхнене им беше различно,и покривността,и всичко!За това си направих извод,че разликата е от това-гланц/сатен!Иначе не претендирам,че разбирам,хич даже.Моите наблюдения са такива,след като боядисвах 2 седмици с тези бои. Peace

Общи условия

Активация на акаунт