ФЕВРУАРЧЕТО все по-голямо става, а мама за море се упорито стяга! (8)

• 28 333
  • 726
  •   1
Отговори
# 435
  • България/Германия
Добро утро!

Честити месечинки на Преслав , Ангел и Анетка!  Hug Heart Eyes

Ваш'те мъже хипохондрици, а моят - точно обратното, чудя се как да го накарам да обръща малко повече внимание на здравето си. Излиза с мокра коса през зимата, яде неща с изтекъл срок на годност от хладилника, подозирам, че ако не го контролирам, няма да мие плодовете и зеленчуците ooooh! За мен е мистерия как не го е тръшнало нещо!

Нещо не съм в настроение  Confused Все ще изскочи нещо, което не е наред (или за което аз си мисля, че не наред). В този ред на мисли...Merijaan, голямо гуш от мен!  Hug

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 10:31 от flowerofdreams

# 436
  • София
ДУ, дами!  Hug

Рали, честито за цикъла (боже, божеее, съвсем сме изперкали щом си честитим такива неща  Crazy ). A дано килата почнат да падат стремглаво надолу.

Мда, аз също не съм склонна да вземам съвет за отслабване/напълняване от Мяуче.  Naughty Sorry, no hard feelings!  Flutter

Иначе за методите за приучаване на чаветата към количките, да си призная, не са за мен.  Blush Диди се дере в захлас с количката и понякога действително реве над 15 минути докато се приберем (като няма как да я взема). Друг път пък спирам с количката и я взимам в ръце, успокоява се долу горе, след 10 минути я слагам пак в количката и се почва пак рев, реееев.  Tired Като се приберем вече толкова е набрала от рев, че едвам успявам да я успокоя. Няма цица, няма нищо!  Naughty Дондуркане докато задреме и това е единственото, което помага. На терасата освен шезлонга, изнасям и зимния кош на количката - пробвам да я оставя там в будно състояние или както каза Бръмби - когато е заспала. Е, спи 5-6 минути и после пак рев, реееев.

Не че съм тотална маниачка и не я оставям гък да каже. Напротив, понякога ми се дърпа всячески и я оставям да мрънка в креватчето си (доста по-различен рев), където след 5 минути хленчене и приплакване, Диди заспива самичка. Просто не мога да я оставя като се дере така, както в количката. Четох, четох, има специални теми във форума, доста мами са се сблъсквали с тази поразяваща комбинация - ревящо от непоносимост към количката бебе и мека Мара за майка.  Mr. Green При някои проблемът се израства за седмици, при други - в момента, в който чавето се постави в седнало положение в количката, при трети - въобще никога не пожелава да се вози в количка.

Аз лично съм склонна да изчакам седналото положение на количката. Хубаво е, че имаме слънце и сутрин и следобяд по терасите и там ни е разходката. От време на време ще я пробвам пак и с количката, но не възлагам надежди.  Peace

Дари, дано се оправи обривчето! И аз не бих слагала от това ужасно лекарство!  Sick  #2gunfire

# 437
  • offshore & overseas
Люси имаше себорейно дерматитче по челото и веждите -- не я мазах с нищо, сама си се оправи (крустите също са себореен дерматит). При бебетата тези неща са нормални, докато не се стабилизират хормоните (към 6-ти месец, затова тогава са най-убави -- като слънчица). Ама да не ме обявите сега пак за анти-пример. Laughing

Естествено, важно е да се изключат АБКМ и АТ, които обикновено са симптом на по-сериозен проблем. Обаче пък лекарите често се презастраховат и бъркат, да им се не знае. Дет вика Пеперудката, да се чудиш и да се маеш. ooooh!

Ники, лекувам го с тормоз и работа. Когато е зает да мисли колко много е претоварен и каква тегоба е семейството, не му остава време за диагнози. Twisted Evil

Бръм, кажи как става тоя номер -- мене ми се ходи на кино... hahaha

# 438
  • Бургас
Добро утро !
Честити месечинки на Анетка на Понякога,  на Ачко на d3n3r1s и на Преслав на Мии!  baloni

Дари и педиатъра на Димана й изписа синьо мастило,защото имаше обрив на гушката. Купих го,ама реших да не го слагам.
Слагах отвара от тетра и после Бочко / че й в него има тетра/ и се оправиха нещата много бързо.

Димана пък наакана хич не се трае.Сменяла съм памперса в количката. Беше хладно и се мушнах в едно заведение на завет да й го сменя.

# 439
  • София
Мда, Диди също не понася наакан памперс. Ама хич.  Naughty

# 440
  • гр.София
Благодаря ви за отговорите Hug

# 441
  • София
ДД!

Честита месечинка на Анета на ponqkoga, Преслав на mii и Ангел на d3n3r1s!

Вие ме хвърлихте в размисъл с тия пъпчици  newsm78, и Андреа има ситно обривче от няколко дни по бузките ( точно като шкурка ), по веждичките и няколко петна по коремчето и гърдичките. Мислех, че ще си минат сами ( веднъж вече се случи по същия начин преди месец) , но сега взех да се чудя дали и аз да не я водя на лекар.........

# 442
Привет красиви майки на още по-красиви бебета (последното е 100 % потвърдено от фотосите ви)   bouquet  bouquet  bouquet
Аз ви чета с Гадина на раменете ми, скубеща косъм по косъм от главата ми  smile3515 и всеки момент ще я простра на дивана до мен в несвяст  Crossing Arms
Честити месечинки дечица, много здраве и спокойствие  Hug И честито първо зъбЕ на Калоян  Hug
Merijaan,   bouquet
Божеее, забравих какво друго исках да отбележа Embarassed
Уффф, Мартин огладнява през 2 часа Shocked ,и не съм спала цяла нощ от притИсненИИ, че довечера ще идва една "г-жа Селянова" (ако сте чели "Мисия Лондон") та трябва да приготвя нещо засукано като за световно известна звИзда, абе все едно за нбелист-ка  Crazy Пък аз съм най-добра в готвенето на телешко варено, боб, сърми, кИфтета, бан'ца и други такива подхождащи на нисши създания кАт мен и миОто   Mr. Green
Та Тосканско вино и прелестни ордьоври от скариди  Sick дето ги била опитала незнам къде си, нАм кога си нЕма да й приготвям на скитащата по света простакеса Crazy
Много мразя да ми сА праАт на интересни разно сбръчкосани лелки, как ме е яд,че трябва и маса да й слагам,направо ми идва... Twisted Evil Яхнала съм метлатаааа от както разбрах,че ще ни подари присъствието си  ooooh!
Оплаках сеее  Embarassed

# 443
ДУ!
Аз всякакъв вид пъпки на Явор ги минавам през крем Здраве -до сега се справя успешно Peace
За крустите се излагах и взех крема на Авене,само си дадох парите и изобщо не помогна,сега действам по бабешкия метод със зехтин и вече почти се изчистиха,ама малко му опада косата заедно с крустите(лекинко е на петна  Grinning).
За килограмите взех пак да свалям по 1кг на седмица(някой път и 2),тъй като не се ограничавам това ме устройва Flutter
До желания резултат има 5-6 кг,разделила съм се за 3 месеца с 25кг и хубавото е,че не ми се отпуска кожта(а дано и не се) Praynig

# 444
ДУ! Hug
Марги,
Да ударя едно рамо с рецептите за Селкова Mr. Green?
Някой се събуди...прегръщам ви и до после Heart Eyes

# 445
СТАР  гледам по Нова ТВ  На Кафе  и даваха репортаж на живо от Варна - ми то при вас греее чудно слънце прати малко и при нас   Nature Sunny    . Хайде приатна разходка ви пожелавам на всичкиВарненски мами   newsm10

# 446
  • Бургас
Като стана дума за пъпки  Mr. Green
Новото опъпчване на Димана е на брадичката,поради непрекъснатото слюнкоотделяне. Уж се опитвам да попивам с лигав,ама не мога да смогна.  С какво да мажа?

# 447
Велви дай, за основно ястие айдия  newsm78 Другото съм го поизмислила или за лесен/интересен десерт, че за сега ще купувам готов...
Момичета, някоя от вас беше постнала един спаначен кекс,от 100 години забравям да примоля за рецептата,че имам био спанак да забъркам на малката кексче за следобедна закуска Heart Eyes Моля ако си спомняте за помощ, защото не помня в коя тема беше, а не ми се и започва да търся, ще ми се скапе спанака докато го открия  Mr. Green
Току що ми изгоря тиквата във фурната ooooh! тоя форум  Mr. Green

# 448
  • France-Bulgaria
margarete На лични ще ти пратя рецептата за спаначеното изкушение  Peace

# 449
  • София
Добро утро или добър ден... за мен е добър ден отдавна Sad
Честита месечинка на Анета на ponqkoga, Преслав на mii и Ангел на d3n3r1s!
Маргрете, не съм Велви, ама имам идея за основно (таман 2 броя).
Едната е ако имаш гювеч, глинен. Пъхаш вътре навякакво месо (пилешко или свинско, телешкото на мен не ми хареса как стана), малко масло, една растителна сметана от 500 г и гъбки на вкус. Добавяш малко водичка и печеш около 2-3 часа. Хубаво е гъбките да са запържени преди това в масълце. Нямам случай на на нехаресал туй чудо гост.
Втора идея: 1-1,5 кг сьомга филе (туй чудо излиза около 30 лв сумарно). Така както е цяло парчето го слагаш в една тавичка и печеш посолено със сол и черен пипер в умерена фурна (200 градуса) около 40-60 мин. За гарнитура - полуфабрикатно пюре Wink
За десерт идея - 1 опаковка цедено кисело мляко, 1 кофичка голяма сметана 2-3 с.л. пудра захар и 2-3 ябълки. Смесваш цеденото мляко и сметаната и захарта. Нарязваш ябълките на кубчета. Разбъркваш и слагаш в купички. С подходящата украса (примерно смлени орехи, красижо парченсе ябълка и т.н.) добива аристократичен вид.
Ако има нужда от още идеи... Hug

Общи условия

Активация на акаунт