Тайната на дългата и здрава коса - 78

• 126 537
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Аз пък предимно със зехтин си правя маски и съм доволна.
До сега не съм имала проблеми с трудно отмиване или прекомерно омазняване.
От 2-3 години си се придържам към зехтина - оплаквания нямам.

# 241
B & C всичко  е много индивидуално, едно нещо на 100 човека може да действа, но  на теб просто да не ти е подходящо за косата....Другото за което се сещам, какъв ти е зехтина? Не взеки зехтин става да си го наплескаш на косата, ако е по-некачествен от това ще е проблема Peace

# 242
Аз пък предимно със зехтин си правя маски и съм доволна.
До сега не съм имала проблеми с трудно отмиване или прекомерно омазняване.
От 2-3 години си се придържам към зехтина - оплаквания нямам.
какъв зехтин ползваш Rolling Eyes

# 243
B & C всичко  е много индивидуално, едно нещо на 100 човека може да действа, но  на теб просто да не ти е подходящо за косата....Другото за което се сещам, какъв ти е зехтина? Не взеки зехтин става да си го наплескаш на косата, ако е по-некачествен от това ще е проблема Peace
Това е зехтина, който съм ползвала:

Не знам колко е качествен и не знам, какъв да си купя за да бъде качествен и да може да се измие лесно от косата ми.
Като цяло не съм доволна от домашните маски. Единствено изключение правят яйцата. С тях никога не съм имала проблеми.

# 244
  • София
И моят зехтин е като на B & C не знам дали е от марката или нещо друго, но днес като се събудих имах огромни кичури по възглавницата. Направо започвам да изпадам в паника с този косопад  Sad

# 245
http://www.altabg.com/bg/products/category/21/12
Това е зехтинът, който използвам.
Продава се по суперите.
Опаковката от 500мл е под 10 лв и ми стига за многоо време, имайки предвид, че се мажа преди всяко миене на косата (много рядко пропускам).

# 246
  • В полите на Пирин планина
Ако забъркате зехтина с жълтък се отмива много лесно без проблем. Аз дори си правя подобна маска със свинска мас, която е даже по-мазна, но отмивам много лесно, като сложа жълтък.

Yellow_girl при теб косопадът е провокиран от медикаменти и едва ли причината за кичурите по възглавницата е в зехтина.

Откакто си правя редовно домашни маски не съм имала дори сезонен косопад на пролет / есен  Peace / пу-пу  Grinning /.
Освен това причините за кососпада трябва да се търсят 3-4 месеца преди появата му - т.е. той се провокира от минали неща, а не от нещо приложено в момента / освен ако се изгори косата от химически агенти - къдрене, боядисване, изсветляване ... /.

# 247
Здравейте,момичета!
Записвам се при вас и се връщам,за да си избера най-подходящата маска.
Хубав ден!   bouquet

# 248
Здравейте и от мен.
Маскирана съм с домашна майонеза, мед, хума, масло от лавандула и оцет.
За изплакване съм приготвила отвара от репей и розмарин.
Определено косата ми след домашна маска и изплакване с отвара е чудесна и стои добре 3 дни.
Дългосрочните резултати са ясни, тъй като правя домашни маски от 4 години.
Обикновено са с АД3Е, но в момента почивам от него.

# 249
Ако забъркате зехтина с жълтък се отмива много лесно без проблем. Аз дори си правя подобна маска със свинска мас, която е даже по-мазна, но отмивам много лесно, като сложа жълтък.

Yellow_girl при теб косопадът е провокиран от медикаменти и едва ли причината за кичурите по възглавницата е в зехтина.

Откакто си правя редовно домашни маски не съм имала дори сезонен косопад на пролет / есен  Peace / пу-пу  Grinning /.
Освен това причините за кососпада трябва да се търсят 3-4 месеца преди появата му - т.е. той се провокира от минали неща, а не от нещо приложено в момента / освен ако се изгори косата от химически агенти - къдрене, боядисване, изсветляване ... /.

И аз имам косопад от скоро, но се чудя от какво е..Изправям си косата редовно с преса, но си правя и маски, не съм почивала от маските..може ли да е от това, да съм прекалила? Този месец си правех веднъж седмично с виалитон.

# 250
А как разбрахте, че страдате от косопад? Възможно ли е да си внушавате?
Аз съм имала един единствен път косопад и това беше след като спрях да кърмя, но проблемът се реши много бързо и от само себе си. В момента косата ми е точно толкова гъста, колкото и преди да забременея.
Не мисля, че човек може да получи косопад, защото е прекалил с маските.

# 251
Не, че  имам косопад, просто ми падат повечко косми

# 252
каквито и масла за коса да съм ползвала,най-хубавото за мен си остава зехтина! Peaceна вторро място е кокосовото масло,то много хубаво ми оформя къдриците Hug
Исках да ви питам това за затоплянето на зехтина и маслата преди ползване.Ами аз докато се намажа и пак си изстиват,какъв е смисъла тогава? newsm78

# 253
  • София
за затоплянето на зехтина и маслата преди ползване.Ами аз докато се намажа и пак си изстиват,какъв е смисъла тогава? newsm78
Мисля, че идеята е в това, че топлото отваря структурата на косъма и маслата влизат по-дълбоко. После слагаш топла кърпа, за да поддържаш ефекта, колкото се може... MissNellie беше писала,за усилване на ефекта от маските чрез допълнително затопляне със сешуар.

# 254
Не знам какви марки имате в БГ, та по марка не мога да кажа нищо, но просто трябва д а е качествен, екстра върджин зехтина. Пък недоволните винагимогат да го сменят с друго масло, примерно кокосово или  бадемово...

И аз имам косопад от скоро, но се чудя от какво е..Изправям си косата редовно с преса, но си правя и маски, не съм почивала от маските..може ли да е от това, да съм прекалила? Този месец си правех веднъж седмично с виалитон.

Непочиването от маски не вреди. Единствената маска от тези, които се обсъждат тук,от която трябва да се почива, е тривитаминола, защотото съдържа мастноразтворими витамини които се натрупват в организма (за разлика от водноразтворимите, които излишните се изхвълят с урината)  и почивките се правят за да не достигнат витамините опасна концентрация.  Та, с тривитаминола - прави се 1 месец, после почивка.Търси причината за косопада преди няколко месеца - диета, проблем с хормони, силен стрес, медикаменти са чести причинители примерно....

за затоплянето на зехтина и маслата преди ползване.Ами аз докато се намажа и пак си изстиват,какъв е смисъла тогава? newsm78
Мисля, че идеята е в това, че топлото отваря структурата на косъма и маслата влизат по-дълбоко. После слагаш топла кърпа, за да поддържаш ефекта, колкото се може... MissNellie беше писала,за усилване на ефекта от маските чрез допълнително затопляне със сешуар.

Мда, много правилно си мислиш за действието на топлината. Прави маската много по-ефективна. То това важи за всичко по тялото, и маски на лцието на затоплена кожа влияят по-добре, защото се отварят порите и проникват по-надълбоко...Затова - шапка за баня на главата и си я одухвайте със сешоара Grinning

Общи условия

Активация на акаунт