Как почиствате керамичен плот?

• 9 657
  • 24
  •   1
Отговори
Имаме керамичен плот и покрай котлоните се е насъбрало от кипене и не мога да го изчистя. Опитах обезмаслител и препарат - не успявам.
Как почиствате вашите котлони?

# 1
  • София
с една шпатула (по-скоро прилича на шпакла) на Dr. Beckmann
Само не се лъжи да взимаш и препарата на същата фирма, защото не си струва. Установих, че и българския Медикс върши същата работа, че даже е комбиниран и за инокс.

# 2
Най-лесно чистя със шпатулата. Ползвам и "Медикс".

# 3
Изчисти с шпатула,щом е много. Но си купи препарат за стъклокерамика-има различни. После изчисти и с него. И след всяко готвене почиствай-става лесно и бързо. Препоръчвам ти немските препарати.

# 4
Дайте друг вариант.На мен и шпатулата не ми помага.Има някакви петна,които изглеждат направо като вградени в плота,шпатулата не ги маха... Confused

# 5
Когато нищо друго не помага, използвам обикновената кухненска тел, но само в/у самото петно изтърквам леко ...
Досега няма проблеми.

# 6
С Циф паста. Не надрасква, а почиства перфектно. Но истината е в редовното почистване - след всяко готвене.

# 7

С Циф паста. Не надрасква, а почиства перфектно. Но истината е в редовното почистване - след всяко готвене.

Абсолютно съгласна.Освен това ,когато е още леко топъл, е нужно едно движение върху изцапаното или изкипялото.

# 8
За мен най-добрият препарат за почистване на стъклокерамика е ТОЗИ

# 9
Моята печка ми се струваше невъзможна за чистене, но преди Коледа майка ми се зае с нея и я почисти с помощта на сода за хляб. Стана като току-що докарана от магазина.
А въпросната шпакличка от къде се купува?

# 10
  • с/у ОколоМръсТното
имам шпакла, но така и не съм я ползвала. Язък, че я купих.
Чистя с меглио и после с препарат за стъкло.

# 11
  И аз съм доволна от него! Peace

# 12
Аз съм доволна само от CIF . Peace
Ползвах Меглио и един препарат точно за керамичен плот на Медикс-еми не ми чистят добре.
Веднага след като изстинеше котлона и забърсвах,но винаги ми оставяше петна покрай отбелязаните крайща на самата плоча и имаше едни (не знам как да го обясня по-точно) като мехурчета ,все едно са вътре в самият плот.
Само Цифа чисти безупречно!

# 13

АБСолютно!!! И аз го ползвам,натърквам отгоре с гъбичка(от към твърдата част)-ако няма  много загоряло се изчиства като нов,но ако има ползвам шпатулката ,която беше в комплекта с керамичния плот-изстъргвам всичко и се лъсва ,все едно никога не е готвено на него.

# 14
Момичета, а откъде си купихте шпакла ?
Аз имам дойде си с котлоните, ама искам да купя и на сестра ми.
Преди време бях намерила един магазин около НДК в София, ама нещо му загубих кординатите и сега не ги откривам.

Общи условия

Активация на акаунт