Шилажит (мумио)- какво лекува , отзиви.

 • 47 713
 • 9
 •   2
Отговори
 • Мнения: 125
Мумиото е древен "чудотворен балсам", то е сок от скалите. Хората от векове го наричат "кръвта на планината". Това вещество от стари времена се използва за лекуване на различни недъзи. Намират в трудно достъпни за човека скали, в пещери във вид на висулки, натрупани по тавана на пещерата, изтичащи от пукнатините на скалите. На цвят пречистеното минерализирано мумио е тъмнокафява течност, разтегляща се лепкава маса, омекваща от топлината на ръцете. Има смолиста специфична миризма и се разтваря във вода с малко утайка, на вкус е горчиво.
Мумиото съдържа в състава си 28 химични елемента, 30 макро- и микроелементи, а също 10 различни окиси на метали, 6 аминокиселини, редица витамини – В12, Р-167, В1 и други, етерични масла, пчелна отрова, смолоподобни вещества, всяко от които е способно да повлияе на съответните обменни процеси в организма. Усилва регенеративните процеси в различните тъкани, действа като противовъзпалително, антитоксично, общоукрепващо средство, възстановява понижените функции на периферните нервни центрове или анализаторните центрове на главния мозък. Положително участва в биосинтеза на ДНК клетките.

На английски мумио се пише Mumijo,  за търсене в интернет за информация на английски.
Ето и малко информация за него от английската Уикипедия: http://en.wikipedia.org/wiki/Mumijo
Мумиото не е билка, а има основно минерален характер.
Тъй като прочетох, че най-много информация за него има от руски източници, намерих руската статия в Уикипедия: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%91
Наистина, доста по-подробна е от английската, а накрая има и няколко допълнителни линка.

# 1
# 2
 • Мнения: 348
Аз го пих,но не ми помогна.

# 3
 • Мнения: 125
Аз лично търся информация дали би помогнало при коксартроза , некроза. Ако някой го е пил за тези неща.

# 4
 • Мнения: 348
Аз го пих за друго,но по принцип съм с артрито-артрозни изменения на ставите.Не съм усетила нещо различно в това отношение.
Но преди две год.  бях с постоянни болки и пих Ходроник и Nutri-Mag и определено се почувствах по-добре.Само да кажа,че ги пих по лекарско предписание.

# 5
 • Мнения: 627
Коколина, а откъде го намери/купи?

# 6
 • Мнения: 348
Има го в аптеките и  в здравословни,лечебни магазинчета.Незнам дали имате аптеки Марешки,но там го има.

# 7
 • Мнения: 0
От личен опит - много помага за чернодробни заболявания и диабет. За съжаление сега не намирам никъде истинско мумиьо - предлагат се масово ментета, които могат и да имат в тях мумьо.  Аз лично ходя при един лечител, който си го внася специално от Азия - Киргизстан, Иран или най- добре от Тибет - зависи от къде успее да осигури.

# 8
 • Мнения: 520
Съпругът ми  от известно  време пие мумио и използва някакъв балсам за мазане с мумио,и казва че му помага.С мазилото си маже кракът .Моля запазнатите да покажат изображение на оригинално мумио за пиене.Благодаря

# 9
 • Мнения: 0
Нямам изображение, но в нета има сума ти изображения. Изглежда като черна смола подобна на асфалт, при задържане в ръка омеква леко. Пие се като се разтваря в топла вода и има отвратителен вкус  но помага. Мога да ти препоръчам един човек който лекува с мумийо тук в София ако те интересува пиши на лични

Общи условия

Активация на акаунт