Преминаване към АМ след спиране на кърма - ПОМОЩ!

• 1 466
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте! Сигурно има много инфо по този въпрос, но в момента не намирам нищо.
Та проблемът ми е следния: бебето ми е на 4 месеца и до момента е бил само на кърма. От няколко дни, обаче кърмата ми рязко намаля и в момента почти нямам. Пробвах с доста неща за увеличаването и включително и по-често слагане на гърда. Няма резултат, освен че гърдите ми са страшно наранени от постоянното висене на малкия. Опитвам да му дам АМ - Фризолак. Има ли някакъв начин да го накарам да яде, защото той просто не знае какво да прави с биберона. С триста зора изяде 30-40 грама, а е гладен.

Сигурно поста ми е доста объркан, но в главата ми е голяма каша в момента. Моля ви за някакви съвети! Praynig

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 19:04 от marinakapina

# 1
  • София
  Да си открила нещо, което може да е довело до това рязко намаляване на кърмата? По-какво съдиш, че количеството е намаляло. Намаляха ли броя наакани, напишкани памперса или недостатъчно наддаване на бебчето?
  Една от възможностите, ако кърмата наистина е намаляла е възстановяване на цикъла. Обикновенно няколко дни преди това може да намалее количеството на кърмата, хубавото е че обикновенно няколко дни след това нещата отново се нормализират.
  За дохранването с шише, може да прочетеш следната статия от блога на Хедра - http://xedra.wordpress.com/2010/04/02/take-a-bottle/
  Както и тази статия - http://xedra.wordpress.com/2009/10/29/bottlefeeding-2/
  И последната идея има възможност за дохранване на гърда, повече тук - http://atwins.wordpress.com/2010/01/18/lactaid/

# 2
  • София
ами аз единствено се сещам да смениш АМ с друго,а също и да пробваш да даваш млякото с друга марка шише защото нашия бебо например има предпочитания!а относно кърменето може другите мами който повече знаят да те посъветват дали може да направиш нещо да продължиш да кърмиш бебчо!

# 3
  Да си открила нещо, което може да е довело до това рязко намаляване на кърмата? По-какво съдиш, че количеството е намаляло. Намаляха ли броя наакани, напишкани памперса или недостатъчно наддаване на бебчето?
  Една от възможностите, ако кърмата наистина е намаляла е възстановяване на цикъла. Обикновенно няколко дни преди това може да намалее количеството на кърмата, хубавото е че обикновенно няколко дни след това нещата отново се нормализират.
  За дохранването с шише, може да прочетеш следната статия от блога на Хедра - http://xedra.wordpress.com/2010/04/02/take-a-bottle/
  Както и тази статия - http://xedra.wordpress.com/2009/10/29/bottlefeeding-2/
  И последната идея има възможност за дохранване на гърда, повече тук - http://atwins.wordpress.com/2010/01/18/lactaid/

Много благодаря за бързите мнения.

Ами, няма причина да е намаляла кърмата, но е факт. Гърдите ми са меки. Преди, когато се пълнеха усещах как кърмата слиза по каналите. Сега - нищо. Слагам го да суче и той заспива или започва да плаче и хапе зърната, от което стана доста болезнено кърменето. Мисля, че АМ му харесва, защото като стиска биберона с венци и потича по малко в устата му си го преглъща. Опитах вече с каучуков и силиконов биберон, но няма ефект.

# 4
  • София
  Омекването на гърдите е нормално развитие в процеса на лактацията и няма връзка с количестото кърма. В тези месеци вече се преминава на автономна регулация, а не хормонално обусловена и оттам изчезва препълването на гърдите. Мляко се произвежда точно толкова, колкото е необходимо на бебето без излишъци и голяма част по време на самото сукане. Боцкането или усещането на слизането на кърмата също може вече да не се чувства така осезаемо.
   Наблюдавай бебчето дали преглъща няколко минутки след като засуче. Това ще ти покаже, че то хапва. На тази възраст е напълно нормално да се нахрани за пет минутки, след което да започне да си играе с гърдата или да я хапе, ако го сърбят венците. Предлагай всеки път и двете гърди за да си сигурна, че се е наяло.
   Това, че е по-нервно и раздразнително и иска да суче по-често може да е поради зъбоникнене и дискомфорта, който усеща или да сте в скок в растежа. Ако е скок в растежа, просто се опитай да отговориш на нуждите му и да даваш на бебчо да суче по-често известно време. Следи памперсите, ако има поне шест добре напишкани и няколко наакани няма причина за тревога. Ако все пак се притесняваш, звънни на педиатъра и помоли да ви премерят, за да се види какво е наддаването последните седмици. Но омекването на гърдите и нервността и желанието от страна на бебчето да суче по-често не означава, че кърмата изведнъж е спряла или е намаляла. Повече за скоковете в растежа може да прочетеш тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5186.0;all

# 5
Aila  Hug! При всички положения ще мъча да кърмя, но това което ме притеснява е, че бебо не е сит и ми се иска да дохранвам. Не мисля това да е за постоянно, а докато видя, че се е наял добре. Преди малко опитах да го сложа да суче и като пусне гърдата да я заместя със шишето - започна да пие и от него, но за кратко. После започва да дъвче биберона и да си играе с него.  newsm78
Искам да го науча да пие от шише и водичка, но и там ударих на камък.  Сега за лятото май ще е добре ако "овладее" това умение заради жегите.

# 6
Здравей,
опитай с преходна чашка с мек накрайник или направо от чашка. Моят бебок пие от нормална чаша от 2 месеца, а от шише не може.
Може и да е сит, затова да не иска да пие и млякото. Ние сме преминавали през такива моменти, но бързо отминават. Сега и моите гърди са меки, понякога се чудя има ли мляко, но като му гледам физиономията и отказа да яде друго, както и тонуса му, хич и не се притеснявам.
Успех, дано да преминете бързо през това.
П.С. От 4 до 5 месеца кърменето беше такъв ад при нас, че направо бях на косъм да го отбия, но той не се нави  Wink

# 7
Здравей,
опитай с преходна чашка с мек накрайник или направо от чашка. Моят бебок пие от нормална чаша от 2 месеца, а от шише не може.
Може и да е сит, затова да не иска да пие и млякото. Ние сме преминавали през такива моменти, но бързо отминават. Сега и моите гърди са меки, понякога се чудя има ли мляко, но като му гледам физиономията и отказа да яде друго, както и тонуса му, хич и не се притеснявам.
Успех, дано да преминете бързо през това.
П.С. От 4 до 5 месеца кърменето беше такъв ад при нас, че направо бях на косъм да го отбия, но той не се нави  Wink

Mishoka, за това не се бях сетила! Ще му купя, пък да видим как ще се справим. Днес беше малко по-добре, но пак не знам дали е сит. Яде пред 2,5-3 часа. Наакал е 2 памперса и май си е хапнал добре.  Hug newsm78 newsm78 newsm78 Не знам вече...

# 8
Привет Simple Smile
Мисля си, че му стига. Може би е по-добре да му даваш, само ако плаче. Гого пък си търси да суче доста по-начестичко. Имай предвид, че когато е топло, те имат нужда от повече течности, като кърмата е най-подходяща, защото съдържа всички съставки, необходими да поддържат електролитния баланс в организма и предотвратяват обезводняване.

# 9
Привет Simple Smile
Мисля си, че му стига. Може би е по-добре да му даваш, само ако плаче. Гого пък си търси да суче доста по-начестичко. Имай предвид, че когато е топло, те имат нужда от повече течности, като кърмата е най-подходяща, защото съдържа всички съставки, необходими да поддържат електролитния баланс в организма и предотвратяват обезводняване.

Ами отказах се да го мъча с АМ. Слагам го на гърда колкото иска. За вчера имаме 4 наакани памперса и на мен ми олекна на душицата.  Praynig Май наистина си му стига. Ама пусто сърце като се беше свило, че бебо е гладен и гледай какви ги забърква майка му.  Joy Joy hahaha hahaha hahaha
Мноооооого благодаря на теб, Aila i sladkoniki за коментарите и съветите Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 10
  • София
 Много се радвам,че нещата са се нормализирали и ти си вече спокойна  Hug

Общи условия

Активация на акаунт