Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 30 - Юбилейна и креативна!

• 50 700
  • 734
  •   2
Отговори
# 450
За пореден път стигам до изводът,че фенките на Ферхунде са агресивни,хапят.Ми нормално е да харесваш себеподобни!И аз хапя,но само когато ме предизвикат, като Фикрет.
Хапят невъзпитаните,без значение на кого са фенове.
Фен съм единствено на себе си,но на този етап от филма най-адекватно ми е поведението на Ферхунде.
И също като героинята ценя независимост,амбициозност,образование и кариера,оправност,гъвкавост,незачитане на набедени авторитети и пр.,но не възприемам много от методите й.
Фикрет за мен е най-безпомощния и нещастен образ във филма.Тя ако можеше да хапе,нямаше да стигне до там да бяга от дом в дом,едно нищо и никакво бабе да й се качва на главата,баща й да й мята столове вместо благодарност,и всички да я използват за изтривалка.
Жалко,че бяха завели Айше в затвора.Представете си какво е за детската психика да осъзнаеш,че брат ти е лош човек,когото не пускат сред хората.Или,че Ферхунде,която до скоро я е гушкала и чела приказки,изведнъж става "безсрамница и мръсница" според майка й.Ако децата Теким,израснали в спокойствие и сигурност,дадоха такива плодове,направо не ми се мисли  как дете като Айше ще излезе от кошмарното си детство,и какво ще стане от нея.

# 451
Напълно съм съгласна с поста ти LilaC.  newsm74

# 452
LilaC,как я видяхте Ферхунде независима,като тя щом прекрачи прага на Текинови,реши че не й се работи повече,и че мъжът й е длъжен,да й осигури всичко,което пожелае?така ли постъпват независимите жени!?И то при положение,че тя има образование,че има много специалности?Как я видяхте оправна?Кое й е оправното,как се оправя?Да,оправна е,служейки си с лъжи,измами и рекетиране,така е много оправна...тя не отиде във фирмата на левент,за да работи и да печели,отиде за да го свали,ако може и да се ожени за него.Сама си го каза,този път се цели нависоко,стига вече Шефкет,от него и семейството му вече взе каквото имаше за вземане,мина като ураган през тях,опустоши ги,съсипа ги!

# 453
LilaC,как я видяхте Ферхунде независима,като тя щом прекрачи прага на Текинови,реши че не й се работи повече,и че мъжът й е длъжен,да й осигури всичко,което пожелае?така ли постъпват независимите жени!?И то при положение,че тя има образование,че има много специалности?Как я видяхте оправна?Кое й е оправното,как се оправя?Да,оправна е,служейки си с лъжи,измами и рекетиране,така е много оправна...тя не отиде във фирмата на левент,за да работи и да печели,отиде за да го свали,ако може и да се ожени за него.Сама си го каза,този път се цели нависоко,стига вече Шефкет,от него и семейството му вече взе каквото имаше за вземане,мина като ураган през тях,опустоши ги,съсипа ги!
Напълно съм съгласна с теб ! newsm10
А той урагана тепърва предстои май.Започва голямото отмъщение.Е,не се ли умори тая жена бе,а бе остави ги тия хора на мира,какво лошо си видяла от тях.Тая жена явно има психически проблем.
На Али Ръза не му издържаха нервите  и затова взе да вилне,обвинява другите,а как веднъж не се ядоса на Шифкет,че той ги направи като просяци.На мама синчето взело ,че отслабнало в затвора.

# 454
Напълно съм съгласна с теб ! newsm10
А той урагана тепърва предстои май.Започва голямото отмъщение.Е,не се ли умори тая жена бе,а бе остави ги тия хора на мира,какво лошо си видяла от тях.Тая жена явно има психически проблем.

Тя добре знае,че всъщност най-ценното което имат,не може да се вземе,нито да се открадне,те си го носят вътре,в сърцата,в душите.И това е човечността!

Така ли,отмъщението предстои Shocked!?

# 455
И Ферхунделата как нарече моята Седефка-оная късокраката....ами ти като си дебелогъза  Mr. Green!Айде без обиди ,моля!Късокрака била!Да,ама късокраката е дизайнерка,прави ревюта и ми се струва,че много скоро Ферхунделата,а и всички останали ,ще й дишат пушека Laughing!Седефчето няма грешка Laughing!
Седеф изобщо не е късокрака, а и много ми е чудно как така в нета няма никакви нейни фотосесии! Двете имат различна красота, Ферхи е по-чаровна определено. Но не и по-хубава.
И е пълно в нета с жестоки снимки на Дениз Чакър, а от Седеф и помен няма... newsm12
Много точно казано! smile3501

# 456
Това, че Ферхунде беше предпочела да не работи, щом е омъжена, не означава, че не може да работи и да се оправя сама. Сама си намери работа във фирмата на Тунджел. Докато Лейля беше болна, а Фикрет и Неджля не бяха в къщи, тя помагаше в домакинството. Вярно е ,че гледа да използва, когато може, но може да се справя и сама.

# 457
Цитат
Така ли,отмъщението предстои Shocked!?
Ами да,ама мисля,че ти беше една от тези дето не четат с ББ,така че нямя да издавам.
Е,то е ясно и без ББ,а и тя си каза ,че до последно ще ги гърчи тия хора.
Малеееееее,такова чудо да не ти идва в къщата.
Цитат
......тя помагаше в домакинството
Че какво толкоз е помагала,направи 1-2 пъти по едно чайче и това.Да е сготвила ,да е изчистила?
Просто много ми пада в очите.И как майка си лъже, не признава никого,наистина е оправна ,но с какво?. Умее да манипулира хората,да ги унижава,да им се присмива.Е,това не е ли психопат?

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 14:33 от bella 99

# 458
Жестоките снимки са ми ясни,и аз имам такива,с тон пудра и грим,почти всяка жена би станала жестока.За чара съм съгласна.А Седеф наистина е по-красивата,очите й светят страхотно!

# 459
Това, че Ферхунде беше предпочела да не работи, щом е омъжена, не означава, че не може да работи и да се оправя сама. Сама си намери работа във фирмата на Тунджел. Докато Лейля беше болна, а Фикрет и Неджля не бяха в къщи, тя помагаше в домакинството. Вярно е ,че гледа да използва, когато може, но може да се справя и сама.

Помагала в домакинството newsm78,това да не съм го пропуснала!?никой не е казал,че не може да се оправи сама,знаем я ,че е "оправна",но тя иска лежейки,да й се осигури всичко.Има жени,който го получават,но заслужено,а аз не виждам,с какво тя е заслужила да си почива,а мъжът й да й осигурява всичко!?Може би е много красива,или любяща,или разбираща,или грижовна,или уважаваща.... newsm78,с какво е заслужила?На работата лекота,а на хляба мекото!Не може така,срамота е!

# 460
За пореден път стигам до изводът,че фенките на Ферхунде са агресивни,хапят.Ми нормално е да харесваш себеподобни!И аз хапя,но само когато ме предизвикат, като Фикрет.
Хапят невъзпитаните,без значение на кого са фенове.
Фен съм единствено на себе си,но на този етап от филма най-адекватно ми е поведението на Ферхунде.
И също като героинята ценя независимост,амбициозност,образование и кариера,оправност,гъвкавост,незачитане на набедени авторитети и пр.,но не възприемам много от методите й.
Фикрет за мен е най-безпомощния и нещастен образ във филма.Тя ако можеше да хапе,нямаше да стигне до там да бяга от дом в дом,едно нищо и никакво бабе да й се качва на главата,баща й да й мята столове вместо благодарност,и всички да я използват за изтривалка.
Жалко,че бяха завели Айше в затвора.Представете си какво е за детската психика да осъзнаеш,че брат ти е лош човек,когото не пускат сред хората.Или,че Ферхунде,която до скоро я е гушкала и чела приказки,изведнъж става "безсрамница и мръсница" според майка й.Ако децата Теким,израснали в спокойствие и сигурност,дадоха такива плодове,направо не ми се мисли  как дете като Айше ще излезе от кошмарното си детство,и какво ще стане от нея.
Точно така,човек когато прави нещо особено пред деца трябва да има впредвид какви ще са последствията.Ама нищо ново-Текин до сега една нормална реакция нямаха,та и за в бъдеще ще е все тая.

# 461
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Та и аз питам за тези презрамки на Ферхунде. Реших, че е излязла от от басейна преди малко, но това продължава вече доста серии.
Това, че назоваваме някой от героите с определени епитети като"кифли" , "пачи" и прочие е по-скоро някакво моментно състояние спрямо този герой. Аз определено харесвам "оправността" на Ферхунде, но лошото е че тя го прави на чужд гръб, а знаете, че на чужд гръб и 100 тояги са малко. Не е лошо човек да е напорист, но добре е да има граница.Явно тази граница е доста размита в представите й.
Двете "кифли" Лейля и Неджля: Не са лоши момичата като визия- напротив -за мен Неджля е най-привлекателната от сериала като визия. Но доста са закачили от манталитета на Хайрие. Чакат всичко наготово, люшкайки се в чувства, нямайки мнение за нещата. Като например Неджля дали бе снощи, или предишната вечер- Ако кажеш, татко няма да се омъжа за Джем. Интересно един родител как би отговорил на такъв въпрос? Аз съм родител (дори се определям като властна майка), но дали трябва да налагам мнение за бъдещето на детето си ?  

# 462

Помагала в домакинството newsm78,това да не съм го пропуснала!?никой не е казал,че не може да се оправи сама,знаем я ,че е "оправна",но тя иска лежейки,да й се осигури всичко.Има жени,който го получават,но заслужено,а аз не виждам,с какво тя е заслужила да си почива,а мъжът й да й осигурява всичко!?Може би е много красива,или любяща,или разбираща,или грижовна,или уважаваща.... newsm78,с какво е заслужила?На работата лекота,а на хляба мекото!Не може така,срамота е!
  След като мъжът й беше съгласен тя да не работи, не виждам какъв е проблема. А при една камара големи дъщери в къщата е трудно снахата да си намери мястото в кухнята.Когато ги нямаше, тя се заангажира. Имаше такива серии. Доколко е красива - това е въпрос на вкус. Щом като Шефкет я беше предпочел пред Седеф, значи за него е била достатъчно красива и любяща. Поне до определен момент. А уважението трябва да е взаимно.

# 463
   Нищо не казвате за Оуз. Не ви ли стана мъчно за него снощи? Как страда милия  Cry
А аз все си мисля, че Неджля има късмет, че е на сигурно място, че ако й беше пред погледа, да й мъти мозъка нямаше да е толкова решителна   Thinking

# 464
Само наблюдавам темата, нямам време да се включвам.Голям фен съм на филма.Като ви чета сте ми много интересни, особено когато се хванете на някой спор.Няма да визирам никой от вас, но не мога да разбера нещо.Това е форум, всеки може да си пише каквото си иска, на който не му харесва да отминава негативните постове.Ако не се обръща внимание, няма да има и спорове.То е ясно всеки има мнение, всеки има любимец във филма.
На мен ми е много омразна Ферхунделата, лисичата и физиономия идеялно се вписва с ролята й във филма, много е неприятна.Обаче много ми харесва в ситуацията в която е попаднала, нали обича игричките, на й сега.Да си сърба попарата, искам да я видя да се влачи и да моли.Този момент във филма ще дойде сигурна съм.
Не мога да разбера и нещо друго, то вярно, че е филм, ама тия Текинови имат толкова финансови затруднения, а леля Хайрие си ходи на фризура, торбите им са все пълни, масата отрупана.За хора без пари това е малко нереално, но както и да е, просто ми прави впечатление.А леля Джев по някога много ме забавлява с нейните хапливи изказвания, но ми се струва, че трябва да я махнат вече.Да вземат да й купят някоя къщурка и да си останат сами.Ролята на Седеф и майка й ми е много досадна, как може все да висят по тея прозорци, все да разберат всичко, много ми е клюкарско, но пък внасят и малко хумор от време навреме с жениха.До кога ще се дърпа тая жена не знам, стига го мъчила.
Не знам така ли ми се струва ама да не вземат Шевкет и Оуз да станат някой дружки.Какво нещо е живота а...
Последните серии са ми малко скучни, дано се внесе малко разнообразие, че ще вземат да ме откажат.

Общи условия

Активация на акаунт