Отговори
# 540
veihaivei - информация за IGF-1 от първа ръка - след месец, като го изпия.

В петък поръчах и за жена ми.

За сега можете да четете из мрежата.

# 541
Ало, какво стана с епилацията, нищо не казвате...

Ми кво да кажем.....стоим си космати и чакаме да докарат папаина, че е свършил  Joy

# 542
  • Хасково
Ради,киноа има и в нашите магазини.Хубава е ,чист продукт е.Но всичко зависи от това как го приготвиш.Аз личноправя за десерт киноа с праскови ,но не го ям.Все пак е въглехидрат с който ми се налага да се ограничавам.Вкуса е различен от ориза,но както и той може да се приготви и като сладко и като солено
Пастата за зъби която си поръчала,ако мога да направя коментар-Не смятам че може да се ползва при деца -а така пише.Втората ми забележка е избелваща ,а намерих само сода в състава-винаги има и още нещо ако е избелваща.Не бих я ползвала лично аз,но моето е професионално изкривяване.Все пак за 3 мин в устата не вярвам чак толкова да навреди Laughing

Имам питане във връзка с  пастата, която коментирате!
Голямата ми дъщеря уж има флороза и поради тази причини се мием само с безфлорна паста Ненидент.Но преди 3-4 месеца зъбите и внезапно се оцветиха \предните\ отвън и отвътре с кафяви петна по мнение на зъболекар е външно оцветяване. С времето се поизтриха кафявите петна, но сега се повиха и при малката ни дъщеря все още на 1-2 зъба, но какво ли ще последва!??
Дайте идея за препарат с който да ги почистя?!?

# 543
Ето тия хапчета за смучене:

http://www.iherb.com/Now-Foods-Papaya-Enzymes-Chewable-360-Lozenges/721?at=0

много приятни на вкус, почистват доста успешно кафявия налеп от вътрешната страна на предните зъби, като същевременно дезинфекцират устата.

Покрай мен се научиха да ги пият и двама зъболекари! Mr. Green

Особено препоръчителни за бургазлии!

Я веднага да лапна две...

# 544
  • Бургас
много приятни на вкус, почистват доста успешно кафявия налеп от вътрешната страна на предните зъби, като същевременно дезинфекцират устата.
А защо са особено препоръчителни за бургазлии?  Embarassed

# 545
  • Пловдив
Относно пастата,не съм сигурна че е редно млечни зъби да се третират с въпросния папаин.Затова изразих мнение че не мисля че редно да се ползва при малки деца.Основен принцип в медицината е дозата.Не може да е еднаква и за деца и за възрастни не става въпрос само за папаина а иза останалите съставки.Както са казали старите доктори " отровата е в дозата"
По описанието на Надя си мисля че става въпрос за хроматия.Да не навлизам нв подробности,но оцветяването се маха от зъболекар -не боли,после пак се появява.Но детето г оизраства.Обикновено това са микроорганизми които я предизвикват,но е само козметичен проблем
А това за бургазлиии на мен ми става интересно newsm78.Те имат флуороза и ако на такъв зъб сложим избелващ агент обикновено петното става още по силно изразено.Я дайте повече инфо че ме замислихте чак

# 546
  • София
Защо наистина папаята е препоръчителна за бургазлии - тук расте детето ми?!

# 547
  • Бургас
А това за бургазлиии на мен ми става интересно newsm78.Те имат флуороза и ако на такъв зъб сложим избелващ агент обикновено петното става още по силно изразено.Я дайте повече инфо че ме замислихте чак
Сакън нИдей ... Някаква "билка" за противодействие има ли?

# 548
Бургазлиите имат отлагания по зъбите, дължащи се на високо съдържание на желязо във водата.

Папаинът не избелва зъбите! Цветът (по Vita) остава същият. Почистват се отлаганията от вътрешната повърхност на зъбите, които стоматолозите почистват механично.

Избелването на зъбите обикновено става с гел на базата на карбамиден прекис, активиран с ултравиолетови лъчи. Но това е друга бира!

Същият папаин го има и в пастата Lacalut.

Папаинът, заедно с бромелаин, панкреатин, серрапептаза и наттокиназа са дълго и продължително обсъждани в отделна тема "Протеолитични ензими..." в Здравословни, която имам нахалството да водя...

Ако зъбите са оцветени, напр. от тетрациклин - не помага.

# 549
  • pomorie
А защо са особено препоръчителни за бургазлии?  Embarassed
а за деца стават ли  newsm78

# 550
  • Бургас
PinkPanther , и тук благодаря! При следваща поръчка от сайта ще купя и ще тествам на мъжа ми  Mr. Green
Аз не за друго, но не съм от Бургас и не съм се наслаждавала достатъчно дълго време на желязната им вода  Crazy

# 551
  • Хасково
Относно пастата,не съм сигурна че е редно млечни зъби да се третират с въпросния папаин.Затова изразих мнение че не мисля че редно да се ползва при малки деца.Основен принцип в медицината е дозата.Не може да е еднаква и за деца и за възрастни не става въпрос само за папаина а иза останалите съставки.Както са казали старите доктори " отровата е в дозата"
По описанието на Надя си мисля че става въпрос за хроматия.Да не навлизам нв подробности,но оцветяването се маха от зъболекар -не боли,после пак се появява.Но детето г оизраства.Обикновено това са микроорганизми които я предизвикват,но е само козметичен проблем
На голямата и предстои да и падат млечните зъби и може и да не правя почистване, но при малката ...тя е още на 2 и има доста време докато ги смени.
Освен ще опитам с таблетките с Папая препоръчани от PinkPanther .
А от къде идват тези микроорганизми и как можем да ги спрем да се развиват? Препоръчайте ми подходяща четка и паста!

# 552
Не се наемам да коментирам приложението при деца. Освен това по млечните зъби едва ли ще има големи отлагания поради краткия им живот.

Припомнам, обаче, че по подобен начин, но със серрапептаза се пресичат рязко инфекции на носоглътката (при деца) съчетани с кашлица, сополи, разранен нос и т.н. Просто - гаргара или жабуркане със съдържанието на една капсула, разтворена в сок.

Ще добавя и лечението на синузит...

# 553
  • Бургас
А дали има шанс да действа чрез сдъвкване на таблетката серапептаза... Моите деца са твърде малки за гаргара. Или пък не е безопасно.  newsm78 . Съжалявам за въпросите, но съм едва на 20стр. на първа тема за ензимите и май ми остана нещо в главата,че за малки деца не се прилага терапия с ензими (освен при муковисцидоза) ...
А пък ако може ще е супер ... Омръзна ми всяка хрема да прераства в нещо по-сериозно.
Извинявам се за офф-а  Blush

# 554
Тези разяснения са за в темата - за много малки деца се разтваря една капсула в сок и му се дава да го изпие. Утре - пак.(ако има нужда)

Изобщо тези ензими имат невероятни свойства - като разказа на една съфорумка днес - че след няколко месеца пиене на ензими и изчезнал белегът от секциото...

Общи условия

Активация на акаунт