Студ скова страната, ЮЛЧЕТА надуват ни главата!

• 28 447
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
 Ами щом е в задължителния имунизационен календар- би трябвало да е задължителен. Дали се обезсмисля- не мога да кажа....
 Аз продължавам да удрям на камък- тук продължават да твърдят, че е безплатна за 2009 и 2010 и дори ми казаха да не гледам к`во пише на сайта на РИОКОЗ- СОфия  #Cussing out

# 361
Симпатюхче, хрумва ми единствено да звъннеш в РИОКОЗ София и да ги помолиш да бъдат така любезни да разяснят случая на колегите си от Ловеч Rolling Eyes

# 362
 Астарта , точно това направих- звъннах в МнЗ и оттам говорих с една супер любезна госпожа- д-р Филипова, отговаряща точно по този въпрос в министерството и тя пое ангажимент лично да се обади на госпожата в Ловеч. Д-р Филипова също каза, че до Ловеч вече са пращани няколко писма с разяснения, но уви....Каза ми ако има нещо да не се притеснявам и да й звъня. (   bouquet)
 Телефона й намерих тук във форума , форума е голяма сила  Hug

# 363
  • София
simpatiuh4e , сподели и тук накратко какво е разяснението. Евала ти правя, че се занимаваш с това.   bouquet  Въпреки, че много майки тук сме от сф, аз си я платих, а мнозина не. Не се замислих особено, казах - хайде, 60лв, важното е да ми е здраво детето. Но в крайна сметка наистина не е честно. Та съм любопитна от къде се е получило това разминаване.

# 364
  • София
Ходих днес да си пусна молбата за отпуск. Леко притеснено ми рекоха, че не се знае какво ще работя като се върна наесен. Казах им, че ако няма работа само ще началствам. Говорих със зам.шефката, дето навремето ми беше на подчинение така да се каже...хем ми е криво, хем ме е яд на отношението - имам чувството, че ме държат отговорна за избора ми да родя дете.

# 365
  • София
kami_ch, момичетата ти са по-прекрасни и от най-добрата работа на света. Не, че не си го знаеш де, но просто да ти кажа, че не си струва да се натъжаваш от отношението на колегите ти.  Hug

# 366
Ками  Hug
На мен днес ми се обади шефът, за да ми каже, че било по-добре да напусна още на 26.6 и да ми изплатят отпуската (изчислена на база минимална заплата, нищо че съм осигурявана на 500) като обезщетение. Съгласих се, защото не ми се иска да си троша нервите с глупости, и без това няма да променя "принципите" му Crazy. Лошото е, че от трудовата борса ще ми дадат минималното обезщетение, защото напускането ще е по взаимно съгласие Tired

# 367
  • София
Астарта, мнооого кофти постъпват с теб. На мен нищо не са ми казали за заплатата(слава богу). Колежката от личния състав ме увери, че нищо няма да ми се случи поне до навършване на 3 години на детето. После, ще видим. Аз в тази фирма съм от 15 години, но се оказва, че тенденцията била да съкращават "стари служители с големи заплати" цитат на колега.
Сакси, благодаря ти, знам си го. И за трета мисля.  Laughing

# 368
 Астарта, Ками  Hug

Сакси, ами накратко доколкото аз разбрах първоначално е имало наредба наистина ваксините да са безплатни само за 2009 и 2010. Но по- късно са го променили да е безплатна за всички и явно тази промяна не е стигнала до всички.
 Въпроса е и принципен, защото вчера когато майка ми е звъняла на тази госпожа от ловешкото ХЕИ, тя е намекнала ако си искаме ваксина да й кажем и тя ще ни я поръча, защото тук я няма по аптеките ( поне не във всички) . Преполагам, че тя ще получи някаква комисионна за това Tired

Последна редакция: вт, 08 юни 2010, 16:11 от simpatiuh4e

# 369
NBM, на мен педиатърката ми беше казала, че ако изпусна срока за поставяне на 4-тия Пентаксим (не знам какъв е този срок), после ще се наложи да се слагат отново всичките 3+1. Освен това, при записването в яслата видяха, че липсва реимунизацията и ми казаха, че трябва до септември да я сложим, защото иначе не можело да тръгне.

Добре де, на мен нещо не ми е ясно. В началото беше платена ваксината и по желание се слагаше от родителите /вместо държавната безплатна, която се полагаше/, как така сега ще изискват от яслите или градините да са ваксинирани децата с пентаксима? Ами ако съм предпочела /или по-скоро съм нямала възможност/ полагащата се безплатна ваксина, то какво следва?

И Мартин няма всички приеми на пентаксима. Само 2 са му сложени и сега трябва да му се слага третия, но за четвърти не сме говорели /незнам защо аз съм решила, че третия е последен/. Нашата докторка каза, че бил безплатен вече.

# 370
Хрис, за тези, които са предпочели ваксината по ЗК, гледат дали са реимунизирани с нея. Въпросът е да има реимунизация ДТК, без значение дали е Пентаксим или другата.
Ками, в нашата фирма тенденцията е същата - назначават се постоянно нови хора на изпитателен срок и съответно с по-ниски заплати. За две години не са останали никакви стари колеги във фирмата. Текучеството е главозамайващо, но явно заради "кризата" шефовете предпочитат да плащат ниски заплати на необучен персонал, вместо да си задържат обучените кадри. Тяхна работа Mr. Green

# 371
  • София
Понеже и аз съм от тези, дето в най-скоро време ще останат без работа (аз лично в края на месеца), та ако някой има инфо какви документи се носят в бюрото по труда и какъв е реда, нека сподели.  Peace

# 372
Сакси  Hug, Ками  Hug,
За съжаление групата ни май се увеличава и ако някой е наясно , добре ще е да ни светне как стоят нещата с Бюрото по труда.

# 373
АЗ съм към общински бюджет, който е много орязан и не се знае докога ще ни има. Сега предлагаме като антикризисна мярка да излизаме в неплатен отпуск всеки месец по 2-3 дни. Crossing Arms

# 374
За бюрото по труда/понеже ми е съвсем прясно-нашия тати от февруари е безработен и сме само на едното майчинство 5-члено семейство/-носите заповедта за прекратяване на трудовия договор,диплом за завършено образование,ако имате квалификации,курсове, съответните документи за тях,трудова книжка.Когато сте съкратени,т.е. освободени по собствено желание/чл.325т.1/,НОИ изплаща 4 месеца по 50 или 60 % от това на което сте осигурявани.Ми те това е.Аз също не знам дали ще се върна на работа.Още зимата фирмата фалира и шефа продал останките с колежките на друга такава/таксиметрова фирма-диспечер съм/.В началото някъде на април ми се обади дали ще мога да се върна по-рано на работа,тогава още не бях подала документи за ясла за малкия и му го казах.Задействах нещата и вече е факт,че малкия живот и здраве ще посещава ясла.Обаче в това време подочух,че назначили друго момиче.Сега не знам дали на моето място или просто им е трябвал още един човек,но...въпросът с моето завръщане е с неизвестен отговор.

Общи условия

Активация на акаунт