Захранване с плодови пюрета-за или против

• 7 042
  • 58
  •   1
Отговори
Здравейте.Пускам тази тема, защото нашата педиатърка е против въвеждането на плодови пюрета, според нея плодовете са по-нетрайни от зеленчуците и тези пюрета следователно са пълни с консерванти.направо препоръчва даване на пресен и намачкан плод след 9 месец.съгласни ли сте с това мнение?ако аз искам да захраня с пюре, искам да попитам с какво точно и дали пюрето замества млечно хранене, кога се дава то и пр.В момента имам няколко плодови пюрета в нас-банан, круша, праскови, чудя се с кой вид да започна и определено ще изчакам, първо ще започна в зеленчуковото пюре.
усмихнат ден на всички Heart Eyes

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 15:36 от gitadam

# 1
  • София
Аз започнах с млечно-зеленчуково пюре.
Правех домашни пюрета-пасирах зеленчуците в кърма/АМ. С такова пюре замествах обедното хранене. В началото се започва с няколко лъжички, количеството се увеличава постепенно и докато не започнеш да даваш пълна порция пюре, дохранваш с мляко.

Доста майки са се оплаквали тук, във форума, че след плодовите пюрета бебетата им трудно приемат зеленчуковите, така че и по тази причина аз не бих предпочела плодовете за начало на захранването.

Сурови плодове-подходящи за възрастта, може да се предложат след навършването на 6м.

# 2
Е, то така погледнато пазарските са с нитратни пък. Освен изчерпателния отговор на Виви да добавя, че ти ще решиш  с какво да започнеш. Според едни оризовата каша е най-подходяща, защото е  най-щадяща, но пък не е много подходяща като първа храна при деца с трудна дефикация, други казват зеленчукови пюрета, заради неотралния вкус. Плодовите са нож, с две остриета. От една страна плод, като първа храна може да изиграе лоша шега, заради сладкия вкус, от друга пък вкусът е по-познат, точно заради сладкия вкус на кърмата.

# 3
Аз имах предвид готовите плодови пюрета, в такъв случай ще ги оставя, когато бебето навърши 6 месец, сега с кашата няма проблем, в началото на следващия месец мога да въведа и зеленчуково пюре.напълно съм съгласна в мнението на виви, ако започна плодовите първо, няма да иска зеленчуковите, а те са по-безвкусни и блудкави, може би заради това, че нямат подправки/някои на малечко имат/
и още едно въпросче, може ли зеленчуковото/купешкото/ понеже е гъсто да го разреждам с ам или това важи само за домашно приготвените.

# 4
нашата педиатърка е против въвеждането на плодови пюрета, според нея плодовете са по-нетрайни от зеленчуците и тези пюрета следователно са пълни с консерванти.
направо препоръчва даване на пресен и намачкан плод след 9 месец.съгласни ли сте с това мнение?
ако аз искам да захраня с пюре, искам да попитам с какво точно и дали пюрето замества млечно хранене, кога се дава то и пр.В момента имам няколко плодови пюрета в нас-банан, круша, праскови, чудя се с кой вид да започна

Ох, че объркано, чудя се откъде да започна да пиша  Crazy  Hug
Педиатърката ти говори само глупости ми се струва  Rolling Eyes Особено това за консервантите  hahaha
Намачкан плод е ок (има 10 подходящи), които се предлагат след 6-ти, а не след 9-ти месец  Crazy

Аз лично захраних с плодово пюре. Плодът е най-най-висшето и ценно нещо от растителния свят, а не зеленчукът. Затова го избрах. Дава се след 6 навършени месеца и не замества млечно хранене. Дава се между храненията.
Пюретата, които имаш, на коя марка са все пак?  Simple Smile

# 5
едното е на нестле с круши
другите не знам каква са, ще видя, когато майка се върне от франция, знам само, че са френски
каза, че е купила две с банани и две с праскови
там има само френски бебешки храни и пюрета, хумана, нестле, хипп не е видяла,може да са на данон, не знам
може ли блонди или някой друг да помести една примерна схема на захранване по часове, че съвсем се пищисах, мъжът ми също

вече не знам какво се дава и кога, главата ми е пълна боза
сега давам каша само в 17 часа, но не много . 60 мл вода и 3 мерителни лъжици
има едно нощно хранене, което не мога да махна
преди като давах по 160-170 мл вода го прескачаше, но откакто педиатърката каза да й давам по 150 мл ам не може да издържи до сутринта

общо взето яде така

6-7 часа - ам
10-10.30 -ам
13-13.30 -ам
16-17.00 каша
18-18.30 -ам
20-20.30 -ам

след това зависи от съня
или яде пак в 23.00 часа или спи до 2- 3 часа

преди да се намеси педиатърката правех по 160-170- мл вода и като че ли по-рядко ядеше  на 4 часа

голямо мерси, нека някой да ми обясни и да се свършва с тези мои питанки в форува, че на моменти се удещам, че ставам досадна Laughing

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 21:40 от gitadam

# 6
Французите предлагат основно пюрета на Данон. Хубави са  Peace

# 7
  • Стара Загора
Ти също можеш да си правиш сама плодово пюре  Peace
Аз лично захраних с каша и после редувах зеленчук ,плод  Peace

# 8
Доста майки са се оплаквали тук, във форума, че след плодовите пюрета бебетата им трудно приемат зеленчуковите, така че и по тази причина аз не бих предпочела плодовете за начало на захранването.
Сурови плодове-подходящи за възрастта, може да се предложат след навършването на 6м.

Аз съм една от тези майки дето захраниха първо с плодово пюре и после съжалявах.Послушах педи и сгреших.Чак месец и нещо по късно детето ми прояде зеленчукови пюрета.
Иначе мисля,че не е права,че плодовите имат консерванти.Също така има и такива дето се дават след 6 месец плодове в необработено състояние  Peace

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 23:20 от iana_vd

# 9
  • София
Здравейте.Пускам тази тема, защото нашата педиатърка е против въвеждането на плодови пюрета, според нея плодовете са по-нетрайни от зеленчуците и тези пюрета следователно са пълни с консерванти.направо препоръчва даване на пресен и намачкан плод след 9 месец.съгласни ли сте с това мнение?ако аз искам да захраня с пюре, искам да попитам с какво точно и дали пюрето замества млечно хранене, кога се дава то и пр.В момента имам няколко плодови пюрета в нас-банан, круша, праскови, чудя се с кой вид да започна и определено ще изчакам, първо ще започна в зеленчуковото пюре.
усмихнат ден на всички Heart Eyes

Не, не съм съгласна. Аз съм захранила с плодово пюре от круша. После комбинацията круша-ябълка и т.н

# 10
Аз също захраних с плодово пюре. Първо ябълка, круша, банан и т.н. След месец вкарах и зеленчуковите пюрета( морков, тиква и т.н) и не е имало проблеми. След плодовите пюрета не ми е отказвал зеленчуковите, ядеше си ги всичките. Peace

# 11
  • София
Мисля, че педиатърката ти е доста адекватна  Peace
Аз захраних със зеленчуково пюре - морков (въпреки че морковът е спорен дали е зеленчук  Wink ).

# 12

Особено с изказването за пресен плод след 9-ти месец  Laughing

# 13
  • София
Особено с изказването за пресен плод след 9-ти месец  Laughing
В смисъл, че е късно ли? Защото аз дадох намачкан банан към 7-ия месец. То по-добре късно, отколкото да препоръча сок на 40-ия ден.
Блонди, извини ме, ако не схванах какво имаш предвид  Crazy

# 14
  • София
Съгласна съм с докторката ви, но има  плодове, които спокойно може да даваш и на 6 месечно дете, не е нужно да е на 9...даже не ги и мачках, ми му даваг да си ги мляска и смуче...
за пюре - аз захраних с морков, после тиква, картоф и т.н.
За нас - не са замествали нищо, реално заместено хранене се получи след годинка(както е и редно според мен).

иначе ако много държиш да е плодово пюре - може да си гио приготвяш...ако не друго - поне лятото плодове има колкото искаш Wink
Но единствено ако първото нещо, което дадеш е плод, рискуваш да имаш проблем с въвеждането после на зеленчуците, защото плода е доста по-сладко и вкусничко нещо Wink

Общи условия

Активация на акаунт