Покажете си детските стаи -11

• 120 765
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • Банкя
babaToHka Благодаря за снимката на гардероба, определено е практично решение за ъгли. Peace

Aila Най-добре се консултирай с продавачите, но първо пробвайте от боята някъде на стената, за да видиш как стои. Така от кутията може да те бърка. Избери си място за проба, където например след това ще е гардеробът, за да не се притесняваш, че ще си личи, ако после изсветлите боята. Hug

# 121
Aila, пробвай боята някъде на стена. Ако имаш възможност дори боядисайте по-голям участък, примерно 50Х50 см., тъй като с периферното зрение цветовете се възприемат по различен начин  Peace Когато избирахме цвета на боята за коридора, отидохме с парче от плочка и избирахме на дневна светлина. Тогава нюанса ни се стори с много лек сив отенък. След като боядисахме обаче, нюансът се получи с леко лилав отенък  Joy Не че е зле, напротив, но наличието/липсата на пряка светлина си оказва голямо влияние. Така че опитай преди да я изсветлите  Peace

ToHka, стаята, в сегашния й вид е станала супер  Peace Помня я, когато само каката я ползваше. С няколко малки промени е станала неузнаваема  Peace Много е свежа Simple Smile

Ние този уийкенд ще сладаме лампи, контакти и ще сглобяваме мебели. Ако се докараме до нещо завършено - ще пусна снимки  Whistling

# 122
  • Хасково
 Днес ми доставиха боята, която си избрахме от палитрата за стаите. Еми направо останах гръмната от цвета за детската. Каките си поръчаха розово, дотук добре, но ние уж го избрахме светличко и пастелно. Оказа се че е доста наситено и ярко, а стаята е около 18 кв метра и мисля че изобщо няма да е добре с този цвят. Кажете какво да правя докато има време и не са започнали да боядисват. Дали може да се разреди с бяла боя да кажем? Лошото е че не е от евтините бои и не мога да си позволя да я изхвърля просто и да поръчам нова....
Имай предвид, че латекса нанесен на голяма площ изглежда по тъмен от палитрата от която сте избирали.
Направи проба на стената както са те посъветвали и другите може да изглежда различно като е изсъхнало. Така ще прецениш да не би да са ви объркали цвета при тонирането в магазина.
Ако не ти харесва и не може да се промени цвета - може да комбинираш с тапет или да боядисаш като цокъл по-тъмното и да си поръчате по светло.

# 123
  • София
Имай предвид, че латекса нанесен на голяма площ изглежда по тъмен от палитрата от която сте избирали.
Направи проба на стената както са те посъветвали и другите може да изглежда различно като е изсъхнало. Така ще прецениш да не би да са ви объркали цвета при тонирането в магазина.
Ако не ти харесва и не може да се промени цвета - може да комбинираш с тапет или да боядисаш като цокъл по-тъмното и да си поръчате по светло.
   Еи това дистрибутура чак след като ми го донеси се сети да го каже... Но вече беше късно, добре че за останалите стаи сме наблягали на светли пастелни цветове и съответно проблема не е толкова осезаем.
   Обмислям да взема още бяла боя и с това тъмно розово да боядисаме само едната стена, после остатъка да го разредим с бялата и останалите стени да са с по-светъл нюанс...

# 124
  • Банкя
   Обмислям да взема още бяла боя и с това тъмно розово да боядисаме само едната стена, после остатъка да го разредим с бялата и останалите стени да са с по-светъл нюанс...

Това е добро решение, но преди да направите по-светлия нюанс, си отдели малко от яркото, да си имаш, ако ти се наложат малки репарации. Същата процедура е желателна и с новото розово, тъй като няма да има фабричен номер и трудно ще го нагодиш още веднъж. Peace

# 125
  • София
  О да за новото розово се притесняваме, че вече няма да е с точен номер, освен накрая всяка стена да стане различен нюанс...
  Да не коментирам разговорът между майсторите ми и дистрибутура. На него му казах точна квадратура и цвят и помолих да сметне с аванс нужното количество. Донесе той кофите и майстора веднага отсече, че това няма да му стигне. Дистрибутура му заяви, че има опит и го е сметнал точно, но моят майстор продължава да твърди че няма никакъв шанс. В събота се почва боядисването и ще видим къде е истината, засега още чакат обърнатите прозорци да изсъхнат....

# 126
  • Банкя
Ако наистина имаш притеснения, че боята може да не ви стигне, най-добре боядисвай стените една по една, тоест 2-3 ръце на едната и след това следващата. Peace
Но пък майсторът ви едва ли ще се навие, защото ще отнеме повече време. Thinking

# 127
 О да за новото розово се притесняваме, че вече няма да е с точен номер, освен накрая всяка стена да стане различен нюанс...
  Да не коментирам разговорът между майсторите ми и дистрибутора. На него му казах точна квадратура и цвят и помолих да сметне с аванс нужното количество. Донесе той кофите и майстора веднага отсече, че това няма да му стигне. Дистрибутора му заяви, че има опит и го е сметнал точно, но моят майстор продължава да твърди че няма никакъв шанс. В събота се почва боядисването и ще видим къде е истината, засега още чакат обърнатите прозорци да изсъхнат....
Всички майстори, като че ли една майка ги е раждала.Все не им стига боята и накрая остава толкова боя, че магазин за бои да отвориш.А относно цветът, ние скоро правихме ремонт на детската стая, цвета, който харесах трябваше да бъде розов, но като го нанесохме на стената се оказа цикламен newsm78.Не го променихме и сега след като сложихме и мебелите мисля, че добре стои и даже ми харесва. Grinning

# 128
  • София
  Утре ще се опитам да говоря с тях и да ги убедя да оставят по една стена, ако сне стигне да добоядисваме отделни стени, а не след първа ръка да се чудим какво да правим с друг цвят. Ще ги накарам да почнат от спалнята, там е бледо лилаво, ако не стигне ще поръчам още лилаво и едната стена в детската може да е лилава, а за другите да остане розово като го разредим с малко бяла  Simple Smile

# 129
  • Бургас
Aila, дано всичко се получи така, както го искате. Hug А за коя марка боя става въпрос?

# 130
  • София
  Капарол. Днес трябва да е почнал спалнята да боядисва майстора и след малко отивам да видя какво е станало и как се получава.

# 131
  • София
Aila, ние също имахме драма с жълтото в стаята. Избирахме го в Бриколаж уж много внимателно, за да е топло и меко и когато мацнахме се оказа лимонено жълто, ама направо да ти прискърцат зъбите.  Confused Отидохме да попитаме какво може да се направи и те ни го взеха и го промениха към по-топло жълто, само че този път избирахме цвета не в магазина, а отвън, на естествена светлина.
Така че отиди там, където си купила боята и говори с консултантите, ще ти помогнат.

Аз искам да попитам какво е синьото, като марка и каталожен номер?
Защото и аз съм се спряла на Мечо пух, но синьо и зелено. Една стена синя, една зелена.

# 132
  • София
Аз мисля да пребоядисам детската в зелено.
Имам идея да е едноцветна или двуцветна, като тъмния нюанс е отдолу, а светлия отгоре, разделени вълнообразно. Бяхте показвали подобна снимка преди време. Как се рисува вълнообразната линия и дали по този начин не се смалява оптически помещението? Отделянето няма да стане с лепенка, защото линията не е права. Колко нюанса трябва да е разликата в двата цвята и на каква височина от пода?

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 12:29 от kalimbi

# 133
Aila,
Боята "Капарол" ми бе доста настойчиво препоръчана преди няколко месеца.Тогава имаше тема-"Каква боя да избера" или нещо подобно и запитах дали някой я е ползвал,но никой не ми отговори.Дистрибуторът твърди,че там,където с българските бои се налага да се боядисва 3,дори 4 пъти,с Капарол са достатъчни 2 ръце.Демонстрира ми как бърше петно с вода и после не личи нито петното,нито водата.Идеална покривност и т.н. Не съм стигнала до боите още,но почти ми е време.Много ще съм благодарна,ако ми кажеш какво е поведението на боята и доволни ли сте.
И естествено,че ако майсторът е свикнал да боядисва с българска боя и боядисва 3-4 ръце,то смята,че ще му трябва повече боя.

# 134
  • София
  Така майсторите днес завършват боядисването с боята капарол. Основно я избрах заради качеството и марката, а имено да е безвредна. Още не мога да дам отзиви, освен че ми харесва, но малко съжалявам за избора си на розовото. Разбира се хитрият ми майстор без изобщо да се допита до мен си е побългарил нещата. Например бях купила грунд на капарол, в който той добавял от бялата боя, защото така основата му ставала по-бяла и хубава... След това така адски разреждаше боята с вода, дистрибутура му каза макс май 5 процетна, че не ми се говори и въпреки че твърдеше че няма да му стигне покрай разреждането му и остана. Мината е на две ръце в момента и така ще си и остане. Съответно грунд остана, бялата пък не стигна и сега тавана на хола ми е с обикновенна Леко, но вече нямах нерви да се занимавам... От капарол пък като поисках да си взема само 2-3 литра бяла боя ми казаха, че са единствено на разфасовки от 11 литра и се отказах.
  Ако желаеш утре ще изчистят и ще снимам и мога да кача тук снимки, тъкмо да дадете идеи за разположението на леглата в детската. Ако искаш няма пробем да дойдеш и да видиш самите стени и боя в Младост 4 съм. Просто нямам с какво да сравнявам тъй като досега съм била с тапети...

Общи условия

Активация на акаунт