Покажете си детските стаи -11

• 120 734
  • 736
  •   1
Отговори
# 420

Госпожице, отвътре има ли обръч или с какво се пълни вашата люлка? Ние имаме такава от няколко години (също и хамак и ги сменяме), но все не уцелвам удачно пълнене.

Изчетох ви, стаята на Зори е прекрасна, и аз много харесвам такъв тип стаи, но подозирам че някъде в бъдещето ще ме огрее да направя такава. Някой беше предложил и стена със скрапбук хартии, което много ми хареса също, мисля да го приложа в спалнята Simple Smile
Имам една много синя стая (оставих избора на цвят на дъщеря ми и мъжа ми...), като трябваше да е съвсееем леко загатнато синьо... Сега дори и тавана е син. Бррр. Бях решила да рисувам облачета, но все повече се разколебавам. Със сигурност ще има дърво, което мислех да е реалистично, но вече силно се замислям за стилизирано бяло. Леглата са две полувисоки от Юск, с идеята всеки да си има своето кътче отдолу. Има и два скрина, чамови, които някой ден ще направя бели (както и леглата вероятно). Сега се чудя какво бюро да измисля, че щерката е първокласничка. Няма много място и ще се пъха под леглото й, но се чудя по какъв точно начин.

# 421
  • София
Алегрина Мактубиан, потърси в гугъла high-sleepers или mid-sleepers. Аз също мислех да направя такова легло, че дъщеря ми и тя ще е първокласничка, но заради малките се отказах, много са високи леглата. Ще ги направя направя средно високи, но бюрото ще бъде отделно.
На мен стаята на Зори също много ми хареса и аз съм търсила идеи от подобен тип стаи  Simple Smile
...........

Саманта, Ане, Акси, благодаря за включването.
Леглото съм го дала като примерно, няма да изглежда така, ще си има две стълбички и обграждащи плоскости и то по-високи, подобни на това легло
http://www.marksandspencer.com/Marks-and-Spencer-Station-Bedstea … amp;rh=&page=
Мислехме да сложим и решетка между възглавниците, но нещо не ми се видя удачно, мъжът ми предложи да направим декоративна правоъгълна възглавница, по-голяма и висока, но не знам дали ще реше проблема, общо взето мисля като Ане, че всяко дете трябва да си има ъгълче, по-далеч от другото.
Всъщност аз не уточних, че също трябва да сложа три легла в стаята, на каката съм отделила едната стена, в другият ъгъл (около 3 на 5 метра са стените) трябва да сложа леглата на момчетата и един трикрилен гардероб, всъщност вече клоня към двукрилен, защото ще бъде само за закачалки и трикрилен ми се струва голям, аз почти не слагам детски дрехи на закачалки.
Единият ми вариант е да сложа леглата в ъгъла, като това което показах, а гардеробът да бъде между прозореца и леглото. Но освен че ме претесняват леглата, не ми харесва че и гардеробът се пада при прозореца (той е плътно до стената, голям и доста нисък), по-подходящо ми се струва гардеробът да е на малката стена срещу прозореца, но пък нямам място. Има ли някакво правило къде да е гардеробът?
Вторият ми вариант е да сложа гардеробът на малката стена, а леглата да ги наредя едно до друга на дългата, но ми е малко скучно така, а и на каката леглото ще е на отсрещната стена
И третият който ми хрумна от предложението на Акси да сложа шкафче между леглата (Акси много ми хареса идеята, но ще ми отнеме място така, ако отделно сложа и гардероб) е да сложа нещо като шкаф-гардероб, който да е широк колкото леглото, за да не се получава разлика в ширината и да е около 170 висок (леглата ще бъдат около метър и малко високи) и няма да има голяма разлика.
Ако някой разбра нещо от среднощните ми писаници и може да се включи по моя проблем ще съм много благодарна   bouquet

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 02:19 от tanini

# 422
  • София

Цитат
Госпожице, отвътре има ли обръч или с какво се пълни вашата люлка? Ние имаме такава от няколко години (също и хамак и ги сменяме), но все не уцелвам удачно пълнене.

Аз купих същата от ибей ( да не видя нещо Crazy) и там в описанието пишеше, че вътре има надуваема възглавничка, което ми се стори удачно!

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 10:31 от Rima

# 423
  • София/Осло

Алегрина,да надуваема възглавничка има  Hug Виж този вариант на бюро- може да се вгради и при самото легло или м/у шкафовете ,без да е нужно да се оставя празно място под него http://www.comfort.bg/interesno/1097/Image/tgr42_2a.jpg..Аз направих такова бюрце, само че в спалнята-но то пада надолу, а не се прибира на релси ..дано ме разбра  newsm78..Подобно на това, но пада надолу ,вместо нагоре http://www.napravisam.bg/forum/files/__211.jpg

Рима ,ти все пак я купи  Mr. Green

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 10:04 от Госпожичка Клавèл

# 424
  • София

Като луд с къртечнина съм  Laughing

# 425
  • София
Алегрина Мактубиан, тук има доста идеи за оползотворяване на пространство под легло.

# 426
Много благодаря за предложенията, определено има интересни идеи! Hug
Падащо или вдигащо се не ми се иска да е, защото риска да се ударят/прещипят моите особено "кротички" деца е голям. Вероятно мъжа ми ще направи някакво такова.
Изнамерих картинка на дърво, което харесва на всички ни, остава да успея да го прерисувам. Без хрърча … 9;та,  а самите листа се чудя дали да не направя цветни от хартии или поне част от тях, а другите бели.
Мда, знаех си че люлката има още нещо за нея, просто много се събира иначе. Може да измисля някой пояс  Thinking

# 427
Здравейте   bouquet
Решила съм за детската да си направим 2 фотьойлчета тип барбарон. Взела съм си калъфи за пуфовете, но нямам пълнеж. Някоя от вас правила ли е пуфове сама? И от къде мога да си взема полистиренови топчета за пълнеж?
Благодаря   bouquet

# 428
Понеже стана въпрос преди няколко страници за хартиени абажури - намерих си в ДОМКО.  Grinning Вчера си купих семпла бяла хартиена топка.
Още не сме го монтирали, защото предстои шпакловка, боядисване на тавана и лепене на тапети. Според мен ще пасне на стила на стаята, но и да не ми хареса как стои, поне няма да ме е яд да го сменя. Струва 12.99 лв.
Харесах си и серия тапети, ама много видове в нея и всичките ми допадат! Сега съм взела по една ролка за мостра и ще умувам как да ги комбинирам. Май отивам на варианта с разноцветни дюс стени и много пестеливо използване на ролката с мотивчетата и фриза. Ще видим какво ще излезе накрая...

# 429
  • Страната на чудесата
Показвам процеса на преобразуване на нашия хол в детска стая
http://www.facebook.com/photo.php?pid=499831&l=c80bf7b041&am … d=100000090733656
Първите снимки са на това помещение.

# 430
# 431
  • Пловдив
Лъки, тези делфини ми взеха ума  Mr. Green
Браво! Страхотно изглеждат  Peace
Представям си колко мечтане ще пада с поглед зареян някъде там  Joy

# 432
Здравейте и от мен!
нагледах се на много красиви идеи и реализирани мечти! ще трябва да направя стаята на Амалия и вашата тема ще ми бъде безкрайно полезна... Засега само разчистваме багажа, който бяхме натрупали там.
Иска ми се да й бъде удобно, но и цветно вътре. Дано успеем да й създадем комфорт.

# 433
Здравейте момичета,

Имам да правя две детски стаи на малко момченце на 2 г и сестричка на 3 год. Само дето те напоследък искат да спят заедно  Mr. Green, но сигурно ще е за кратко затова в новото жилище ще са отделно.

Да питам за люлките на Икеа, как сет ги закачили за тавана? СТабилно ли е? Силно ли се люлеят, тоест далеко ли са от стени, прозорци?

# 434
  • София
Lucky Plam делфина е просто уникален. Може ли да споделиш художника приятел ли ви е или се занимава с това. Ако работи това, може ли координати и цени евентуално?

Общи условия

Активация на акаунт