Покажете си детските стаи -11

• 120 742
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
майчета, а замисляте ли се как се сменят чаршафите на 2 етаж? изобщо как се оправят- слагате една стълба до леглото и действате ли? за мен това е най-неудобното нещо, което съществува Shocked нека се включат майки, които ползват такива легла от години да видим какво ще кажат

# 196
  • София
майчета, а замисляте ли се как се сменят чаршафите на 2 етаж? изобщо как се оправят- слагате една стълба до леглото и действате ли? за мен това е най-неудобното нещо, което съществува Shocked нека се включат майки, които ползват такива легла от години да видим какво ще кажат

При нас има малко "коридорче" м/у леглото и стената
Така е доста по-удобно и леко приведена заради тавана го оправям за 5 мин.  Peace

# 197
  • На морето!
Видях страхотни детски стаи тук и искам да покажа и нашата бебешко-детска стая.  Simple Smile

http://beborina.snimka.bg/other/dom.440383.19583704

В момента търся нов килим и завеси,като ги сменя ще се похваля отново.   Hug
Много е хубава, много, много свежа и разбира се детска!

# 198
  • Пловдив
И аз виждам тук страхотни детски стаи,да са живи и здрави всички дечица и безгрижно детство в тях   Heart Eyes

И ние сме в етап на ремонт,детската е още на идея боядисване,но идеята за обзавеждане е в на мама главата само,все още търсим кой ще го реализира Simple Smile Проблем май ще ми дойдат по-скоро аксесоарите,малкия е фен на маккуин и иска такова килимче,за сега видях само в домко но ужасно малки 90 на 120.И абажур не мога да му харесам,едни пласмаси,ужас просто Sad Дайте съвети  Praynig

# 199
# 200
  • София
Стаята на моите госпожички изглежда така:

http://ruba.snimka.bg/children/detskata-staya.517338.19605610

# 201
  • в моя свят на мир и любов

При нас има малко "коридорче" м/у леглото и стената
Така е доста по-удобно и леко приведена заради тавана го оправям за 5 мин.  Peace

Това, на което трябва да се обърне внимание е височината на тавана над долното и над горното легло - обикновено не е достатъчна и действа доста подтискащо.
Това легло, което си показала е хубаво, но след като го оправяш леко приведена, значи до тавана има разстояние от около 1.5м. При стандартна височина на стаите, то ако има легло отдолу, разстоянието до горното ще е по-малко от метър.

# 202
  • София

Тази идея с бюрата много ми допадна Simple Smile

Аз искам да имам три единични легла един ден в детската. За съжаление още не мога да го измисля как точно да стане, защото не е особено голяма. Приемам всякакви идеи.
Детската е така горе долу - http://media.snimka.bg/6676/019607612.jpg
Широка е почти три метра и макар да съм написала 6 метра общо е дълга малко под шест метра. Като там където е тъмната линия е повдигнато като подиум десетина сантиметра, тъй като беше тераса тази част някога. Отстрани има също 30 см колона както и трегер отгоре на тавана на същото място. Входа е долу в ляво, а по далечната стена е с прозорци и врата към терасата. Отстрани има също врата, която преди е водела от спалнята към терасата, а сега е като преходна към детската. Може би един ден щя я махнем тази врата, но засега си стои.
Как да наместя три единични стандартни детски легла? На подиумчето мисля един ден да има бюра.

Последна редакция: пн, 12 юли 2010, 18:51 от Aila

# 203
  • София
Това, на което трябва да се обърне внимание е височината на тавана над долното и над горното легло - обикновено не е достатъчна и действа доста подтискащо.
Това легло, което си показала е хубаво, но след като го оправяш леко приведена, значи до тавана има разстояние от около 1.5м. При стандартна височина на стаите, то ако има легло отдолу, разстоянието до горното ще е по-малко от метър.

В миналата тема бях пуснала снимки на нашата стая, ето пак, да се добие представа. Височината е по-малка от 1.5м., даже има един трегер, покрит с окачен таван, то се вижда на снимките. Важното е да има коридорче м/у стената и леглото за да може да се минава и да се оправя леглото. Без коридорче пак става, но ще е по-неудобно. 
Отдолу е ниша за играчки .

# 204

Стилна е!  Peace

Аз не съм фен на двуетажните легла. При нас големият батко имаше такова. В началото - голяма радост, той сам си го избра. С течение на времето му писна да се катери по стълбата и накрая си смъкна дюшека на земята. Ами, то си е неудобно, особено ако детето става нощем да ходи до тоалетна. При нас го нямаше проблема с разстоянието до тавана, защото под леглото има нисък гардероб, чекмеджета и етажерки, но при долно и горно легло... струва ми се, че на едното от двете ще му е доста схлупено...

# 205
  • burgas
Много са ви красиви детските стаи. smile3501Нашата в момента също е в ярки цветове-синьо и зелено с детски мотиви, килимче на мечо Пух ,весел абажур и мнооого играчки.Сега мислим да я направим в бяло и черно,секцията е в такива цветове,леглата мисля да са бели ,госпожицата иска чернобял килим,дано не стане много строга обстановка Sick

# 206
Имала съм двуетажно детско легло, което претърпя най-различни вариации. Интересно за игра, но неудобно за спане на малки деца. Тогава децата ми бяха на 2 и 4 години. През нощта не можех да спя, чудейки се дали детето, което спи отгоре няма да падне. Вечер непрекъснато търчах да погледна, дали някое няма да падне от там.
Освен това веднъж спах отгоре и ми беше доста тясно и задушно, ама аз си страдам от клаустрофобия, така че може да не съм критерий. Ето леглото и детската стая в най-различни модификации:

http://luda1.snimka.bg/children/detska-staya-luda.143722

В края на краищата срязахме двуетажното легло и направихме две отделни легла.

Последна редакция: пн, 12 юли 2010, 22:31 от luda

# 207
  • София
Имала съм двуетажно детско легло, което претърпя най-различни вариации. Интересно за игра, но неудобно за спане на малки деца. Тогава децата ми бяха на 2 и 4 години. През нощта не можех да спя, чудейки се дали детето, което спи отгоре няма да падне. Вечер непрекъснато търчах да погледна, дали някое няма да падне от там.
Освен това веднъж спах отгоре и ми беше доста тясно и задушно, ама аз си страдам от клаустрофобия, така че може да не съм критерий. Ето леглото и детската стая в най-различни модификации:

http://luda1.snimka.bg/children/detska-staya-luda.143722

В края на краищата срязахме двуетажното легло и направихме две отделни легла.

Супер е   Heart Eyes  Какви са ти били притесненията за падане, нали има предпазна решетка? Отдолу много ми хареса " беседката", както и апликациите в/у шкафовете. Така ли ги купихте или ги правихте?

# 208
Супер е   Heart Eyes  Какви са ти били притесненията за падане, нали има предпазна решетка? Отдолу много ми хареса " беседката", както и апликациите в/у шкафовете. Така ли ги купихте или ги правихте?
Дете, на 4 години много се върти и спи едва ли не с главата надолу, или с краката наполовина извън леглото. Аз поне скачах при всяко завъртане, да не би да падне.
Иначе за игра е супер. Ама другото беше едва на 2години и все ми беше свито сърцето като се качи горе.

Тези гардеробчета ги купихме така, но апликациите представляват парче от шперплат, изрязано в съответната форма и боядисани с подходяща боя. Залепени са здраво за вратичките.
Сега се замислих, че тези гардеробчета ги ползваме от около 6 години и не са мръднали.

# 209
Дете, на 4 години много се върти и спи едва ли не с главата надолу, или с краката наполовина извън леглото. Аз поне скачах при всяко завъртане, да не би да падне.
Иначе за игра е супер. Ама другото беше едва на 2години и все ми беше свито сърцето като се качи горе.

Абсолютно! Точно така е!  Peace Аз имам дете на почти 4 г. и наистина се върти по цяла нощ. Често събирам крака, стърчащи между пречките на леглото (заради това още си държа бебешкия обиколник и той помага в част от случаите), оправям го, понеже в съня си е намотал завивките и се е пльоснал с дупето върху тях и главата надолу... не ми се мисли какво щеше да бъде, ако спеше на високо легло с опция за пропадане ooooh!. Веднъж заспа по средата на спалнята ни и понеже не го преместих веднага, а реших първо да си свърша нещо, успя и от там да се изтърси. Много се стресна и рева, но му нямаше нищо, понеже спалнята е ниска, а отдолу е дебел мокет, освен това падна омотан като пашкул в пухената завивка  hahaha. Но високо легло - не! Даже в будно състояние няма да съм спокойна. Наскоро двегодишното детенце на моя приятелка падна от горното легло, докато си играеше там с кака си и получи мозъчно сътресение. Sad Зная, че когато стаята е малка, понякога това е единственото решение, но ако мога да побера две отделни легла, никога не бих избрала двуетажно.

luda, стаята на децата ти е направена с много любов! Heart Eyes Сигурна съм, че я обожават. И аз бих си играла с кеф на такова място  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт