Покажете си детските стаи -11

• 120 639
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
стаята макуин е много хубава, на мен лично също доста силни ми идват цветовете, ама нали да са доволни малките Grinning
иначе аз имам едно въпросче за детска, малко не по темата, ама...- може ли някой да даде идея как да застопоря килима да не мърда ( без да е защипан с мебел), че детето като играе го мести по целия под, отдолу е ламинат и се хлъзга просто ; на първо четене се сетих за двойно лепяща лепенка, ама не може да се залепи за килима; ако се сетите нещо , моля споделете newsm78

# 706
  • София
  В една от еко темите, обсъждахме че има някакви специални неща, които се слагат за да не се плъзга, но не обърнах специално внимание. Попитай в някой магазин за килими например.

# 707
Aila,мерси, ще звънна по тел. да питам дали имат такова нещо, че да не се разкарвам напразно с тумбака Grinning

# 708
иначе аз имам едно въпросче за детска, малко не по темата, ама...- може ли някой да даде идея как да застопоря килима да не мърда ( без да е защипан с мебел), че детето като играе го мести по целия под, отдолу е ламинат и се хлъзга просто ; на първо четене се сетих за двойно лепяща лепенка, ама не може да се залепи за килима; ако се сетите нещо , моля споделете newsm78

Съвсем си е по темата, нали за детска говорим.  Grinning Записвам се да следя отговорите, че и ние сме вече с ламинат и предстои покупката на килим. Даже се бях замислила вместо 1 голям да взема няколко по-малки, за да мога да ги пера лесно (признавам си, че си правех сметката да ги тикам директно в пералнята, защото харесах едни меки от 100% памук), но ако не мога да ги фиксирам на пода си представям какъв ужас ще бъде... с двата тайфуна.
И аз си мислех за двойнозалепяща лепенка, но дори да ставаше, като знам после как се чисти лепилото от нея...  Confused Трябва да има по-интелигентно решение... някаква гумена подложка или нещо подобно. newsm78

Аз имам един въпрос относно стандарта на юношеските легла, тъй като ми предстои да поръчам такова (за мене). Значи, проверих матраците. Според тях стандартите са:
В чужбина:
- 80х190
- 90х190

В България:
- 82х190
-90х190

Първият ми въпрос беше кой размер да поръчам - по-тясното, или по-широкото? Всъщност, вече почти съм решила в полза на по-тясното, за да не отнемам от пространството за игра на децата (надявам се, че няма да ми е некомфортно, предвид компактните ми габарити), обаче тези стандарти съвсем ме объркаха  newsm78. Матраците, които се продават в България, включително италианските такива (Magniflex), са с размери 82х190. Значи ли това, че първо трябва да купя матрака и по него да направим леглото?

Последно ще ви досадя с въпрос относно матрака Junior на Magniflex - може ли някой да сподели впечатления от него?

# 709
Моят съвет е първо матрака,а по него да правите леглото. Ние така направихме. А и размерите, които са стандартно заложени не всички производители ги спазват до сантиметъра, което пък може да се окаже фатално впоследствие и да не пасне вече готово изработеното легло на матрака.

# 710
  • София
много е хубаво ....ама не е ли малко множко това червено. newsm78чувала съм че това е доста силен цвят за дете.непрекъснатия контакт с такъв цвят е малко изнервящ. има статии които съм чела за цветове които са подходящи за детски стаи и са благоприятни върху поведението - дори и само настроението им - е достатъчно. Peaceиначе и на мен ми харесва когато изпълня всяко фенско желание на малките - така им греят очетата... Hug Laughing
Само на  снимките изглежда множко  червеното LaughingНа живо е много свежо и различно,а и семплите цветове не ми се връзват на дизайна на апартамента.Като застанеш в стаята нямаш усещане за прекалено червено-паркета е бял,стените и те са бели до половината,завесите и те са бели,мебелите не са само червено -има и сребърно,така че не мисля че цветя изнервя малкият,пък и той си е достатъчно темпераментен,то няма накъде повече JoyА за обзавеждането на апартаментите ни никога не съм ползвала дизайнери нито съм чела статии за цветове,всичко сме го правили по усет и смея да твърдя че е станало много добре CrazyА и всеки си има усещане и вкус за цветовете Peace

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 14:34 от danielad

# 711

...........иначе аз имам едно въпросче за детска, малко не по темата, ама...- може ли някой да даде идея как да застопоря килима да не мърда ( без да е защипан с мебел), че детето като играе го мести по целия под, отдолу е ламинат и се хлъзга просто ; на първо четене се сетих за двойно лепяща лепенка, ама не може да се залепи за килима; ако се сетите нещо , моля споделете newsm78

Има едни гумени подложки, продават се в дом.потреби има ги и в Метро. На готови рула са, много тънки с дължина към120/130 и широки 40/50см.

ето ги http://www.bikudo.com/photo_stock/57872.jpg

Имах същия проблем с килима в детската, вършат чудесна работа.
.

# 712
Да, мислех си и аз за тях, но как се закрепват за килима?  newsm78 Илу просто се слагат между килима и ламината? Така става ли?

# 713
Просто се слагат между килима и пода. Удобни са много. Не се хлъзгат килимите.

# 714
Мерси за съвета.   bouquet Като купим килимите, ще пробвам.

# 715
При нас тези подложки не действат, пързалям се заедно с килима и подложката отдолу се нагърчва.

# 716
  • Русе
При нас тези подложки не действат, пързалям се заедно с килима и подложката отдолу се нагърчва.

Същата работа. Накрая двойно тиксо и вече над година килима не е мръднал    Peace

# 717
  • Пловдив
Аз съм сложила под килима от по-дебелите гумени пътечки. Продават ги на метър, всъщност са постелки за баня, ползват ги и като пътечка за йога.
На първо време опитай да сложиш под килима детски гумен пъзел. Предполагам всеки има по един такъв в повече. Залепила съм частите с тиксо.

# 718
  • София
Има си специални подложки за под килим. Като гумена мрежичка са и задържат и доста големи килими. Провери в големите магазини тип Бриколаж, Практикер и тн..

# 719
  • при моите любими
Като си говорим за килими, ето какво намерих http://getitbg.com/product/2458/hg-preaparat-protiv-hlazgane-na- … ozhki-v-bani.html  Не съм го изпробвала и не знам дали има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт