Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 31

• 32 365
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
Уверявам те от личен опит, че не си права!  Peace
Това няма никакво значение кой е прав и кой не е, стратегията е да се очернят всички персонажи във филма, та дано Ф-е белне малко, но не би.  Laughing Laughing Laughing
... Към това бих добавила още и: "защо въобще се хабите?", ама... Tired Wink
Правилно! Повече няма да отговарям на измислени, безсмислени и преувеличени аргументи.

# 76
Майката за това е майка и единствена,защото чете "в душата и разбира очите",колкото и в даден момент да е на разстояние .Ферхунде и каза,че това е неиният дом и в него няма място за двете.Навлизането в личното пространство е много важно ;при Текин нямаше къде да проведе телефонен разговор,за да излезеш трябва да се обадиш и осведомиш всички и пр.,а и във всеки момент някой може да нахлу в стаята ти.
Другите имат жилища,но не са тяхни и когато се фръцнат бягат при сем.Текин.
Има разлика от собствено жилище и това да живееш при някой!

# 77
Като има само майка си Ф-е (soya-fen  извинявам се, че го ползвам  Praynig, само този път се изкуших) защо и крещи?! Тя снощи си каза, че НЕ може да има всичко, което иска. Като ядосано инато дете е, нали е голям човек. На нея все някой и е длъжен и виновен за нещо!!! На крива ракета космоса и пречи!

# 78
Въпрос на гледна точка Peace

Man_In_Black Всеки човек греши,всеки учи своите уроци и така се развива-това е вярно.Но родителите са тези,които освен да направляват/без насилие Naughty/ трябва и да подкрепят своите деца,да ги учат,но и да им дават възможност сами да грешат.,и сами да поемат отговорност за действията си.
За съжаление родители като Али Ръза дават лош пример като родител-утре и Шефкет ще направи една сюрия деца и ще ги връчи на най-голямото и образованото,и тъй до безкрайност.
Не може да съдиш другите,а себе си не,особено родител трябва да предвижда всички варианти,преди да каже и направи нещо.И щом подхожда така праволинейно и към него така утре ще се обърнат нещата.Животът е низ от компромиси,чувствата са тези,които ни събират и разделят с дадени хора,но разумът и сърцето са тези,които трябва да водят хората в отношенията им.
sinite o4i Точно това е Ферхунде,едно голямо ,но непорастнало дете,което иска своето детство,с хубавите играчки,семейството,майката и домът,спокойствието и любовта,за това и толкова болезнено прие раздялата със сем.Текин.Защото за нея това бе идеалното семйство в мечтите и,разочарованието и бе огромно. Бях писала в предните постове за Ферхунде,където обеснявам по-подробно защо не приема майка си-защото не е преодоляла и не и е простила проваленото си детство,но най-вече на себе си не може да прости и за това е  агресивна не само към другите,а и към себе си.

# 79
            Hug  bouquet

# 80
Нали не сте забравили че петък е деня, в който предлагаме категория за номинации за гласуване за следващата седмица.  Crazy
Заради донякъде позитивните серии снощи и непрекъснатите призиви да търсим доброто във всяка една ситуация решихме категорията, в която ще се предлагат номинации за другата седмица да бъде следната:
"Най-силно и стилно присъствие във форума"
В нея ще се гласува за потребители, които се включват активно в обсъжданията и дискусиите във форума, изразяват се добре, дават ясни и точни аргументи в защита на тезата си и не нападат със злобни забележки и коментари хората, които са на противоположно на тяхното мнение.  Peace
Предлагайте, пък аз ще записвам всяко едно предложение.  Hug

# 81
Семейство Текин се справя задружно с проблемите, карат се, обичат се и пак задружно празнуват. А Ф-е като някое зверче се натика сама в оня апартамент, да си обмисля на спокойствие интрижките и никой да не й безпокои заспалата съвест.
Соичка, и вчера го обсъждахме това, ама и сега не се сдържам Laughing Hug Кога сем. Текин са се справяли задружно с проблемите си?!? Като възникне проблем, по принцип знаят 1-2-ма, след това постепенно научават и останалите, като задължително всичко се крие от Али Ръза до последно Naughty Даже Седеф и Нехир научават преди него понякога Laughing Кое му е задружното на това?!? То е лесно всички да са задружни около масата на някой празник, ама иначе.. Sick
И подчертавам, че това не го казвам за да стане Ферхунде "по-бяла" Whistling Peace
Номинациите ми са ٠•● Dega ●•٠ и gargamela Hug

# 82
Хъм това ще ме затрудни  NeWS78 Аз ще гласувам за Ледена кралица и Cheburashka мисля,че се изказват винаги точно и ясно удоволствие да се четат коментарите им!

# 83
Семейство Текин се справя задружно с проблемите, карат се, обичат се и пак задружно празнуват. А Ф-е като някое зверче се натика сама в оня апартамент, да си обмисля на спокойствие интрижките и никой да не й безпокои заспалата съвест.
Соичка, и вчера го обсъждахме това, ама и сега не се сдържам Laughing Hug Кога сем. Текин са се сравяли задружно с проблемите си?!? Като възникне проблем, по принцип знаят 1-2-ма, след това постепенно научават и останалите, кат задължително всичко се крие от Али Ръза до последно Naughty Даже Седеф и Нехир научават преди него понякога Laughing Кое му е задружното на това?!? То е лесно всички да са задружни около масата на нкой празник, ама иначе.. Sick
И подчертавам, че тива не го казвам за да стане Ферхунде "по-бяла" Whistling Peace
Номинациите ми са ٠•● Dega ●•٠ и gargamela Hug

И аз не виждам нещо задружно единствено,когато имаха нужда от пари за дълговете на Шефкет,макар че някой само обещаха и до там  Tired Попринцип в семейството им е пълен хаус вместо да се облегнат на рамото на Али Раза,като глава на семейство те крият всичко от него..В повечето случеи страдат и съжаляват след това!

# 84
Темата е по-невероятна от всякога  bouquet  bouquet  bouquet

# 85
Донякъде всеки вижда това което му се иска да вижда. Може да е и въпрос на душевна нагласа – аз предпочитам да обръщам внимание повече на позитивните страни, там където преобладават , даже и там където не преобладават. При семейство Текин, при Нехир, Седеф, Ахмет, при Фикрет, Тахсин, Яман, Гюлшен, Нурдан и др. позитивните черти преобладават широко. При Оуз също има симпатични черти. При Ф–е широко преобладават негативни черти. Тук-там слаби проблясъци. Напълно разбирам персонажа на Ф–е, много добре е изграден, правдиво,  но не оправдавам постъпките й. Признавам че предизвиква съжаление в неспособността си да обича, да бъде добра, щастлива, да бъде обичана, тъй като самата тя в детството си не е имала любов и сигурност, но това не значи че може да бъде оправдана за измамите, интриганството, изнудването, интересчийството. Именно за това тя е винаги сама и нещастна, а Текинови и другите - заедно в мъка и радост.

П.П. Най-силно и стилно присъствие? Али Ръза, въпреки че напоследък влиза по-рядко. Има много други, които ми харесват и импонират.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 19:49 от soya-fen

# 86
  • Варна
Не знам дали някой го е писал вече но от 2 юни няма да дават Листопад в сряда защото почва нов сериал http://www.btv.bg/news/spetsialno/story/1293822938-Kavanch_Tatla … ama_zavinagi.html

# 87
Донякъде всеки вижда това което му се иска да вижда. Може да е и въпрос на душевна нагласа – аз предпочитам да обръщам внимание повече на позитивните страни, там където преобладават , даже и там където не преобладават. При семейство Текин, при Нехир, Седеф, Ахмет, при Фикрет, Тахсин, Яман, Гюлшен, Нурдан и др. позитивните черти преобладават широко. При Оуз също има симпатични черти. При Ф–е широко преобладават негативни черти. Тук-там слаби проблясъци. Напълно разбирам персонажа на Ф–е, много добре е изграден, правдиво,  но не оправдавам постъпките й. Признавам че предизвиква съжаление в неспособността си да обича, да бъде добра, щастлива, да бъде обичана, тъй като самата тя в детството си не е имала любов и сигурност, но това не значи че може да бъде оправдана за измамите, интриганството, изнудването, интересчийството. Именно за това тя е винаги сама и нещастна, а Текинови и другите - заедно в мъка и радост.

П.П. Най-силно и стилно присъствие? Али Ръза, въпреки че напоследък влиза по-рядко. Има много други, които ми харесват и импонират.
Разбира се,че е въпрос преди всичко на душевна нагласа,но  също и на житейски опит. Peace
А относно номинациите-може би Чебурашка,че винаги намира точните думи;Man_In_Black също за подробните постове и защо не и много други съфорумки,които също хубаво вникват в героите- Ивона1, H0uSse_Baby, красива белла, rozi-maxi   bouquet

Оуз беше по-човечен отново от Шефкет,като му подаде ръка за довиждане.
Ето и Левент,че успя да прозре каква е Ферхунде,нежна като коприна... Sad Понякога е много трудно човек да бъде себе си,от страх,че отново ще бъде наранен.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 20:40 от raliko

# 88
raliko  имаш право само на две номинации, кои да ти пиша?  newsm78

# 89
  • някъде там и аз незнам
Eeeee този път сте надминали и най смелите ми очаквания.Оформлението е просто невероятно HugИмате моите адмираций, newsm51 огромни букети, и  едно голямо smile3501

Общи условия

Активация на акаунт