Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 31

• 32 347
  • 728
  •   1
Отговори
# 30
Момичета малко отклонение от темата.  Blush
Днес е св. св. Константин и Елена, а също така е празник на гр. Пазарджик.  Flutter
Поздравявам всички именници и всички пазарджиклии, които пишат и четат тази тема и им пожелавам много здраве, късмет, лични и професионални успехи.
 smile3525

# 31
  • до една звездичка
Отчасти одобрявам брака на Неджля с Джем. Те са мои фаворити, харесвам много и двамата и при друго стечение на обстоятелствата бих се радвала много за тяхното щастие. За съжаление, обаче, в жовота не се случва както във филмите и аз не вярвам в подобен "рецидив". Не вярвам, че сянката на миналото ще им позволи да живеят щастливо, така, както заслужват!

Ферхунде ме разочарова снощи като интериорен дизайнер.  ooooh! Като я слушах как се пали в "гробницата" на Текинови, как не можеше да понася къщата, в която живее, реших, че когато се сдобие със собствен дом, ще сътвори архитектурно чудо, едва ли не! А то... Пембяни стени, натруфени диванчета, ковьорчета по стените... Изобщо - шарено, натрупано като селка спирка с некролози!  Crazy

Феята, всеки родител се бои и страда най-много заради онези грешки, които впоследствие се обръщат срещу собствените им деца и нараняват най-много тях самите. Страдаме и ни боли когато знаем, че последствията от постъпките, които децата ни не осъзнават, ще наранят най-много тях, макар и след време. Ако е само да нашата собствена накърнена гордост, или за това какво ще кажат хората, например...с мед да го намажеш.  Crossing Arms

Kia, така би постъпил всеки разумен човек. Знаеш, че Джеврието не е от тях! Блазе на снаха ти!  Hug

Браво, браво, браво на създателите и оформители на темата!   bouquet

# 32
Момичета малко отклонение от темата.  Blush
Днес е св. св. Константин и Елена, а също така е празник на гр. Пазарджик.  Flutter
Поздравявам всички именници и всички пазарджиклии, които пишат и четат тази тема и им пожелавам много здраве, късмет, лични и професионални успехи.
 smile3525
Наздраве на всички Константиновци, Елени и пазарджиклии! Drunk

# 33
А то... Пембяни стени, натруфени диванчета, ковьорчета по стените... Изобщо - шарено, натрупано като селка спирка с некролози!  Crazy

٠•● Dega ●• определението ти е просто уникално.  smile3532
Благодаря ти, че ми развесели следобеда.  Hug     bouquet

# 34

Досега за Джафки и Нуниш четох Дон Кихот и Санчо Панса,
Крачун и Малчо, бих добавила Лаурел и Харди,
По им прилича Куко и Пипе! ::
A има и Куцка и Маруцка Laughing

Аз гласувах ДА за брака.
Хората са казали "Първата любов ръжда не хваща",но не всеки се жени за първата си любов,така че мисля,че ще бъдат щастливи,със времето се забравя.Джем ми е много симпатичен и приятен.
Поздравления за темата newsm51!

# 35
За анкетата - НЕ !
Този брак е отново поредното бягство на Неджля.Мисля,че след изпепеляващата страст с Оуз,Джем е тихият пристан.Той както и преди много набързо реши всичко,както и датата за сватбата.
Лошо впечатление ми направиха и сем. на Джем;и те премълчават,нямаха смелостта пред сем.Текин да кажат своите възражения против брака,и защо изобщо отидоха да "искат" булката,след като не я намират за достойна за наследника си?Традицията !??!!!!Тя не е ли фалшива?Трябва ли да се робува на традицията????

# 36
Отговорих с да, защото одобрявам младоженеца.
В случая за любов не може да се говори.Изхождам от следното:
-брак по любов е едно голямо изключение там.
-социалните контакти на тези момичета са много ограничени и плахи, приятелствата с другия пол е много съмнително и неприемливо за околните /не случайно Лейля взе приятеля на сестра си, като че ли са свършили мъжете/, Неджля не смее да общува с момчета /нали един от нейния курс нещо я закачаше, а тя се озърташе страхливо/.
-повечето бракове в страната са нагласени т.е. родителите избират
-може любовта да се появи по-късно в резултат на опознаване
-за това семейство е важно одобрението на бащата към младоженеца, а не чувствата между двамата.
Така че по стандартите на семейството и обичаите в страната брака си е нормален /единят търси чувства, друг удобство и изгода/.Кой има по-силни любовни чувства от тези двамата скоро ще се разбере.

# 37
А то... Пембяни стени, натруфени диванчета, ковьорчета по стените... Изобщо - шарено, натрупано като селка спирка с некролози!  Crazy
٠•● Dega ●• определението ти е просто уникално.  smile3532
Благодаря ти, че ми развесели следобеда.  Hug     bouquet

Канапето цвят каки с тия бели "дантелки" е направо ужасно и още по-ужасна е цялата комбинация с фотьойлите и всичко останало.

# 38
  • до една звездичка
... защо изобщо отидоха да "искат" булката,след като не я намират за достойна за наследника си?...

Това беше ясно. Отидоха единствено за да не огорчат сина си.

п.с. Ауууу, Соя, пък тези лилави фотьойли даже не ги бях видяла!  ooooh!

# 39
  • Майничка
Шапка ви свалям за оформлението на темата!  bouquet

В анкетата гласувах "отчасти", защото бъдещето на този брак, според мен, ще се определи изцяло от Неджля. Пред нея има няколко пътя:
1. В началото да бъде с Джем от благодарност, а после искрено да се влюби в него (това не го вярвам, твърде много огън и страст има в нея, а той малко сушена скумрия го дава).
2. Да не го обикне, но от уважение и благодарност към него да му бъде предана съпруга и да хвърли всички сили да го направи щастлив (и това не ми се вижда вероятно, надушвам у нея силна, макар и към момента хаотична амбиция и не вярвам да я задоволи толкова филантропска цел).
3. Да устиска известно време да бъде обожавана и да си хване любовник (да, ами обицата на ухото, ами какво ще каже татко?) .
4. Да я подгони бясна амбиция да докаже на свекърите си, че грешат и да изрие земята, създавайки (поне привидно) здраво семейство и собствен имидж на жена от висока класа, превръщайки се във втора мадам Сузан и оставяйки малката, объркана Неджля далеч в миналото (те туй си го представям цветно Laughing).

Но тъй като съм прочела ББ в началото, бих прогнозирала, че стартира с вариант 2, преминава през вариант 4 и впоследствие бб се влюбва истински в спомена за Джем.

По другия въпрос - на мястото на Джеврие бих си купила малко, спретнато апартаментче в близост до къщата на Тахсин - хем вече да съм "градска" баба, не някаква си селянка (така де, и обноските ошлайфах, и етикета усвоих Mr. Green), хем Нуниш да ми е под ръка, хем снахата да ми е под око!

Ау, сега видях интериора у Ферхунде - ако не си личеше, че всичко е ново, бих определила стила като "еклектика а ла гаражна разпродажба"! Joy

# 40
За анкетата - НЕ !
Този брак е отново поредното бягство на Неджля.Мисля,че след изпепеляващата страст с Оуз,Джем е тихият пристан.Той както и преди много набързо реши всичко,както и датата за сватбата.
Лошо впечатление ми направиха и сем. на Джем;и те премълчават,нямаха смелостта пред сем.Текин да кажат своите възражения против брака,и защо изобщо отидоха да "искат" булката,след като не я намират за достойна за наследника си?Традицията !??!!!!Тя не е ли фалшива?Трябва ли да се робува на традицията????

Гласувах с НЕ-категорично!Неджля е егоистка,която с този брак се стреми да си изчисти името в обществото ,не и пука за Джем и родителите му,ако поне малко го обичаше,щеше да прави и невъзможното да го откаже от този абсурден брак.И да не причинява такава болка на родителите му,а Джем  е толкова наивен,че като майка на син,сърцето ме боли при мисълта за такъв възможен вариант на моя бъдеща  снаха един ден... Sick Като гледах майка му как плаче зад тези тъмни очила  особено Sad

За апартамента на Ферхунде-може да най-утрепания,ама си е неин! Mr. Green Не всеки има  вродено чувство за уют,пък и нека незабравяме къде е израстнала. Пък и може да е като мен,творческа натура ив безпорядъка да намира себе си  Joy

# 41
gargamela, пишеш както винаги не толкова често, но смислено и на място  bouquet  bouquet  
С такива съфорумци, общуването е не само приятно, но  и образователно!   Peace
Да пиша по-дълги постове ме спира факта, че докато се наумувам и избирам думи и обосновка, другите изписват 3 страници.  
 През това време темата, която сме обсъждали литнала на светлинни години и поста ми си губи всякакъв смисъл.  Tired Sad

# 42
  • У ДОМА
хайде и аз се включвам в темата със следното колажче!

# 43
когато живееше в Текинови, Ферхунде много добре си обзаведе спалнята с Шефкет.Правеше ми впечатление, че чершафите бяха с много модерни и разнообразни шарки.
Сега просто се изумих с тези цветни комбинации-червена кухня, жълто диванче, лилави кресла.Освен ако не се цели така да се разграничат помещенията.Жълтото диванче и стилово и цветово не е на мястото си.Креслата изчистени, диванчето помпозно.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 15:36 от viola2003

# 44
  • Майничка
Те всичките чаршафи във филма са много свежи и красиви.

Общи условия

Активация на акаунт