Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 31

• 32 363
  • 728
  •   1
Отговори
# 45
Според мен в апартамента на Ферхунде е хаос,понеже живота и е в момента е така.Чистосърдечно си признавам,аз често размествам мебелите у дома,пребоядисвам стените и прочее,за да успокоя малко вътрешния си хаос.Сори за спама,ама според мен Ферхунде има нужда просто от добър слушател,психолог,който да и помогне да се справи със себе си. Peace

# 46
Сега една клиентка каза-То тая не я гледай.Ферфундето е голяма шафрантия.
 Embarassed не зная какво точно включва думата,но щом възрастна жена казва.

# 47
  • София
мда и аз се заглеждам по чаршафите...дали са Тач  newsm78

# 48
Ами да, raliko,
Душевното състояние на Ферхи е в унисон с подредбата в дома й.
Може пък да ги е подредила според изискванията на фън шуй.
Тук не става въпрос за хаос, а за кичерия.
Но да не забравяме, че майка й и Гюлшен я "изненадаха" с този интериор.
Сами по себе си мебелите не са лоши, освен канапето с дантелите, може би е искала да ги сложи в различни стаи, лилавите фотьойли като цвят биха изглеждали добре със съответно подходящи допълнения на обзавеждането.
Аз по-скоро си мисля, че това иде да подскаже колко се месят всички в живота на Ферхи. Тя дори в собствения си дом не можа да прояви  творчество.
 И на мен би ми било неприятно, дъщеря ми също не приема някой да се меси в нейния дом. Мнение може да изкажеш, но не й да проявиш инициатива в в дома й, когато я няма! Naughty

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 16:18 от Dartanian

# 49
... защо изобщо отидоха да "искат" булката,след като не я намират за достойна за наследника си?...

Това беше ясно. Отидоха единствено за да не огорчат сина си.

п.с. Ауууу, Соя, пък тези лилави фотьойли даже не ги бях видяла!  ooooh!
Чета, чета...Ама при вида на тази снимка не мога да се въздържа. Понеже напоследък гледам сериите отгоре, отгоре, вършейки и друга работа...Не ми хареса апартамента на Ферхундето, но не знаех защо. Сега като виждам снимката ми стана ясно. Крещящи стени, цветно, шарено. В къщата на Текин също има покривчици навсякъде. Но там си вървят с обстановката. А тя толкова искаше ново, модерно жилище. Ужасна комбинация на цветове. Май само частично килима има връзка със стените и цвета на дивана.

# 50
Ами да, raliko,
Душевното състояние на Ферхи е в унисон с подредбата в дома й.

по-скоро си мисля, че това иде да подскаже колко се месят всички в живота на Ферхи. Тя дори в собствения си дом не можа да прояви  творчество.

Човек допуска намеса в живота си само тогава,когато няма сили да слуша себе си Peace Жалко е,но майка и не и помага с това търчене и намесване в най-личните и неща-като партньор и дом.Вярно е,че понякога човек допуска грешки от любов,но майката на Ферхунде го прави от чувство за вина,за това и не и се получава идеята.А на Ферхунде ще и е трудно ,поне докато намери вътрешното си спокойствие. Confused
С това искам да кажа,че всъщност Ферхунде се опитва да се прави на силна,показва и агресия/и в поведението и в дрехите/ и с този вид на мъжемелачка/някои  съфорумки  казват не пиша подробно ,ето Blush/ ,но всъщност е по-слаба и по-уплашена от всякога.Тя,която е искала с цялото си същество да има семейство,дом ,сигурност ,приятели,мъж и положение в обществото- това бе нейния идеал.Но няма такова идеално семейство и съотвено тя видя,колко са двулични и неморални,с двоен стандарт и крайно егоистични са цялото семейство Текин-по между си готови да се избият,но пред хората са "идеалното семейство".Видя и Левент как се възползва от това,че няма мъж  до нея,който да я защити.Видя и  безхарактерния си мъж колко държи на нея.
Г-жа Джеврие  е права,като постоянно натяква на Фикрет-в нейното семейство никой не се интересува кой е баща и,а коя е тя-никоя-не работи,не учи,нека поне шета и се грижи за децата.Ето защо жената не само в Турция,но и в България,без семейство,без дом,без работа,без приятели,без пари-е нищо.И само  бракът урежда положението на жената в това общество,ето защо е толкова важно "какво ще кажат хората",защото то определя мястото на всеки човек според това,което има,според  средата от която произхожда.За това и Ферхунде няма как да се впише в това общество,тя не е част от него,и винаги ще има противоборство ,докато намери мястото си.Да,греши,като всеки човек.Но няма кой да застане до нея,когато има нужда от помощ.Майка и  се опита,но за съжаление  при неподходящия човек и на неподходящото място и време. Но и тя не е приета от обществото,ето защо Ферхунде се бори да оцелее както може.Да се предаде винаги може .А това,че наранява себе си и околните-тя изпитва вина за случилото се с майка и,обвинява и майка си,за това ще и трябва време да прости на себе си,а и на майка си,да се приеме и обича и да приеме майка си.Обича майка си,но се страхува да не я изгуби отново.Страхът  от самотата и несигурността,травмата от детството обуславят живота и такъв какъвто е.Нещастна е,защото не може да намери вътрешно спокойствие и това няма да стане поне според мен във филма,защото тогава ще трябва да има не 5 ,а 10 сезона.Но я разбирам и подкрепям,и знам,че много хора са минали по този път не защото са лоши и алчни,а защото това е защитната им реакция срещу цялото  лицемерно,напудрено,гнило общество където човек за човека е вълк,когато замирише на пари.И ако помните с това се започна историята на Али Ръза,че парите  управляват света.Е,не му се вярваше,но времето показва кой наистина е прав,включително за неговото собствено семейство.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 16:38 от raliko

# 51
Много активна бях днес във форума,  Embarassed Embarassed, но ми беше безкрайно приятно. Peace Peace
През уикендите обикновено забягваме сред природата  "на въздух"  Joy,  така че ако не вали, ще цъфна при вас чак в неделя вечер. Тъкмо ще си починете от мен. До писане!!! Hug Hug Hug

# 52

# 53
  • ... да усещаш мириса на море ...
Дoколкото чух, снощи в една от сериите звучеше гръцка песен. Някой може ли да каже коя е или да даде линк към нея...
Благодаря предварително!

# 54
# 55
  • София
 nedkaangelova браво за снимкитеее Simple Smile)))  Hug

# 56
nedkaangelova Браво  Hug  bouquet

# 57
Ралико, Гаргамела  newsm10
За анкетата гласувах "отчасти" , но не защото мисля, че брака им ще е добър, по-скоро  - иска  ми се да е така! Вярвам, че всеки заслужава втори шанс, но тук има нещо друго- липсва ЛЮБОВТА  при Неджля  Cry

# 58
  • ... да усещаш мириса на море ...

Благодаря! Благодаря! Благодаря!   bouquet   bouquet   bouquet  Hug

# 59
Изпреварихте ме! И аз исках да питам за песента! Благодаря!
Приятни и слънчеви почивни дни на всички!

Общи условия

Активация на акаунт