Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 31

• 33 103
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
Не знам обаче дали ще проработи при мене. Или Листопад, или нищо! Crossing Arms
Аз също няма да го гледам! бб Каванч умира и оставя (не знам как се казва) главната героиня бременна и това е...
Хайрие!Има български корен,дори изглеждаше много елегантно,за разлика като съпруга на Али Ръза.
Чудя се,защо в почивните дни не излъчват новите филми и без това няма нищо за гледане!
Например бтв"комеди" прави филмов маратон/Всички обичат Реймънд/
А и идва лято!Време за релакс,отпуски,разходки до здрач с децата,та си мечтая за един такъв маратон с филма!
И Айше  Peace

# 211
soya-fen не се заричай така.  Naughty
И аз бойкотирах така Листопад заради Перла и не го гледах в началото, ама после като видях, че е свестен, пък и то Перла свърши и почнах да си го гледам.
Пропуснах да допълня, че и с мене точно така се случи.  Crazy Grinning
Ивонка. благодаря за поздравленията за новата ми премяна.   Heart Eyes

# 212
  • до една звездичка
Ивонка. благодаря за поздравленията за новата ми премяна.   Heart Eyes

И аз я забелязах. Честита да ти е! Много е магична, космична и феерична.  Heart Eyes
Абе - в пъти по-хубава от предишната.  Wink
А sema какво е?

# 213
 здравейте. ам за тоя новия сериал тази главната героиня е Седеф Авджъ ако някои е гледал "Пътищата на съдбата"  ще се сети...  аз пък мисля че ще го дават така - Двама завинаги - 20;00 Листопад - 21;00 да не са луди сами да си окастрят реитинга .. пък и ще ги стрелям ако го спрат  #2gunfire  а за номинациите - аз номинирам raliko и Man_In_Black    защото почти винаги съм напълно съгласна с тях ... имам си и други любимци cheburashka, soya-fen, rozi-maxi  и други    bouquet  ако можех да гласувам за всички... ама немогаа  Confused   а сега се сетих че главната от новия сериал е Селин сестрата на Джем ...

# 214
  • В тъмната гора.
здравейте. ам за тоя новия сериал тази главната героиня е Седеф Авджъ ако някои е гледал "Пътищата на съдбата"  ще се сети...  аз пък мисля че ще го дават така - Двама завинаги - 20;00 Листопад - 21;00 да не са луди сами да си окастрят реитинга .. пък и ще ги стрелям ако го спрат  #2gunfire  а за номинациите - аз номинирам raliko и Man_In_Black    защото почти винаги съм напълно съгласна с тях ... имам си и други любимци cheburashka, soya-fen, rozi-maxi  и други    bouquet  ако можех да гласувам за всички... ама немогаа  Confused   а сега се сетих че главната от новия сериал е Селин сестрата на Джем ...

На 2.06 са две серии на Двама завинаги

# 215
Явно това им е стратегията за зарибяване за следващия сериал.  Laughing Зрителят изпада в абстинентна криза и задоволява наркотичния си глад с филма който са пуснали на мястото на любимия сериал. Не знам обаче дали ще проработи при мене. Или Листопад, или нищо! Crossing Arms

Joy Joy Joy
Това е много вярно. Искат да психясаме...

# 216
Ивонка. благодаря за поздравленията за новата ми премяна.   Heart Eyes
И аз я забелязах. Честита да ти е! Много е магична, космична и феерична.  Heart Eyes
Абе - в пъти по-хубава от предишната.  Wink
А sema какво е?

Сема е свещеният танц на дервишите. Дясната длан обърната нагоре събира Божията благодат и я предава към земята през лявата длан, обърната надолу. Дервишът се върти около себе си подобно на планетите около оста им, за да постигне екстаз и единение с Бог. Танцът е своего рода молитва, която единява с Бог и със Вселената. Пътят на суфи е в любовта, добротата, красотата и радостта. Същността на посланието на суфите е, че преживяването на Бог е истинско - че Бог е всичко и всичко е Бог.
Някои цитати на Руми:
"Малките герои побеждават своите врагове. Големите герои побеждават себе си."
"Когато себичността дойде, Бог си отива."
"Грешката е в обвиняващия. Духът не вижда нищо за критикуване."
"Любовта е безусловна доброжелателност."

Видеоклипчета
http://www.youtube.com/watch?v=n3UWjV-DHXE&feature=related
Статия за суфизма http://truden.com/article-print-184.html
Малко полезен и интересен спам.  Като няма филм тия дни, какво да правим.  Hug

# 217
ЕЕЕЕх любим ми беше Мелодията на сърцето

# 218
На мен 1001 нощ,Дъждовно време и Мелодията на сърцето. Peace

# 219
Цитат
raliko и аз мисля така Според мен Неджля се омъжи за да се оневини!За това,което им стори в миналото за ударите,които им нанесе било то съзнателно или не!

Аз не мисля така - На 18 -20 г всеки греши. Човешко е и толкова присъщо на младостта.... Забравите ли кога бяхте млади и грабехте от живота с пълни шепи, живеете на макс  ?

С годините човек се поуспокоява , прогледва и става по-компромисен. Голямата, изпепеляваща любов е чудесно нещо, но... прилича на светкавица - бързо идва и не остава за дълго, защото много често е сляпа и глуха....

За мен Неджля има право  на поправителен спрямо Джем. Нормално е да е впечатлена от колата и възможностите му, но за мен тя има отношение към Джем. Да - различно от пожара, който бушуваше в нея с Ууз, но видяхме колко държат пожарите...

Едно съм разбрала в този живот - не съди жестоко, а помагай разбиращо и опрощаващо.

# 220
Щастието не може да се гради върху чуждото нещастие,за мен това е неприемливо.
Неджля потъпка не своята чест,а тази на Джем и родителите му.
А как може Джем да е щастлив,когато  родителите му не са?Когато има съмнения,когато с право няма доверие на Неджля?Това не е любов,а възрастта няма нищо общо.Целия проблем на Неджля е в главата и,на нейните години човек няма оправдание ,че сгрешила.А в нейното положение няма и право на поправителен,поне не и при семейството на Джем. Peace

# 221
  • В тъмната гора.
Аз си споням,че преди по БТВ новините даваха,че някой който играе в Листопад имал нещо общо с България,ама не мога да си спомня кой беше и точно тогава казаха,че филма няма да свърши през юни,защото са купили и втория сезон,дано да си изпълнят обещанието

Втори сезон свърши, вече тече трети сезон, нещо не си разбрала.

# 222
  • София
Всъщност, добрата новина е, че Двама завинаги е само 36 епизода!
Което означава, че ако го дават по 2 епизода всяка вечер (примерно), ще свърши за малко повече от 3 седмици.
А през това време би ти ви-то може да купят каквото има за купуване и излъчване от Листопад.  Crossing Arms

Той също ще е нарязан, един епизод ще се равнява на половин оригинал.
Даа, нашите са факири на правенето на много серии от малко серии! Joy

# 223
slynce_slynce,
Тук съм само за да изчета постовете на съфорумци, но много лошо впечатление ми направи твоят пост.!! Naughty
Забравите ли кога бяхте млади и грабехте от живота с пълни шепи, живеете на макс  ?

Какво означава това. Откъде знаеш как, какво и дали изобщо сме грабили???
Моля те говори за себе си.
Действай разбиращо и опрощаващо, но не говори във второ лице, множествено число! Naughty
 Ако прочетеш написаното до тук, ще видиш колко много разбираме и прощаваме!

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 00:11 от Dartanian

# 224
Цитат
Щастието не може да се гради върху чуждото нещастие,
Неджля потъпка не своята чест,а тази на Джем и родителите му.
А как може Джем да е щастлив,когато  родителите му не са?Когато има съмнения,когато с право няма доверие на Неджля?Това не е любов,а възрастта няма нищо общо.Целия проблем на Неджля е в главата и,на нейните години човек няма оправдание ,че сгрешила.А в нейното положение няма и право на поправителен,поне не и при семейството на Джем.

1. Неджля, ще гради своето щастие върху общите им усмивки с Джем, а не върху
чуждо нещастие, защото обичащите и разбиращи хора / най-вече родители/ прощават.

Съвсем друго е, ако са се възприели като Богоравни и се мислят за Богопомазани.

2. Объркала си се - родителската обич трябва да е опрощаваща - т.е. родителите да са нещастни, ако децата им са тъжни... Замисли се !

3. Възрастта има много общо - повярвай ми !

4.Точно на нейните години грешиш и до края на дните си всички ние имаме право на поправителен. Жалко, че родителите на Джем няма да се насладят на щастието на сина си  - или поне майка му, защото има твърде голямо его. Но това е много присъщо на мъжките майки, за съжаление....

Имам молба - спомни си за думите на Исус - " Който от вас е без грях, нека първи хвърли камък"

Общи условия

Активация на акаунт