МАРТЕНЧЕ2010 в количката се вози,а мама с него по кафета ходи(4)

• 24 054
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря на всички, които писаха за АМ и зелените аките...
 Mr. Green това как прозвуча Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Маринексче, вече съм на линия. ще се старая, макар и рядко, да драсвам по някой ред. Ама пусто му..никакво време нямам.
Момичета, аз първо си мислих, че мъжа ми се бъзика, но наистина продават такива кофи за къпане на бебчета. Много са готини, надявам се и функционални. Малко ми е странно само как бебчо седи вътре без да го придържа някой, но явно гениалният човешки ум го е измислил. Хайде, че пекна слънце - бързичко на разходка, че пак ще ни завали  Rolling Eyes

# 376
Честит първи юни на нашите малки и по-големи малчугани! Да са ни много здрави и щастливи дечица!

Честита месечинка на Анна-Мария на мама marinex, Данаил на мама kali 7, Деляна на мама Nataly_Ivanova и Сиана на мама Vesy

Честит рожден ден и на Blackangel и lyubka_li и на патерици на Nataly Ivanova! Да сте много щастливи мами.

Да ви почерпя виртуално, че нашата баба и моя майка днес има 50 год юбилей.Да мие жива и здрава да се радва на внучето!

Пак си гледах албумчето ни, ама много са ни сладки бебоците, най -хубавите и послушните деца имаме, пу пу пу!!! Ще гледам и аз да кача по нови снимчици:)

Мама Iv това с кръвното е опасно, аз бях така по време на бременността, след това пак вдигам кръвно и специалистите ми казаха, че при нужда моа да приемам хапчетата въпреки,че кърмя. Но трябвяа да си следиш всеки ден показанията да ги записваш и с резултатите да посетиш кардиолог.
Иначе да кажа, че ние растем и хубавеем:) вече сме 7 кг и завидните 65 см. Ние сме на АМ по 5 пъти на ден 150 мл си ги яде. Не мисля да захранвам до навършване на 5 месеца, въпреки съветите на педи. Тук  в Самоков е по студено яво от София, защото аз не смея още да я разсъблека по боди, то на мен ми е студено а камо ли на малката душица.

При нас се появи един проблем , не е точно проблем, но незнам как да го опиша. От  както ни се увеличи луха /повече от месец и нещо/ малката ми Кари е много увствителна. При всеки шум, ама всеки подскача и даже ако спинка ревва истерично, даже като се изкухам или вдишам по шумно се стряска. Хем сме я свикнали още от началото на телевизор и други шумове, но тя се стряска от  всико, което не е постоянен шум. Като заспи само шепнем в нас и ходим на пръсти. Незнам имали някаква бабина рецепта за това и ако някой знае моля да сподели. Другото необичайно, което прави е да си върти главата наляво надясно постоянно като е в леглото, независимо дали спи и сега имаме една огромна плешивина отзад на най-изпъкналата част на темето Simple Smile, но незнам как да я спра да се върти? Rolling Eyes

Хайде, че попрекалих май този път а и бебка се сърди, че е сама.

Хубав празничен ден на всички!!!

# 377
bobita ти най сетне се появи:))
Споко за акитата.Променят се:))И ние по едно време бхме с леко зеленикави,после леко слузести,но помисли може да е и от това , което ти хапваш:)) Салатки...зелении.
Мамо Ив да отидеш на лекар.С кръвното шега не бива.Лошо няма.Важното е и двете да сте добре и да се гушкате:)) Hug Hug Hug

Бягам ,че макото съкровище ме вика:))

# 378
Здравейте момичета!

Честити рожден ден на  Nataly Ivanova на патерици и на Blackangel и lyubka_li! Много щастие и здраве ви пожелавам и само радост да изпълва дома ви!   bouquet

Честит ден на детето и честити месечинки на малчовцито които днес празнуват!  Tada

Susalinda и ние сме така с плешивината отзад - голямо въртене пада на главата най-вече нощем като спи.
А и честит юблей на майчето ти! Да ти е жива и здрава и много да помага!  bouquet

Момичетата, които питаха за кофата (ние с мъжа ми и викаме бебешко джакузи  Joy) - принципно детето вътре е с крастосани крачета и опряно гръбче в стената на кофата. И ние си я поддържаме с ръка, само за снимките си махнах ръката, защото все още не е много стабилна Дарка и да не вземе да се наклони и да се нагълта с вода. Иначе бебето вътре леко се носи по водата по-скоро като в безтегловност. Уж идеята е, че това е найестествената за бебето поза, на която е свикнало още от утробата на мама.

И аз подкрепям Ахони - много ми е мъчно като не мога да разбера кое е бебчето на снимките, защото с всяка от вас сме се подкрепяли и преживявали всичко вече от година и най-радостно е като види човек резултата на всичките ни надежди и трептения!

Мамо Ив стискам и аз палци да се орпавя това твоето кръвно, че не е никак полезно така!

4elsy и твоите юнаци бързичко да оздравяват! Hug

Ох много сте писали, не мога всичко да изчета и на всички да пиша, но много  Hug от нас с Дара за всички прекрасни майчета и бебоци!

# 379
Благодаря ви маминки за палчетата и добрите намерения. Hug Така сега да се отчета , че съм с няколко направления и утре сутрин отивам да правя много изследвания и от там на кардиолог.За нещастие тук добрите кардиолози са с предварително запазени номерца поне за два месеца напред и се наложи да прибегна до мама (не ми се искаше пак да я притеснявам, но няма как).И така в четвъртак следобед съм на кардиолог ,но в Чирпан ,където ходи един от тези докита .Ще имам нужда от палчетата ви тези дни наистина  Praynig Hug
Забравих да кажа на Тинк , че и аз се зачудих за тази ваничка как бебка стои сама,но тя го е обяснила.Иначе е много готско според мен да те топнат там наистина като джакузиииии  Peace Laughing Дарка ще релаксира след баня Hug
Мама Да адашката е прелесна  Hug и маи очите и са светли  Hug
veni мило.... баткото изглежда много горд до Ичка (казах ти аз) и как си я държи за ръчичка. smile3501 Каката нещо сте я разсърдили ли?Големи сладурковци са ! Hug
Евче милаааа , много са пораснали моите приятелчета  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Да ги нагушкаш от нас и те чакам да звъннеш ,като си доидеш в Бг пък ще видим как ще се организираме да се видим. Hug Hug Hug
Rali_bt силно съм впечатлена от очичките и  Hug прелест  Hug
Натали на патерички ЧРД!!! Жива и здрава да си ни  Heart Eyes  bouquet  bouquet  bouquet
ахони Joy Joy Joy какво да се прави мила мезе без пиво не върви  Whistling Mr. Green
Rosi17 аз помощта си я получих още миналия месец с детските.Относно акта не разбрах ??? По принцип ти трябва да си го вземеш ,когато те извикат да си вземеш заповедта и одобрението за помоща.Мисля, че беше 10 дена след като я пуснеш молбата.Ако не си отишла да я вземеш ,няма да ти ги преведът поне на мен така ми обясниха. Peace Успех и дано скоро си ги получиш паричките. Peace
yanin4eto аз ги намалях капките постепенно , а не изведнъж да ги спирам  Peace
бобитка добре си се завърнала  Hug за акито незнам , какво да ти кажа при нас от Инфакола нямаше промяна в акито  Peace Ако не разбереш пробваи по системата на изключване.Спри за една седмица капките (да се очисти организма) и ако акито се оправи значи е от това,ако не следващото спри и така.Успех и на теб. Hug
Става вече лека вечер ви желая! Hug

# 380
Eeee, браво ако са превели паричките днес  Laughing Тази еднократна помощ наистина я чакахмееееее  ooooh! Към 40 дни вече май станаха  Mr. Green
Nataly Ivanova  Hug и аз съм в огромна дилема какво да правя със захранването  newsm78 Четох различни статии, взех мнение от педиатъра, от майките и съвсем се обърках  Tired Всеки си има теория и те убеждава как тя е добра и така трябва да се направи, защото е добре за бебето  Rolling Eyes И направо незнам вече какво да правя  Crossing Arms Мислех да започна със сокчета, защото и сестра ми с тях започна - племенницата ми добре ги понесе. После се размислих и аз за кашичките... Ох! Защо трябва да има толкова различни методи за гледане на бебе? И защо трябва толкова да си противоречат?! Направо вече не знам кое е правилно и кое не...
Евче!!!  Hug Hug Hug Hug Hug да оздравяват бързо малките мишки! Колко големи са станали  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Бобитке Hug пиши ни по-често, че ни липсваш! А за акитата - не се притеснявай ако от време на време имат зеленикав цвят. Не трябва да има кръв и не трябва да миришат на развалено яйце - ако миришкат значи детенцето е настинало.
Вени Hug Hug Hug колко са сладки тримата!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Тинк  Hug и аз да кажа, че е голям бонбон Дарка в джакузито  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Аз гледах такива ванички в Бейби Мол-а, но от там консултанката ми каза, че бебето трябвало да почне да седи и тогава. Явно не са много в час. Ще си вземем и ние за Любо - много голям бебешки кеф ми се струва, че е  Laughing

# 381
Mомичета благодаря ви за милите думи за Дара! Всичките ни мартенски бебчета са толкова прекрасни! Heart Eyes
А като говорим за релаксация и от кога мове да се ползва кофата - http://www.youtube.com/watch?v=INayig_d2OQ&feature=related hahaha

# 382
Здравейте момичета,
Честит празник на всички дечица! Да са ни живи и здрави и да растат щастливи с нас Simple Smile
На всички бебчета, които изпълват месеца - Честита месечника! Simple Smile
Аз се опитвам да ви изчета, но все не мога. Почти не ми остава време... Използвам всеки свободен момент да излизаме навън. На Макси много му харесва. Още щом го сложа в количката и ококорва очи и му светва погледа. За съжаление днес разходката ни беше много кратка, и като се прибирахме, още щом вкарах количката у дома и малкия се разсърди... Влече го живота моя малък принц...
Сега отивам да разгледам бебчетата. И аз ще публикувам малко снимки, че откъм фотографии и постове съм много "скромна" в този форум.
На всички вас момичета, и на бебчетата -  Hug Hug Hug Hug

# 383
Честит рожден ден на  Nataly Ivanova на патерици и на Blackangel и lyubka, живи и здрави да сте и много щастливи
  bouquet Hug

# 384
Tink (.Y.)   Hug  Hug  Hug благодаря за видеото!
На мен ми е достатъчно, че Вие с Дара я ползвате Hug  newsm10

# 385
Здравейте и от мен!
Честит 1 юни на нашите мили сладки бебчета!
Честит Ден на детето и на вас скъпи мами,нека детското във вас никога да не ви напускат  newsm51 newsm51 newsm51!!!
Честити месечинки на Кристияна на мама Ellen, Анна-Мария на мама marinex,Данаил на мама kali 7,Сиана на мама Vesy!Nataly_Ivanova честита трета месечинка на Деляна и честит рожден ден на патерички. Нека бебчетат ви да растат здрави и безгрижни и вие многооо щастливи покрай тях.
lyubka_li честит рожден ден и на теб мила!И ти си избрала като мен да се родиш на деня на детето!
По тоя повод имате от мен една голяяяяма почерпка, който каквото обича   party023 newsm38
И много благодаря на mama Iv , Синева, НаНина, zvezdi4ka, marinex, ahoney, Susalinda, Tink за поздравите!Много  Hug Hug Hug от мен!

# 386
здравейте момичета и от мене,не съм писала много отдавна,но вече съм си ш нас и от днес ми пуснаха нета и се надчвам да съм по редовна със форума.
честит празник на дечицата ни-много здраве и късмет.
честити месечинки и честит рожден ден на мамите-живи,здрави и много щастливи.
да кажа и нашите мерки 6700кг и 61 см.вчера ни биха първия пентаксин и синфлорикс и днес дигнахме температура.сега я следя.в момента спи ,а трябваше да яде в 21.30.че е легнала и на нашето легло ,а баща и всеки момент ще се прибере Grinning
засега това е от нас

# 387
Честито на всички бебчета, които днес стават на 3 месеца! Наистина, кога минаха тия седмици и месеци... Да са ви живи и здрави!  smile3525

Blackangel Честит Рожден Ден на теб и на  lyubka_li!  newsm59 Разбирам ви теб и Синева, че ви е много трудно самички. И аз понякога се омърлушвам, но си мисля, че сега е само един от многото стадии, и че трудното ще отмине.  Hug Hug Hug

Вини е записан при д-р Тодорова. Тя не успя да му я излекува тази хрема, не знам какво е това нещо. Консултирах се с друг доктор, който предписа адреналин 1мл да се смеси с 10мл физиологичен разтвор и да се капе по 1-2 капки преди ядене. Май има някакъв ефект, но пак му се запушва  нощем и сутрин, не може без да се капва нищо.

Mama Da  Вашата бебка е истинска гъбка червенушка, много сладка Hug Hug
Тинк Много хубава снимка, седи бебчето като в чашка  Simple Smile
mama Iv Стискам ти яко палци за всички посещения при доктори!  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Снощи Вини за първи път спа цяла нощ без нощно хранене. Затова и аз малко поспах и имах сили да тръгна на фитнес от днес, че килцата не са мръднали от раждането насам.  Embarassed Направо се почувствах нов човек след такава дълга пауза!  Laughing Направих си една добра тренировка от час и половина, изкъпах се и тази вечер съм пълна с енергия.  nuts

Иначе бебо отдавна се хили, а днес даже докато яде ме гледа с един усмихнат поглед, спира, хили се с глас, и продължава да смуче. Много е забавен. Но хич не обича да лежи по коремче. Като го сложа по корем, почва едно пъшкане и въртене на главата, никак не му е приятно. Това на какво ли се дължи?  newsm78
Моето педи досега дума не е обелила за захранване. Може би ни е рано, още не сме чукнали трите месеца. Но не смятам да го захранвам рано, мисля да изчакам до петия месец.

Лека нощ на всички мами и всички сладки бебченца  smile3504

# 388
  • Варна
Добро утро мами
Днес май аз съм първа и на всички ранобудни   по една голяма чака  Coffee
Събудих се с ужасноо главоболие това време и то не се оправя и пак ще сме затворени цял ден вкъщи Simple Smile
Не мога да ви изчета Кармен и на нас не ни харесва по корем според мен е защото им тежат дупенцата не са свикнали със собствената си тежест да ги притиска Simple Smile За хремата една моя приятелка по същия начин си лекува детенцето с адреналин и физ разтвор но знам че капеха и капки Калергол май бяха или Тобрадекс едно от двете не помня нашето носле и то хърка но спрях да я тормозя само с клечка махам по нещичко всеки ден иначе в нослето нищо не се вижда дано се оправи малкия сладур:)
krasita1 ние поне нямахме темп от ваксините не се притеснявай няколко дни ще имате аномалии най-вероятно в хапването май повечето бебчета имат такава реакция и е от Синфлорикс-а не е от Пентаксим споко Simple Smile
mama Iv ще стискаме палчета даже и на мънинката дано нещата се пооправят при теб и щом трябва ще пиеш хапове шега с кръвното не бива Simple Smile) Моето пък е много ниско и постоянно се наливам с течности че ми прилошава Simple Smile Успех Simple Smile
Tink (.Y.) Дара е голям бонбон особено в бебешкото джакузи и аз взех да се замислям за такава кофа не знам моята хубавица дали ще иска да седи вътре Simple Smile)
Синева и аз като теб съм в пълна чуденка с това захранване има хиляди мнения и всичките си противоречат смятам на 22.06 да питам педи тя какво смята кога да започна и най-вече с какво иначе други майки ми казват да съм започнела от сега още да давам сок от моркови и ябълки. За мен чисто логично ни е рано за сокове защото тя още има колики пък с тия сокове още повече да дразня корема ни мисля че е редно, а и в млякото й има толкова вит и минерали че ми се струва че почти цялата менделеева таблица я има вътре Simple Smile) но дотогава ще изчакам с всичко
Rosi17 относно превеждането на помощта и получаването на акта за раждане при мен нещата бяха така - занесох акта казаха ми след 10дни да отида да си го взема аз отидох малко по-късно никой не ме е търсил да отивам, когато отидох казаха че парите са преведени още преди това и наистина връчват едни заповеди че си одобрена. Така че нищо не ти пречи да отидеш и да попиташ ако имаш тел първо звънни и ги питай. За детски и майчински не съм проверявала знам че в петък нищо не беше преведено от други майки Simple Smile
bobita както ти казаха акитата се променят с израстването имахме период на зелено после жълто сега пак са зелено-жълти слава богу млякото долу горе добре й понася.
Искам да Ви питам как се справяте с бебчетата които постоянно си ядат ръчичките. Аз направо се побърквам с нея като почне да ги яде ама още малко цялата ръка ще натика в устата на моменти имам чувството че си бърка в гърлото и почва да повръща......
А и още нещо не знам дали някоя мама ще може да ми даде съвет. Случва се малката примерно след около 3ч. да върне малко но не е чисто мляко а все едно разредено с вода не мога да разбера остава й мляко някъде по хранопровода и него ли връща, по принцип след 3ч. млякото в корема й би трябвало да се е разградило и ако го върне да седи като кисело мляко не като вода...........почвам пак да се шашкам какво й има на малката принцеса иначе яде като за световно и рядко почна да ми се оригва........Май прекалих с писането ако съм пропуснала някого да ме извини връщам се да чета още  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug за всички малки и големи Simple Smile))

# 389
  • София
Здравейте момичета!  Hug
Първо Честити два и три месеца на празнуващите днес и честито на патерица на всички, които имаха рожденни дни.
Да си похваля момчето, Коко две нощи последователно като заспи в 22.30ч. и се буди чак около 7ч. на другата сутрин. Вчера го измерих на кантара в къщи, вече е 7 кг, храни се по 6 пъти с по около 170-180 мл. АМ, според мен е малък още да минава на пет кратно хранене, като тази доза поддържа от около месец, иначе преди това качваше доста прогресивно количеството.
За захранването аз съм решила плътно до 6-ят месец да е само на АМ, после минаваме на каши, зел. пюрета, плодови пюрета, месо, а сокчетата около годинка. След толкова много четене по въпроса смятам така да процедирам.
Аз вече два пъти имах цикъл през 20 дни, но много оскъден. А относно килограмите ми остава само един за да стана предишните 52 кг. Всички дрехи от преди бременноста си ми стават, коремът ми се е прибрал, абе хората трудно вярват, че съм родила съвсем наскоро.  Laughing
Susalinda и Коко много се стряскаше (нарича се Рефлекс на Моро), от всеки шум, даже в съня си понякога така жестоко изплакваше, че чак се плашех, но после отново си заспиваше.. Ти даваш ли Вит. Д (Вигантол) и ако да по колко капки? Вит. Д помага за усвояването на калция в организма, а калция има общо със стряскането на сън. На Коко му бяха изписали по 1 капка дневно Вигантол, аз обаче вдигнах дозата сама на две капки дневно и веднага се усети разликата. Много по- спокоен е.  Peace
didipeicheva аз Коко си го оставям да си яде ръчичките колкото иска. В момента те опознават тялото си и околната среда, а ръчичките сега са им най-сладки. Толкова ми е забавен да го гледам как си я смуче, облизва и т.н.
Поздрави на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт