За Ирак е тема пета!Нова, млада и напета! Да покажем Рай и Ад от любимия Багдад!

• 45 037
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Дали имам право да ви помоля да посетите този интернет адрес:

http://www.facebook.com/group.php?gid=116672858365405&v=wall&ref=ts

# 676
Честит имен ден на всички празнуващи днес и най-вече на много скъпа за мен приятелка, нашата Астарта ! Пожелавам ти винаги да имаш хубави поводи, които да ти носят щастие и усмивки, а на себе си пожелавам винаги да те виждам в добро здраве и да се радвам на приятелството ти !

Икси - пазете иракската бутилка, може и да ви донесе късмет /пък то като е от Ирак, направо си е извънземна - то кое е нормално там/... макар да вярвам, че молитвите в Рамаданските нощи са по-добро нещо и затова не забравяме да те споменем. Дано Господ чуе молитвите ни, защото са за добър човек и за нещо толкова хубаво.

Ум Яхя, аз имах предвид времето преди 15-ина години, ама нейсе... вече не ми се говори по тази тема, нито времето е подходящо, нито хората, нито си струва да се пада на толкова ниско ниво. А да те питам и дали би погледнала тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=520091.new#new и евентуално да дадеш съвет.

Делте, посрещна ли скъпите гости ! Дано всичко е минало добре.

Дядо хаджия, благодаря за помощта с инициативата.

# 677
  • Varna
ХАДИЛЧЕ Hug
Ние със скъпите гости ти звънихме, но явно си била заета тогава . Много искаше да те чуе скъпата гостенка. Но като не вдигна при продължителното звънене, си помислихме, че може би имаш нещо много emergency на работата. Предположихме, че си дежурна.

# 678
ХАДИЛЧЕ Hug
Ние със скъпите гости ти звънихме, но явно си била заета тогава . Много искаше да те чуе скъпата гостенка. Но като не вдигна при продължителното звънене, си помислихме, че може би имаш нещо много emergency на работата. Предположихме, че си дежурна.

е кога това ? аз и да съм била на работа после не съм звъняла, ако номерът ми е бил непознат... ами прати едно съобщение друг път, за да знам да се обадя след като приключа с работата. коя беше гостенката ?

# 679
  • In a surreal moment!
вярвам, че молитвите в Рамаданските нощи са по-добро нещо и затова не забравяме да те споменем. Дано Господ чуе молитвите ни, защото са за добър човек и за нещо толкова хубаво.

Благодаря! Не знам дали съм добър човек, сигурно има поне 5 противника на тази идея, но ...толкова сълзи и горчивина за 20г... дано са изкупили греховете ми....макар, че както се казва винаги има още едно дъно...Аз не мога да се моля в последно време...не ми върви молитвата...гледам тъпо и въздишам. От съзнанието ми нищо не идва, от устата ми нищо не излиза...Пред иконата на Светата Майка само ме напушва на рев и там нищо не мога да направя... Което не  е добре... знам, че не е и нищо не мога да направя по въпроса....Добре, че все пак ти можеш...става ми много мило...Благодаря!  Heart Eyes Hug  bouquet

Последна редакция: сб, 28 авг 2010, 00:29 от ИКСИ

# 680
Молитва има и в сълзите, когато са искрени... не е нужно да казваш нещо, за да знае Бог какво е в сърцето ти. "Надявайте се на добро и ще ви споходи."

# 681
Предполагам покрай новините никой не се чуди защо не пиша нищо в темата. За иракчаните това е пореден кървав Рамадан... не е чудно, че хората у нас не се радват на настъпването му, както останалите мюсюлмански страни. За нас това е месец, в който убийствата и атентатите нарастват... жертвите също. Сякаш 50-градусовата жега не е достатъчно изпитание... Благодарим на Бог за всичко.

В един от иракските градове, архиепископът на Халдейската църква прикани по време на Рамадан, християните да се обличат по-скромно и да не ядат на обществени места, съобразявайки се с братята си мюсюлмани. Ето един лъч надежда в иначе мрачното ни ежедневие.

Може би малко хора знаят, че в Ирак няма никакъв закон забраняващ храненето на обществени места по време на Рамадан. Много собственици на ресторанти слагат плътни завеси на витрините си, но това е личен избор... за съжаление в последно време, набезите на фанатизирани клики, принуждават хората да избягват храненето навън по време на Рамадан.

Навремето са казвали, че ако искаш да прекараш Рамадан на сигурно място, изпълнено с молитва и радост за душата, трябва да идеш в Багдад. Дори един от основоположниците на едно от теченията в исляма Ал-Шафии попитал един от своите ученици: "Бил ли си в Багдад?", ученикът казал, че не е бил. Тогава учителят му казал: "Значи не си видял изобщо света."... е това е било мноооого отдавна...

Сега Багдад по време на Рамадан е място на сенки, взривове, кръв... тълпи от сираци и вдовици, които не различават постите сега от ежедневните, които са им наложени от живота... поне телата им не различават, макар душите им все още да искат да ликуват в преклонение пред Създателя.

ще напиша нещо по-ведро може би по-късно... иначе засега новините ще натъжат едни и ще разлаят други... а хората си умират.

# 682
  • Varna
 Weary Мога да оставя само това, след като прочетох поста.......

# 683
Здравейте!
Не съм в час със събитията, защото бях в информационна изолация до днес. Съжалявам за лошите новини Sad
Хадил, много мило ми стана от честитката ти, благодаря  bouquet
ИКСИ, стискам палци и се моля и аз за твоята мечта. Пък това за изкупуването на греховете хич не си го и помисляй. Каквато и да си в очите на обкръжението ти, съм убедена, че няма връзка със сбъдването на най-голямото ти желание. А и не е важно каква си в очите на хората, важното е какъв родител ще бъдеш. Убедена съм, че ще си прекрасна майка Hug
Ум, къде се изгуби пак? Къщата на баба ти пострадала ли е от градушката преди две седмици? Като гледах репортажите от вашето село ми се изправи косата Crazy

# 684
съжалявам - мероприятието на 04.09 се отлага.

# 685
Честито на именниците и специално на големия син на Астарта ! Всички стандартни пожелания плюс една голяма доза усмивки и много игри !

# 686
Честито на именниците и специално на големия син на Астарта ! Всички стандартни пожелания плюс една голяма доза усмивки и много игри !

Благодаря Hug. Той вече е добре Simple Smile (не искам да те притеснявам да ти звъня, а се чувствам длъжна да ти кажа за състоянието му, след като снощи те занимавах цяла вечер)  bouquet

# 687
Не ме притесняваш, стига си се притеснявала.... дали има повторение  newsm78 - сериозно, знаеш, че за мен е удоволствие да помогна.

# 688
честито ни поредно освобождение.... "горките американци" как се жертваха за "лошите иракчани".

# 689
  • Costa Rica
честито ни поредно освобождение.... "горките американци" как се жертваха за "лошите иракчани".
Оххх, сега тъкмо ги слушам. Какво да ти кажа - за мен Бейби Буш е на едно ниво със Саддам. Не че се очакваше нещо различно, де...
 Hug
И сега какво следва?

Общи условия

Активация на акаунт