Балони летят към небето,Февруарче ще празнува за първи път деня на детето (9)

• 23 598
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
 ДД!
И ние си останахме вкъщи днес,че чакаме гости,а и Ели е по-крива и от вчера Sad Днес за първи път така плака,че и сълзи й потекоха Cry незнам дали се глези или нещо я боли.Склонна съм да мисля,че се глези,обаче пък  понякога и на цица и на ръце не се успокоява,дано да е временно явление,че...

# 541
  • София
Забравих да ви споделя, че основното почистване и смазване на каляската и се отрази чудесно - не скърца и много леко се движи.  Peace
Момичета, получихте ли си детските? Сега чак се усетих, че този месец не са превеждани.  Thinking

# 542
  • offshore & overseas
...Момичета, получихте ли си детските? Сега чак се усетих, че този месец не са превеждани.  Thinking
Аз заради неуредици в предната фирма, чак сега подадох, че от април се водя на „нова“ работа. Та ги чакам в края на юни, предполагам след 20-ти, ако не се забавят...

# 543
  • София
ДД!
И ние си останахме вкъщи днес,че чакаме гости,а и Ели е по-крива и от вчера Sad Днес за първи път така плака,че и сълзи й потекоха Cry незнам дали се глези или нещо я боли.Склонна съм да мисля,че се глези,обаче пък  понякога и на цица и на ръце не се успокоява,дано да е временно явление,че...

Ооо, при Диди много често текат реки от сълзи.  newsm50

Иначе различавам плача, който е като мрънкане (и който спира, оставиш ли я някъде самичка) и бруталния, неутешим рев (който е налице в 90% от случаите).  Tired

Аз все си мисля, че е малка да се глези, но пък така неусетно ми се качва на главата.  Thinking Оставяла съм я до 15 минути да реве от втория тип реване (къде наложително, къде ей така да видя какво ще направи), ами не спира и това е. Освен сълзите и устните ѝ са страшно изсъхнали след подобни изпълнения.  Confused Абе бебешка му работа.  Thinking Ама и аз съм една мекушава...  Blush

Аз не съм си подала още документите за еднократната помощ. Да не говорим, че разходите ми, за да го направя, ще се приближат до 200лв., та го отлагам засега (нали, щото съм ларж и пари хич не ми трябват  Tired )

# 544
 Ето ме пак. Simple Smile Малката заспа и аз малко да драсна преди да стягам багажа за излизане.

margarete, честит РД на патерици на чаровната кака  bouquet. Да ти е жива и здрава и повече послушна  Simple Smile. Как е Тин, миличкия?

Ника и при моя синковец бързо премина Т и разтройството. Дано и при вас така  Praynig! А малкия как е?

За реването на дечковците да ви кажа и аз не бих издържала да гледам как реве в захлас. Sad Просто възпитанието в тая насока има граници при мен. Добре, че моята госпоЙца не е такава, така, че Неви, не знам какво да те посъветвам. Единственият изход е почивка за по половин час, когато вашия батко е на разположение да я занимава или пък таткото вечер  newsm78. Нашия батко редовно й показва колички и плюшени играчки, което ме освобождава за около 20-30 мин., да си свърша някаква работа.

А одеве като стана въпрос за още деца, забравих да ви споделя нещо- виждам една майка бута количка за близнаци от тези дето са като влакче. При по-близо вглеждане гледам, че децата не са на една възраст. Разговаряме се и какво ми разказва тя- първото дете е на два месеца, когато забременява непланирано с второто. Отказват й аборт, защото до 6 месеца след раждане било много рисковано newsm78(тук не съм компетентна, за да коментирам). Та женицата се сдобива с две деца в една година, с единадесет месеца разлика  #Crazy. Да са й живи и здрави! Simple Smile

А така ви се зарадвах на снимките от разходките в Борисовата.  Grinning Пусто много ми е далече, бе. Не съм ходила там от времето, когато беше "Парка на свободата" и там за мен завършваха манифестациите, на които ме водеше тате  Grinning.

# 545
  • offshore & overseas
Лелеее, като заприказвахме за рев, нямате представа мойте двете как се поддържат една друга и какви акапелни концерти стават в нас често-често, всекидневно направо. Халюша ако ревне, малката непременно се включва във фоно-атаката.

Калина пък, като чуе Люсил да реве, има два варианта: първи вариант: надува гайдата още по-силно (убийственоWink и втори вариант: започва да крещи с все сила „Бебе, бее, спри, не ми плачи, бе, бебе, беее!“ Joy (и това се повтаря до безкрай вследствие на което Люс започва още по-силно да реве, а аз започвам да губя търпение.)

Иначе, бебетата не реват със сълзи, ами просто чат пат излиза сълза от очичките. Аз го обясних, та се не видя Joy..

# 546
  • София
Балеринке, днес на Борис нищо му няма, той бързо ги кара тези вируси. Малкия си е с обичайно секретиращо-хъркащ нос, вече до такава степен не ми прави впечатление, че чак не разбрах тези дни майка ми за какаво се цъкли и ми го сочи.   Laughing
Макси не реве засега без причина.  Rolling Eyes Ако много се забавим с яденето тогава се ядосва и реве със сълзи, иначе обичайно си стои в леглото - гука или спи.
Мяуче, сълзи са бе, душа, текат една след друга жално по бузите и в ушите даже влизат. Борис плачеше със сълзи от абсолютно първия си ден, Макс започна някъде към 15-20 дни, не помня точно, но помня, че беше от глад /мамин шишо Mr. Green/.
Водили сме го Борис при небезизвестния педиатър Масларски, който каза, че било много хубаво това.  Rolling Eyes

Ние пък вкъщи не говорим високо, и двамата не крещим. Та нашите деца определено не понасят да им се крещи. Една сутрин креснах на Борис не помня за какво и двамата в хор се разреваха, голяма беля си направих. hahaha

# 547
  • София

Иначе, бебетата не реват със сълзи, ами просто чат пат излиза сълза от очичките. Аз го обясних, та се не видя Joy..[/color]

Бе поне едно 10тина капки излизат, че се стичат по слепоочията и очите на Диди са мокри.  Thinking После има и стабилна следа от засъхнали сълзички.  Rolling Eyes

# 548
  • offshore & overseas
Да, сълза е, по химически състав, но емоцията е друга и не текат от конюктивалния сак (както при възрастните), а откъм слепоочията. Това имах предвид.

На мен ми се случва да издивея и да повиша тон и Лъвю много ми се дразни, щото той не е такъв, милия. Кротко, нежно котенце, душичка...

# 549
  • София
Да, сълза е, по химически състав, но емоцията е друга и не текат от конюктивалния сак (както при възрастните), а откъм слепоочията. Това имах предвид.
Ето кой е светнат като си има професионалист вкъщи!  Laughing Не съм се замисляла откъде текат, емоцията е само глад при нас.

# 550
дам и при Ели си текат една след друга и й пълнат ушите  ooooh! Аз такък рев за първи път чувам от нея,та затова не мога да определя от какво е точно,струва ми се хипер изнервена някак и превъзбудена и като не спи и съвсем зле става,но и на ръце да я държа поспива за 15-20мин и това е.Аз вчера я оставих да плаче и след 15мин заспа,но дне като видях сълзи и не издържах и я взех

И мойта количка от тез разходки се разкрибуца яко,ще трябва да я постегна и смажа
 Дестски и аз още нямам,но като я знам колко е заспала тая счетоводителка сигурно още не е занесла последната декларация  Twisted Evil За еднократната помощ при раждане успях да подам докименти като бяхме във ВТ,казаха да ги чакам края на юни
 Ушите Ели още не си е открила,ама та и как да стане,като те са зааровени  в косата й  hahaha но на ръцете си и тя много се радва,а от няколко дни като и вдигам крата да сложа памперса,забелезвам,че и тях жадно,жадно ги гледа  Joy

# 551
  • offshore & overseas
Само едно уточнение, за да не стане объркване, каквото беше станало при мен с Калина.

Трябва да се прави разлика между майчиство и детски надбавки. Всички семейства/майки, чиито доходи не надвишават 350 лв./член от семейство, имат право на 35 лв. детски за всяко дете.

Аз след като родих Калина, не бях наясно, че имам право да получавам детски и подадох документи, чак когато тя стана на година и нещо. Сега обаче подадохме при първа възможност. Седемдесет лв. са мизерна сума, но щом ни се полагат, защо пък не? Grinning

Иначе си чакам майчинските от 1 до 24 май, ма дали ще дойдат тази седмица?! А дано!

# 552
  • София
Стефи, твойта страда от либофф, да знайш!  kiss

Ми и аз не издържам и я взимам Диди, кво да направя... Blush Тя ако заспи въобще сама след рев, съня е макс 15-20 минути. Аз я гушкам с гръб към мен, изтягам се на дивана и гледам филми. И на двете ни е добре. Тя спи 2 часа така и после е свежарка поне 3 часа - ухилена, игрива.  Heart Eyes Засега така ще е...  Rolling Eyes Сама спи по-дълго само през нощта.

# 553
  • София
Да, Мяу, баш детските добавки ги няма при мен, за пръв път, иначе макс до 20-то число са преведени. Аз като родих Борис нямахм право на детски заради високи доходи.  Mr. Green После нещата се обърнаха и вече имаме право.  Mr. Green
На мен пък имат да ми превеждат още пари от последния болничен. За майчинството дано колежките са ми подали всичко.

# 554
дам..детски нямам,за майчинсвото днес звъннах в НОИ да попитам дали ми е занесена Декларацията и казаха че е занесена на 19.05 и до 15-тина работни дни след тази дата,щели да ми преведат и майчинство...само че те не превеждат ли всички майчинства на една дата от месеца...или съм в грешка,но някой ми беше казал,че  се превеждат в първия вторник от месеца... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт