Някой разпознава ли какво е това чудо на природата?

  • 1 821
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 195
Леле направо ме хвърлихте в гъбите...Аз и пащърнак не бях чувала  Rolling Eyes Embarassed Виждам ги по магазините тез работи ,ама кат не знам к'во се правят не купувам  Naughty

# 16
  • Мнения: 513
Леле направо ме хвърлихте в гъбите...Аз и пащърнак не бях чувала  Rolling Eyes Embarassed Виждам ги по магазините тез работи ,ама кат не знам к'во се правят не купувам  Naughty

Пащърнака е с формата и лек вкус на морков, но има въглехидратите на картофите. Пека го на гърна покрай някойа мръвка под фолио, или го варя на Мария с други зеленчуци. Не можеш да го объркаш просто, аз му казвам морков - албинос.  Mr. Green

# 17
  • Vienna
  • Мнения: 519

сладьк картоф е! може6 да го обели6 и и3пе4е6, може да го свари6 и сам или с др. 3елен4уци да го сержира6, или да го направи6 на пиуре.

# 18
  • Мнения: 3 098
Елф4е,виждала съм го,но не знам как се казва,нито как се приготвя newsm78
ВсъЩност исках да ти кажа,4е си видях карти4ката на снимките и ми стана мноооооооого хубаво на души4ката Hug

# 19
  • Мнения: 1 178
Моми4ета, много благодаря за информацията!  bouquet
Най-после разбрах какво е това Pastinake, имам го в схемата за захранване като трети зелен4ук, а нито знаех какво е нито как изглежда.
С интерес следя темата, в крайна сметка това кафявото от снимката на Елф, е или не е
pastinake?

# 20
  • Мнения: 513
Аз се чудя дали не е маниока?!  newsm78

# 21
# 22
  • Мнения: 1 909
Леле направо ме хвърлихте в гъбите...Аз и пащърнак не бях чувала  Rolling Eyes Embarassed Виждам ги по магазините тез работи ,ама кат не знам к'во се правят не купувам  Naughty

Пащърнака е с формата и лек вкус на морков, но има въглехидратите на картофите. Пека го на гърна покрай някойа мръвка под фолио, или го варя на Мария с други зеленчуци. Не можеш да го объркаш просто, аз му казвам морков - албинос.  Mr. Green
Тоzи е морков-негроиден  Laughing
Обели му горната покривка, свари една част, другата я опечи, третата сурова... и сте готови  Heart Eyes

# 23
  • Мнения: 513
Аййй, Юка билоооо. Също му казват Касава, Маниока, Тапиока. Остава да разбера как се яде.  Hug Mr. Green



А на етикета пишеше Cassava.

# 24
  • Мнения: 513
ВсъЩност исках да ти кажа,4е си видях карти4ката на снимките и ми стана мноооооооого хубаво на души4ката Hug

Хехе, то целия град знае, на сички се фукам с мойте картички:)

# 25
  • Мнения: 1 909
Аййй, Юка билоооо. Също му казват Касава, Маниока, Тапиока. Остава да разбера как се яде.  Hug Mr. Green



А на етикета пишеше Cassava.
Ми то на .линка си пи6е как се приготвя  hahaha

 
Yuca
Also called Cassava, the yuca root is of American origin, used by Caribbean and Central American Indians as a staple food source. This cooking vegetable is the thickening source of tapioca. Also, it was used in olden days to starch clothing. Available year round, it is cultivated in Southern and Central American countries, the Caribbean, Africa, Asia, South Pacific and Florida. It is shaped like an elongated sweet potato and has pink to brown skin, which is softly fibrous with white flesh.

Encourage cassava use in stews to help thicken and absorb juices. Look for the product weighing 1.5 lb to 3 lbs and measuring 1.5 to 4 inches in diameter and up to 2 ft. long. Cassava is found in the Latin section of the produce department or along the specialty section. You may find samples of peeled and boiled cassava with an added marinated sauce also called mojo to liven the taste. A yuca root has approximately 135 calories per ½ cup and contains iron and niacin.
 
Ма Елфке, ти се ебава6 с нас - на етикета пи6ело как се каzва, а пита6.  Joy

# 26
  • Мнения: 513
Пишеше етикета на пазара от който го купих. Градски пазар, няма касови бележки, няма опаковки... чат ли си? Ше се ебавам.. хм.. а линка го плеснах само, сега ще го гледам кво пише за рецепта и кво не пише. Ебавала съм се била...  Naughty

# 27
  • Мнения: 1 630
Малко късно ама и аз да потвърдя, че е маниока. Това е заместителя на хляба в голяма част от Африка
Правят го на пюре и от него правят после питки или каши
не знам ти как би могла д аго приготвиш
Кажи после как си го оползотворила

# 28
  • Мнения: 513
Кажи после как си го оползотворила

Ето така мисля, да го направя.
кубинска кухня, предястия и гарнитури


ПОРЦИИ: 4

ПРОДУКТИ:
500 гр юка
4 зелени лимона (лима-иcп. или лайм- анг.), но става и с обикновен лимон
4 лъжици зехтин
5-6 скилидки чесън
сол


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Обелваме и нарязваме юката на парчета малко по-големи от палец, като отстраняваме централната жилка. Сваряваме я в подсолена вода, докато омекне. Изваждаме, изцеждаме и запазваме в покрит съд. В тиган загряваме зехтина, след, което поставяме нарязания на не много ситно чесън. Без да чакаме да се запържи, само след лекото му задушаване, изливаме сокът на предварително изцедените лима ( или лимони). Разбърква се енергично няколко пъти и се сваля от огъня. С така получения сос, се залива юката и се поднася веднага. Това е кубинска рецепти и е много подходяща за гарнитура на печени меса. 

# 29
  • временно във Пицеландия
  • Мнения: 594
брях,не го бях 4увала т'ва 4удо,пък камо ли виждала,ама 4ак ми се прияде от толкова обяснения eat да кажеШ как е станало после Елф4е,4е да пробвам да го издиря и аз и да папкам

Общи условия

Активация на акаунт