Писна ми от общинското безхаберие

• 3 520
  • 52
  •   1
Отговори
Рядко пускам теми, но сега просто не мога да се въздържа. Недоволството ми е свързано с детската площадка пред блока и заобикалящите я тревни площи. От поне месец насам звъним в общината да ги молим да дойдат най-накрая да окосят тревата, в която децата ни вече се губят. Висока е повече от метър, същинска джунгла. От общината отговор- нулев. Плъзнаха кърлежи, въпреки, че уж са пръскали. През последните няколко години ги научихме лошо, понеже един татко от блока нямаше нерви да ги чака и косеше всичко сам, със собствена техника и средства, след като се прибере от работа.От общината явно решиха, че могат да си спестяват усилия и средства по отношение на нашия район, но нас родителите това не ни устройва. В крайна сметка плащаме данъци, нали? Това е една от най-големите площадки в Дианабад, като положението е същото почти навсякъде в квартала. Сигурна съм, че не сме единственият квартал в такова положение. Според мен е  недопустимо в края на м. Май тревните площи да не са окосени и обезпаразитени правилно. Днес вече сигнализирахме в медиите, защото наистина сме безпомощни. Засега 1 медия се отзова, днес ще правят репортаж, ще разчитаме и на други евентуално.
Има ли други места в същото положение и споделете как, ако евентуално, се справихте с безхаберието на вашата община? А за който се интересува от подобни мерки, каквито предприемаме ние, ще взема визитка от репортера и ще пусна координатите му/й тук. Прилагам и малко снимков материал, да се види за какво иде реч. Мисля, че с право се възмущаваме.

http://media.snimka.bg/6305/018864440.jpg
http://media.snimka.bg/6305/018864439.jpg
http://media.snimka.bg/6305/018864438.jpg
http://media.snimka.bg/6305/018864804.jpg

# 1
За кметство Изгрев става въпрос, нали? Май са тръгнали да косят тревата, но нещо много бавно им върви работата. Поокосили са градинката на КАТ, обаче никоя друга.

# 2
  • София
Мече, положението при нас е същото - треви по метър и половина.
Не кърлежи и комари, ами африкански слонове ще се завъдят и никой
няма да ги забележи /сред тревите/.
Освен това, някакви храсти през 5 метра, така са израстнали,
че са завзели целия тротоар. Всички хора, включително и децата,
слизат на платното, защото е невъзможно да се върви по тротоара,
а 2 от местата са на завой  #Cussing out
Срещу училището има поне 5 лампи, на които кабелите са отвън  ooooh!
Просто то едно ли е ... но на никой не му пука  Thinking

# 3
Какво да ти кажа, Пухи... в цяла България е така.
В детската градина на село, учителките не смееха да изведат децата на двора, докато някой татко не дойде с косачката да окоси тревата. Безвъзмездно, разбира се, ама нали децата му са там.
Група ентусиасти в Попово сами изчистиха Градската Градина... не че им е работа, ама като няма кой. Хората искат да им е приятно, като идат на разходка там.

На вас мога само да пожелая, дано успеете да накарате общината да се размърда и да започне да си върши работата.  Hug

# 4
argun- да, за община Изгрев става въпрос. Пред КАТ със сигурност са се напънали да окосят, да, но иначе кварталът бавно, но сигурно се превръща в джунгла.

Джулке- за другите неща изобщо не искам да си отварям устата. Онзи ден се събрахме 10тина родители да обсъдим по  колко пари да съберем, за да оградим с еднометрова ограда поне част от площадката и единият голям пясъчник, за да ограничим достъпа на кучета. От общината не само нямат намерение да помогнат финансово, а и трябва да им пуснем молба да ни позволят да го направим това. Tired

# 5
  • София
Мечо пух Важното е, че и при вас са сложили от най- скъпите съоръжения в света, а именно шведските Хакс. Близо до нас също има такава площадка, която оборудваха с този неземен лукс, продаван на невероятни цени, а след това забравиха за мястото. Сега е потънало в боклуци, екскременти и мизерия. в същото време наоколо има тълпи труженички с оранжеви дрехи, които метат улиците, а след това кротко посядат на тротоара да изпушат по една цигара и да си хвърлят фасовете на метеното. запитах ги защо не заметат и площадката, но ми отговориха, че инструкциите им са да метат само улиците и тротоарите. Ако някой репортер реши може да прави по 10 репортажа на ден из столичните площадки и ще има материал за цяла година. Пожелавам ти успех. Hug

# 6
Бояна- знам, че положението е трагично на много места. Права си, преди 2 години правиха ремонт на площадката и сложиха въпросните съоражения.Преди това площадката имаше съвсем друг, доста по-окаян вид.  В момента терена се поддържа само благодарение на нас, родителите. Единственото почистване е веднъж или два пъти в месеца да се изпразнят двете кошчета за боклук.

# 7
И в нашата градинка беше така, докато не взехме нещата в свои ръце и започнахме да си косим, да си пръскаме за кърлежи, да си садим люляци и т.н. Въобще не смятам и да чакам общината.

# 8
Мече - ше те дават по телевизията  Whistling
При нас изобщо не знам как е. Не се занимавам, но чувам, че съседката ходи в общината постоянно и се разправя.
Явно, в момента, в който ти пораснат децата, спираш да забелязваш такива неща като фасове, стъкла, кърлежи и високи треви  Tired
Както и от записването в детските градини се интересуват само родителите на деца, на които им предстои да бъдат записани. От изпитите след 7-ми клас - само родители на деца, на които им предстои кандидатстване. От смяната на документи - само хора, на които.....
Ей това, според мен, ни е проблема.
Повечето ти съседи са като мен. Даже не са забелязали, че тревата е избуяла. И аз не знам дали е окосена зад блока. Заради темата ти, ще погледна.
Не знам дали такъв отговор ти върши работа.

# 9
Прави сте да протестирате.То не само кърлежи,но и змии ще си завъдите из тези треволяци.
Обаче след репортажа съм сигурна,че до няколко дни тревата няма да я има.
При нас пък вече два-три пъти косят.Този проблем го нямаме,но го имаше преди години и знам какво е гадно да не можеш да си пуснеш детето да играе на спокойствие.

# 10
Heltah- на нас пък ни писна да взимаме нещата в свои ръце всяка година, и то за абсолютно всичко. Просто не е честно.

Знатке- не става въпрос съседите ми да забележат, че тревата е избуяла, а общинарите. Иначе си права- всеки се интресува от належащият за него си проблем.  А колкото до телевизията- тамън  се направих на красива, и те взеха, че го отложиха за утре Crazy Laughing

# 11
Какво да ти кажа, Пухи... в цяла България е така.
Нищо подобно! В район Връбница(пред нашия блок) така се погрижиха за тревата преди две години, че сега...въобще я няма. Mr. GreenТурнаха една пързалка, една шарена оградка и туйто.И докато туряха тая шарения, някакси стана така, че добре затревената площадка сега е едно голо,  кално петно.Ако не е кално- става прашно.Приятна игра, мили дечица!

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 17:37 от olimpiia

# 12
Пухи, държавата тотално абдикира от задълженията си.
Кога е наш ред да абдикираме обаче?

Пред блока ни тревата е окосена, засадени са дървета и цветя единствено и само защото няколко жени се грижат.
Общината я няма никаква. Това обаче ме възмущава по-малко от латентността на хората, които я субсидират.

# 13
Дано дойдат скоро. Това се повтаря циклично и миналата година беше така и явно, новата кметица не си е взела бележка и по този въпрос.
И не им се карайте, дори и да косят между 2 и 4 следобед. защото аз си спомням и темата от миналата година на недоволната Занда...

# 14
  • София
И при нас още не са окосили.
Миналата година например, беше супер забавно.
Оказа се, че са спретнали конкурс по ЗОП  някъде през май, после имаше обжалвания, и благополучно окосиха тревата в края на август.
Интересно и тази година ли проблемът им е същият.
Ще потормозя инспектората утре.

Общи условия

Активация на акаунт