Писна ми от общинското безхаберие

• 3 517
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
  • Русе/София
Ох и при нас в Кр.поляна още не са я окосили.Площадката си я чистим от боклуци всяка седмица,но вечер,като се съберат пуберите и не само те на сутринта е ...мама мия.До скоро намаше толкова улични кучета/или поне пред блока не са идвали,но точно вчера се появи някаква глутница,много агресивни,ухапаха дори мъжО,както стои прав и гледа детето/Положението е отчайващо.Кърлежи,бълхи,комари,гущери миналата година имаше даже семейство таралежи,все едно че сме на село. #2gunfire newsm78

# 16
Кейси- изобщо не ме интересува кога ще косят, ако искат и в 6 сутринта- ще го преживея.

Red- и аз съм решила да наложа малко телефонен "терор" в общината.

Утре ще имаме повече информация от медиите, с които се свързахме. Със сигурност ще се интересуват и от други подобни случаи, ще събера координати.

# 17
  • София
Утре ще имаме повече информация от медиите, с които се свързахме. Със сигурност ще се интересуват и от други подобни случаи, ще събера координати.
да тръгнат с колата на телевизията в произволен квартал, в произволна посока и ще снимат по репортаж на всеки 100 метра. или да вземат от общината адресите, на които са поставили площадки Хакс и да видят на какво приличат. А и да питат колко са стрували и колко биха стрували, ако бяха български, например. И ако след първия репортаж за парите похарчени за Хакс не ги уволнят да ми пишат на лични. Mr. Green

# 18
А, така, дано има ефект.
Иначе, ако това е една от големите площадки (на мен ми се вижда съвсем малка), какви ли са другите. Не се вижда добре, но нали настилката са меки плочки, а не бетонни?

# 19
Да настилките са меки. Бяха сложени и по ръба на пясъчника, но постепенно бяха изтръгнати Tired А иначе- за квартална площадка тази се води доста голяма: 3 пясъчника, 3 люлки, 3 пързалки, няколко катерушки.....и тревните площи( когато си ги окосим явно).

Бояна- предполагам каква пародия е с  тези съоражения, щом  се палиш толкова. Вероятно много пари е можело да бъдат спестени, ако бяха българско производство, но....На всичкото отгоре дизайнът на някои неща е безумен, както на най-големият модул например. Наложи се да извикаме екип от общината да демонтира най-голямата люлка, защото беше сложена на такова място, че ежедневно имаше инфарктни ситуации, докато най-накрая едно дете пострада. Confused

# 20
  • София
Мечо Пух Паля се, вярно е, но за цената на една такава площадка могат да се построят 10, а и да се стимулират българските производители. По случайност разбрах цената, защото трябваше да помогна на хора, които искаха да поставят площадка в частна зона и видях каталози и направих сравнение. За съжаление в момента не мога да цитирам цени, защото не помня точните суми, но емоцията остава.

В нашият квартал една от тези площадки е поставена на толкова забито място, че по цял ден стои празна, а най- посещаваната площадка е в окаяно състояние.

# 21
Мечо Пух Паля се, вярно е, но за цената на една такава площадка могат да се построят 10, а и да се стимулират българските производители.

Именно, така и предположих.  ooooh!

# 22
  • Варна
Вашата площадка поне е ремонтирана, нашата е от старите. Коси се веднъж годишно, към август месец - толкова и се полага. По това време обикновенно е толкова висока , че децата се губят вътре- миналата година сина ми беше по - нисък от нея точно преди да я окосят. Добре че е  страхлив и не влизаше вътре, но едно от дечицата изкара акъла на майка си- влезе в тревата , клекна  и върви го търси. Mr. Green

# 23
  • София
Какво да ти кажа, Пухи... в цяла България е така.

днес се връщам от Хисар и бях впечатлена, че абсолютно всяка тревна площ в града е старателно подстригана - не окосена, а подстригана ниско и равно. включително покрайнините на огромния парк с крепостната стена - там, дето почти никой не минава.

# 24
И в нашата градинка беше така, докато не взехме нещата в свои ръце и започнахме да си косим, да си пръскаме за кърлежи, да си садим люляци и т.н. Въобще не смятам и да чакам общината.
                            Страхотни сте   bouquet! И явно имате единствената хубава градинка (освен нашата).

# 25
  • София
Мечо Пух Паля се, вярно е, но за цената на една такава площадка могат да се построят 10, а и да се стимулират българските производители. По случайност разбрах цената, защото трябваше да помогна на хора, които искаха да поставят площадка в частна зона и видях каталози и направих сравнение. За съжаление в момента не мога да цитирам цени, защото не помня точните суми, но емоцията остава.

В нашият квартал една от тези площадки е поставена на толкова забито място, че по цял ден стои празна, а най- посещаваната площадка е в окаяно състояние.
Само да вметна, че площадката, показана от Мечо Пух, беше изградена от частна фирма, не от общината - още помня като я строяха - имаше и табела на фирмата, която наскоро не съм виждала.

# 26
Днес са идвали от Pro.bg да снимат и да интервюират майките на площадката. Аз бях ангажирана и не можах да присъствам. Моя приятелка се е обадила пред камерата в общината, от където са й се накарали и са й затворили телефона Crazy  Очакваме днес или утре и екип от Нова телевизия.

За съораженията- може частна фирма да ги е монтирала, да, но само след одобрение/спечелен общински конкурс.

# 27
  • София
Имаше табела, че площадката се изгражда от частна фирма и за нейна сметка - нещо като подарък за децата от квартала. Иначе има още една градинка в близост с почти същите съоръжения, които бяха поставени от общината и за нейна сметка.

# 28
  • Ямбол
Какво да ти кажа, Пухи... в цяла България е така.
В детската градина на село,
...
София и селото ви не правят цяла България.
Моля, моля, тук е чисто и окосено.
Само ми се струват недостатъчно като количество из кварталите.

На мен ми писна от нещо друго, но ще премълча.

# 29
Слагам още няколко снимки, за да се види какъв голям терен, подходящ за игра, стои неизползваем в момента.

http://media.snimka.bg/6315/018886270.jpg
http://media.snimka.bg/6315/018886271.jpg
http://media.snimka.bg/6315/018886275.jpg

Лилянa- като цяло сте по-скоро изключение, а не правило. радвам се, че при вас е чисто и окосено, но на повечето места май  не е. От какво друго ти е писнало?

Общи условия

Активация на акаунт