Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 224
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Ще опиша един неприятен ефект и ще почерпя този, който разтълкува причинно лседствената връзка !
Рибното масло е от този вид (Now Foods, Omega-3, 200 Softgels )

http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-200-Softgels/323?at=0
Вземам го сутрин 2 перли и вечер 2.  Първите 2 дни нямах никакви положителни или отрицателни нааблюдения. След този срок ако вечер взема 2 перли, сутрин се събуждам с притеснително залепнали клепачи.

# 511
chelidonium2 пия същото рибено масло от края на миналата година - една сутрин и една вечер ( бих ги нарекла капсули, какви са тия перли?) Не съм забелязала нежелани реакции.

# 512
Да ви се похваля - след 35 дни на рибено масло и 3-4 лъжици сусамов тахан на ден, с малко ограничение на въглехидратите, кръвната картина е:

Холестерол - 4.0 (беше 6.2)
Триглицериди - 1.58 (беше 4,16)

Красота.

# 513
Първо, благодаря на д-р kameloth за обстойното разяснение.

Ще си позволя да добавя нещо:

tania6 - при тебе е ясно - нrско ниво на хормоните. Тъй като половите и адреналните хормони с синтезират от холестерол, при тяхното падане черният дроб произвежда повече суровина (холестерол) за да възстанови равновесието.

Измери си хормоните...

chelidonium2 - може да не е свързано. Спри го за два дни и пробвай пак.

На всички над 30 г препоръчвам да пият CoQ10 - за сърце, енергия, холестерол и пр. Аз лично съм на Ubiquinol - 100 mg. Имаше една промоция на Healthy Origins...

Код за 5 $ отстъпка XIX862 afwitch

# 514
  • SA
Хей, bai_Petko , браво на теб! Супер са ти изследванията, при това постигнати с напълно натурални средства.
chelidonium2 , защо са ти залепнали клепачите- някаква секреция от конюнктивите ли имаш, не ми стана ясно? А ако не пиеш рибено масло, нямаш ли този проблем? Аз признавам си за първи път научавам за подобен страничен ефект на рибеното масло и по-скоро мисля, че няма връзка между двете неща.

# 515
  • София
Здравейте, знам , че в темата е обяснявано много пъти , но не съм сигурна в количествата които трябва да давам от това рибено масло
http://www.iherb.com/Now-Foods-Cod-Liver-Oil-Lemon-Flavor-500-ml … -fl-oz/12368?at=0
за дете на 7г. и дете на 4г.
Много ви благодаря предварително.

# 516
kameloth, ако трябва да съм честен, пих 30 дни статини. после, 60 часа преди изследванията ги спрях. Съгласно указанията на доктора ми, статина действа до 24 часа след прием, така че вярвам във факта, че кръвната ми картина се е оправила. Също, да не забравя, пих и коензим Q10 заради статина (нали статина намалявал нивата му).
Спирам статините и след месец пак съм в лабораторията да видя как е кръвчицата.

@jet, това масло е от черен дроб (cod liver oil) и не можеш да го даваш постоянно поради наличието на витамин А. Потърси друго което не е от черен дроб. В темата има много такива въпроси виж отговорите им.

# 517
PinkPanther  bouquetблагодаря
то е ясно,че е заради хормоните (на 56 години съм), а ма лекарката държи да ми повреди черния дроб с лекарства Cry
връщам се да чета какво пишеш за хормоните Laughing
а иначе пия Acide hyaluronique 125 mg от една година (невероятен ефект върху кожата Grinning) и Q10 20 mg (да не би да е малко newsm78) от 3-4 месеца,сусамово пюре 1 лъжица на ден и рибено масло ударна доза  Laughing,но не бях много редовна.
Ще взимам сусама като бай_Петко Hug(браво за успеха   bouquetи ни дръж в течение след спирането на лекарствата Praynig)
лек ден  bouquet

# 518
Имам един спешен въпрос. Детето е понастинало и започвам да й давам Вигантол и Омега3. И двете обаче са отворени от началото на годината-може би февруари. Сиропът на Ескимо с Омеги е стоял в хладилника, но Вигантолът не. О.к. ли е да давам от тях?

# 519
jet - давай и на двете деца по една чаена лъжичка дневно.

Шишето - в хладилника!!!

bai_Petko - да, маслото има вит. А, но в разумно количество и е приемливо.

tania6 - хубаво е, че пиеш хиалуронова к-на и Ko Q10. Аз също. Ще напомня само, че тези субстанци ние ги купуваме изгодно от сайта iHerb.  20 мг Ko Q10 ми се виждат малко за възрастта ти. Бих ти предложил да пробваш с 100 мг Ko Q100 или 30-50 мг Ubiquinol (редуциран Ko Q10).

Soleil* - съжалявам, "изфирясали" са. Няма да навредят, но и не помагат.

Освен това: тези неща са за профилактика, не за лечение.

Един съвет - купи нови и ги давай цялата зима, а маслото - цялата година. И още нещо: ако добавиш и коластра на капсули, ще забравете за сезонните болести.

Тези неща ги пазаруваме от същия сайт.

Код за 5 $ отстъпка в iHerb XIX862 afwitch

# 520
  • София
PinkPanther  bouquetблагодаря
то е ясно,че е заради хормоните (на 56 години съм), а ма лекарката държи да ми повреди черния дроб с лекарства Cry
връщам се да чета какво пишеш за хормоните Laughing
а иначе пия Acide hyaluronique 125 mg от една година (невероятен ефект върху кожата Grinning) и Q10 20 mg (да не би да е малко newsm78) от 3-4 месеца,сусамово пюре 1 лъжица на ден и рибено масло ударна доза  Laughing,но не бях много редовна.
Ще взимам сусама като бай_Петко Hug(браво за успеха   bouquetи ни дръж в течение след спирането на лекарствата Praynig)
лек ден  bouquet

tania6,, а от къде си я купуваш Acide hyaluronique 125 mg?

# 521
Пинки, благодаря за бързото включване! Довечера ще кажа на половинката да купи други.
А може ли да ми кажеш от коя коластра поръчвате в айхърб Praynig

На всичкото отгоре и витамин Ц-то ми на прах се е загубило и давам течни ампули Sad

# 522
  • SA
tania6 , и мен ме заинтригува с тази хиалуронова киселина. Разкажи малко повече как ти се е отразила на кожата! Може и на лични.  Hug

# 523
Bobka аз съм във Франция и почти всичко купувам от аптеката;
Едната хиалуронова к-на е на Byocite 120 mg,а другата на Natural-nutrition 125 mg.
Само някои ензими никоя френска лаборатория не предлага Sad.
Бромелаин и папаин намерих,но по пътя колета се изгуби #Cussing out
май ще гледам там,където вие пазарувате newsm78,ако се реша де,защото ме е хванал френския манталитет:нищо американско да не влиза в мойта уста Laughing
имам и един каталог от Люксембург Thinkingна supersmart
kameloth отказах цигарите като наближих критическата,сети се сама за килограмите Sad.Отслабнах за 3 месеца 15 килограма и бях 54 години.Е,не е възможно да се обясни ефекта върху кожата на корема и гърба  #Cussing out Cry.Спорта не помага на кожата.
СЕГА КОЖАТА МИ Е ПРИБРАНА,СТЕГНАТА И ЕЛАСТИчНА newsm68,а и лицето е с хубав овал bowuu

# 524
  • София
tania6, а кой ти я препоръча ?И от колко време я пиеш? И по 125 мг на ден ли пиеш? Питам, защото имам малки съмнения за приемането и.
Иначе една съфорумка също много я хвали и горещо я препоръчва, но предимно казва, че трябва да се пие един нов вид-разбита молекула , а именно тази:

Този продукт е често обсъждан в темата за ай-херб : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=484479.0 ..има вече 8 теми

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 18:28 от Bobka

Общи условия

Активация на акаунт