Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 088
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
За деавита не е вярно,че е изтеглен-има си го по аптеките.

хмм, в 3 аптеки в Суха река (Сф) проверих, никъде нямаше, все едно и също обясниха, Вигантол са изтеглили, а Деавит не се произвежда... ще проверя извън квартала  Peace

# 676
didka_80 къде държиш рибеното масло - в стаята, в хладилника?

# 677
В хладилника си го държа

# 678
ray - от нагазините на NOW:

http://www.healthstore.bg/Vitamin-D-400-IU-180-drajeta.html

Може да го има и по аптеките.

# 679
PinkPanter, ще те помоля да погледнеш рибеното масло, което пия http://www.swansonvitamins.com/SWE026/ItemDetail  Моля те, как да разбера дали има витамин А и може ли да го предозирам? На всичко отгоре дадох и на майка ми да пие от него, понеже си бях поръчала доста. Първо идеята беше да пия някъде по 3 от това, но след като говорих с позната гинеколожка, тя ме наплаши че може да е много опасно и минах на 1 таблетка. Днес говорих с приятелка и се оказа, че тя е пила повече от половин година рибено масло /но днес като говорех с нея си мислех, че нейното е било с витамин а/ и има много повишени показатели АСАТ и АЛАТ на черният дроб и са й казали веднага да спира рибеното масло... Сега като се прибрах веднага подхванах да чета темата. Отдавна си я записах, ама все не ми остава време... За час четене само се обърках, не зная как да разбера дали моето има витамин А.....
Аз съм със сериозен онкологичен проблем и затова го пия, а майка ми е със сърдечни проблеми - сърцебиене, излиза извън ритъм наскоро....
Отделно пия и витамин Д3 по 7000 мг, но за това ще ти пиша в темата за Д3  Blush

# 680
Пинки, благодаря за препоръката за NOW, честно казано не ги бях чувала  Thinking

и аз имам въпрос за това предозиране с витамин А...  защо по тв рекламират Геритамин Нео за коса, кожа, нокти... той е витамин А+Е... при него няма ли опасност от предозиране? все мислех тия дни да си го взема заради косата... обаче не се решавам  Thinking

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 04:30 от ray

# 681
  • Припят, Украйна
Не съм PinkPanter, но надявам се той няма да се разсърди, ако отговоря на някои от питанията.

So special,

Рибеното масло, което пиеш, не съдържа витамин А - щом не го пише, значи го няма. Рибеното ти масло не е от черен дроб, така че няма и как да съдържа витамин А. Също така не се стряскай от витамин А - той, както и всеки друг витамин в умерени дози, е важен и полезен за здравето. Препоръчителната дневна доза витамин А за възрастен е 5 000 IU дневно, така че ако поемаш тази доза (с което и да е рибено масло), не само, че не е опасно, а напротив - дори е полезно. Токсичност от витамин А настъпва при системно приемане на над 10 000 IU дневно.
На твоята гинеколожка й прати много здраве относно рибеното масло или я питай кое конкретно е опасно в него и ще видиш, че няма да получиш смислен отговор. Peace А препоръчителният прием от твоето рибено масло е наистина 3 капсули дневно.

ray,

Доколкото виждам от листовката Геритамин Нео съдържа 5 000 IU витамин А днeвно, така че няма как да го предозираш. Друг е въпроса, че за коса и нокти има къде къде по-добри продукти. За косата са важни рибеното масло, MSM, PABA, витамините от Б групата, L-methionine.

# 682
Filkam - не само че не се сърдя, ами съм благодарен, че ме отменяш! Peace

Нѣкои уточнения:

Нормата от 10 000 М.Е вит.А е валидна за бременни в първия триместър, когато има риск за увреждане на плода. С цел избягване на гафове я разпростряха върху всички. Но тя е важна само за бременни.

Чернодробните трансаминази могат да се вдигнат от много неща, на първо място - хепатит.

Ако твоята приятелка им беше казала, че яде магданоз, щяха да я посъветват да спре магданоза... Mr. Green Следващия, моля!

So special Simple Smile - майка ти: рибено масло, вит. D и магнезий!

От теб чакам информация.

# 683
So special Simple Smile - майка ти: рибено масло, вит. D и магнезий!

По колко от тях ? Рибено, вит. Д и магнезий? Аз съм й дала по едно от моето рибено /дето горе дадох линк/ и 2000 IU витамин Д3.
Нали не съм лекар, не смея по повече... Казах й да пита сърдечния си лекар, но като си има в предвид че е в провинцията.....

# 684
[Ако твоята приятелка им беше казала, че яде магданоз, щяха да я посъветват да спре магданоза... Mr. Green

Mr. Green  Спряли са й магданоза, наистина Simple Smile)) Всички тъмнозелени зеленчуци, оранжеви, червени... чак ги забравих. Но тя е пила повече от половин година в големи голичества рибено масло с витамин А /сигурно е било от черен дроб на акула, но ми каза че е било с вит.А/ по препоръка на фитнеса където ходи....

# 685
So special Simple Smile - за майка ти: рибено масло - 3 г дневно, вит. D - поне 2 000 М.Е.(може и 4 000 М.Е.), магнезий - 400 мг, вечер.

Препоръчвам този:

http://www.iherb.com/Now-Foods-Magnesium-Caps-400-mg-180-Capsules/662?at=0

При увреждане на черния дроб (стеатоза, цироза, хепатит A, B, C, рак и т.н) - Алфа-липоева киселина! Най-доброто за черен дроб.

# 686
Лененото масло може ли да се пие вместо рибено? Има ли някой повече информация, да ги сравни ...

# 687
Лененото масло може ли да се пие вместо рибено? Има ли някой повече информация, да ги сравни ...

Може да, стига да не те притеснява високата цена и това, че съдържа фитоестрогени.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=422612.msg13609009#msg13609009
Нищо няма да ти стане от едно шише, но не бих ти препоръчала да го пиеш непрекъснато ( рибеното масло може  Peace)

# 688
Информация съм дал много в темата. Който се интресува - нека чете.

# 689
За 6-годишно дете с атопичен дерматит Ескимо кидс ли да предпочета или чисто рибено масло/омега 3?/препоръчайте ми някое, моля. Предварително благодаря!

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 21:29 от mamaLina

Общи условия

Активация на акаунт